05 / 05 / 2024

devler hazine arazilerinden ne kadar kazandı

devler hazine arazilerinden ne kadar kazandı

Devlet, geçen yıl kiradan yaklaşık 254 milyon lira kazandı. Geçen yıl lojman, sosyal tesis kira gelirleri ile ecrimisil hariç taşınmaz yönetiminden elde edilen kira geliri 253 milyon 723 bin lira oldu.

Hazineye ait tarım arazilerinden alınacak kiralar 6 ay ertelendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada tarımsal amaçlı kiralanan hazine arazilerinden alınacak kira bedellerinin 6 ay süreyle ertelendiğini duyurdu.

Hazine arazileri üzerinde irtifak hakkı nasıl kurulur?

Bir taşınmaz veya kişi lehine aynî hak olarak kurulan yükümlülüğüne irtifak hakkı deniyor. İrtifak hakkı hazine taşınmazları üzerinde de kurulabiliyor. Peki, hazine arazileri üzerinde irtifak hakkı nasıl kurulur?

Hazine arazisi trampa işlemleri!

Hazine taşınmazının trampa işlemleri, Borçlar Kanununun trampa ile ilgili maddelerinde gösterilen işlemlere dayanılarak yapılıyor. Peki hazine arazisi trampa işlemi nasıl yapılır? İşte hazine taşınmazı trampa işlemleri...

Hazine taşınmazlarının idaresi hakkında yönetmelik 2014!

26557 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Hazine taşınmazlarının idaresi hakkında yönetmelik hazinenin taşınmazların satışı, trampası, kiraya verilmesi gibi işlemlerin esaslarını belirliyor. İşte Hazine taşınmazlarının idaresi hakkında yönetmelik 2014...

Hazine taşınmazlarının idaresi hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik!

Hazine taşınmazlarının idaresi hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 10 Nisan 2011 tarihinde 27901 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte hazine taşınmazlarının idaresi hakkında yönetmeliğinde yapılan değişiklikler...

Yabancılara hazine taşınmaz malı satılabilir mi?

Hazine taşınmaz malları doğrudan satılabildiği gibi ihale yolu ile de satılabiliyor. Peki, yabancılar bu ihalelere katılabilir mi? Yabancılara hazine taşınmaz malı satılabilir mi? İşte yanıtı..

Satılamayacak hazine taşınmaz malları nelerdir?

Devlete ait olan kimi hazine taşınmazları, satışa çıkarılabiliyor. Buna karşın kimi hazine taşınmazlarının satışı yapılmıyor. Peki, satılamayacak hazine taşınmaz malları nelerdir? İşte satılamayan hazine taşınmazları...

Hazine arazisi satın alma dilekçe örneği!

Hazine arazisi almak için dilekçe ile taşınmaz ilçede ise malmüdürlüğü, İlde ise Defterdarlık Emlak Müdürlüğü veya Milli Emlak Müdürlüğüne müracaat etmek gerekiyor. Peki dilekçe nasıl yazılır? İşte hazine arazisi satın alma dilekçe örneği...

Hazine arazisi satış ihaleleri nasıl yapılır?

Hazine arazisi satış ihale ilanları gazete, internet ve defterdarlık binalarının ilan tahtaları olmak üzere 3 yolla duyuruluyor. Peki, hazine arazisi satış ihaleleri nasıl yapılır?

Hazine arazisi doğrudan satış nasıl yapılır?

Hazine arazisi satışları, genel hükümlere göre satış, doğrudan satış, ve Özel Kanunlara göre satış olmak üzere üç şekilde yapılabiliyor. Peki, hazine arazisi doğrudan satış nasıl yapılır?

Hazine arazisinin tapusu nasıl alınır?

Hazine arazisi satın almak için kişilerin bir dilekçe ile mal müdürlüğüne, Defterdarlık Emlak Müdürlüğü veya Milli Emlak Müdürlüğüne müracaat etmeleri gerekiyor. Peki, hazine arazisinin tapusu nasıl alınır?

Hazine arazisi nasıl alınır?

Devlete ait olan hazine taşınmazları, genel hükümlere göre satış, doğrudan satış, ve Özel Kanunlara göre satış olmak üzere üç şekilde satılabiliyor. Peki hazine arazisi nasıl alınır?

Hazine arazisi satış işlemleri!

Hazine arazi satışı için kişilerin nereye ve nasıl başvuruda bulunması gerekiyor? Hazine arazi satışı nasıl yapılır? Hazine arazisi satış işlemleri nelerdir? Hazine satış bedeli nasıl ödenir?

devler hazine arazilerinden ne kadar kazandı Haberi

devler hazine arazilerinden ne kadar kazandı

AA muhabirinin Maliye Bakanlığı verilerinden derlediği bilgilere göre, geçen yıl lojman, sosyal tesis kira gelirleri ile ecrimisil hariç taşınmaz yönetiminden elde edilen kira geliri 253 milyon 723 bin lira oldu.


İlgili mevzuat hükümleri doğrultusunda Hazine taşınmazlarının çeşitli amaçlar doğrultusunda kiraya verilmesi sonucu elde edilen gelirin 221 milyon 337 bin lira olması hedefleniyordu.


Rakamın daha yüksek çıkmasında öngörülen taşınmaz sayısından daha fazla taşınmaz için kiralama talebinde bulunulması ve bazı kiralamalarda kira bedellerinin peşin ödenmiş olması gösterildi.


Coğrafi Bilgi Sistemine (CBS) dahil edilen ve edilmesi öngörülen Hazine taşınmazlarının toplam sayısı ise 932 bin 723 adet oldu.


Aynı dönemde Hazine taşınmazlarının idarenin izni dışında işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle, idare tarafından elde edilen toplam geliri gösteren ecrimisilden elde edilen kaynak ise 263 milyon 120 bin lirayı...