19 / 07 / 2024

Devlet Arazi

Devlet Arazi

Hazine, 215,4 milyar metre karelik bir alanı kaplayan, 3 milyon 655 bin 706 adet taşınmaza sahip bulunuyor

DSİ 6 ilde arazi toplulaştırması yapacak!

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Sivas, Yozgat, Kayseri, Tokat, Kahramanmaraş ve Niğde'de arazi toplulaştırması yapacağını açıkladı. 

5 ilde 76 bin 839 hektar alanda arazi toplulaştırması yapılacak!

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Kaya Yıldız, bu yıl Bursa, Kocaeli, Kayseri, Kırşehir ve Yozgat'ta 76 bin 839 hektar alanda arazi toplulaştırması gerçekleştirildiğini açıkladı. 

Türkiye'de bu sene 541 bin hektar alanda arazi toplulaştırması tamamlanacak!

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Kaya Yıldız yaptığı açıklamada, arazi toplulaştırması çalışmaları kapsamında bu yıl sonuna kadar 541 bin hektar alanda daha çalışmaların tamamlanacağını ve toplulaştırılan alanın 4,77 milyon hektara ulaşacağını belirtti.

Parsel sorgulama e-devlet!​​​​​​​

Tapu parsel sorgulamasının nasıl yapıldığı arazi sahibi ve arazi alacak kişilerin merak ettiği konular arasında yer alıyor. Peki parsel sorgulama e-devlet üzerinden nasıl yapılıyor? İşte tüm merak edilenler...

Hazine taşınmazları kiralamasında girişimciye destek!

139 çeşit tıbbi ve aromatik bitki ile süs bitkilerinin yetiştirilmesi için devlet arazi desteği sağlıyor. Taşınmazlar rayiç bedelin binde biri üzerinden kiralanıyor.

Güney Sudan'da arazi anlaşmazlığı: 5 ölü!

Güney Sudan'da arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan tartışmada Güney Sudan Devlet Başkanı Salva Kiir Mayardit’in kuzeni Lual Akook Wol Kiir’in sivillerin üzerine rastgele ateş açarak 5 kişinin ölümüne sebep olduğu belirtildi.

Vladimir Putin'den yeni kararname: Yabancılar Kırım'da arazi satın alamayacak!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in imzaladığı kararname uyarınca, 2014 yılında yeniden Rusya’ya bağlanan Kırım'da yabancıların arazi edinmesini yasakladı...

2020 e-Devlet tapu sorgulama nasıl yapılır?

Arazi ve arsa alımlarında uygulanacak ilk işlem tapu parsel sorgulamadır. Eskiden bu işlemi Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’ne giderek gerçekleştirmeniz gerekiyordu. Şimdi ise e- Devlet üzerinde isim ve T.C ile tapu sorgulama yapılabiliyor. İşte tapu sorgulama için yapmanız gerekenler...

Trakya’da 3 milyon 991 bin 440 dekar arazi toplulaştırılıyor!

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mevlüt Aydın, Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nde arazi toplulaştırma çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

Marmaris Devlet Hastanesi'nin yerine ne yapılacak?

Marmaris Devlet Hastanesinin yerine yeni bir hastane yapılacağı iddiası ve yeni hastane için yapılan bütçe ve arazi tahsisleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Özcan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Arazi toplulaştırmasında hedef 8,5 milyon hektar!

Devlet Su İşleri Genel Müdürü Mevlüt Aydın, Türkiye'de yaklaşık 28 milyon hektar tarım alanının bulunduğu verimliliğin artırılması için arazi toplulaştırmasının yapılacağını söyledi.

Devletin el koyduğu arazi yöre halkına tahsis edildi!

Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde 30 sene önce yöre halkı arasındaki anlaşmazlık nedeniyle devlet tarafından "orman arazisi" olarak tescillenen arazi, dikilen ceviz bahçeleriyle vatandaşın kullanımına açıldı.

Antalya’ya 5 yıldızlı devlet hastanesi geliyor!

Antalya'nın Aksu ilçesine devlet hastanesi yapılması için Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait arazi Sağlık Bakanlığı'na tahsisi gerçekleştirilmişti. Antalya’ya 5 yıldızlı devlet hastanesi inşa edilecek. 

Devlet Arazi Haberi

Devlet Arazi

Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, günümüzde Hazine adına tescil edilmiş bina sayısı 116 bin 321'e ulaşıyor. Hazine'ye ait gayrimenkullerin 410 bin 974'ünü arsalar, 853 bin 55'ini araziler, 223 bin 82'sini bağ-bahçeler, 1 milyon 367 bin 861'ini tarlalar, 404 bin 290'ını da ormanlar oluşturuyor. 


Mera, yayla, harman ve panayır yeri gibi kamunun yararlanmasına tahsis edilen orta mallarının sayısı ise 91 bin 261'i buluyor. Su alanlarının sayısı 148 bin 2, maden ve ocak alanlarının sayısı bin 213, deniz dolgu alanlarının sayısı 614, tarihi ve kültürel alanların sayısı da 3 bin 867 olarak belirleniyor. 


Bu taşınmazların tahsisli olanlarının sayısı 603 bin 424 adet iken, söz konusu taşınmazların yüzölçümü de 110 milyar 202 milyon 655 bin 19 metrekareyi buluyor. 


En fazla mülk Antalya'da


Taşınmaz...