08 / 05 / 2024

Devlet Demiryolları hakkında bilgi

Devlet Demiryolları hakkında bilgi

2003 yılında TCDD, sahip olduğu 300 milyon metrekare araziyle İstanbul'un 6 kat büyüklüğünde toprağa sahip olduğu ortaya çıkmış. Çeşitli kurumlara 282 trilyon borcu olan TCDD, elindeki arsaları satışa çıkaracakmış.

Yeni yasayla devlet konuta el mi koyuyor? Kentsel dönüşüm yasası hakkında tüm detaylar!

Kentsel dönüşüm yasası ile ilgili sosyal medyada “Bu bir mülksüzleştirme planı” yorumunu yapan da bulunuyor, “Bu yasayla sorun çözülür” diyenlerde. Peki ueni yasayla devlet konuta el mi koyuyor? İşte kntsel dönüşüm yasası hakkında tüm detaylar...

Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar!

Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik bugünkü  31337 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararın Uygulanmasına İlişkin Tebliğde Değişiklik!

Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararın Uygulanmasına İlişkin Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31276 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi!

Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi kapsamında noterler veya tapu müdürlükleri vasıtasıyla, satıştan elde edilen ve devlet bankasına yatırılan bedelden öncelikle amme alacağının ilgili kurumun hesabına tahsil edilmesi amaçlanıyor.

Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi kapsamında esnaf ve sanatkarların, bankalardan 6 aylık kira tutarları kadar 24 aya kadar vadeli kredi kullanmaları ve kullanılan bu kredinin faiz giderlerinin Devlet tarafından karşılanması amaçlanıyor.

Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik!

Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 28328 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Konut Hesabı ve Devlet Katkısına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik!

Konut Hesabı ve Devlet Katkısına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik bugünkü 31088 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Konut Hesabı ve Devlet Katkısına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik!

Konut Hesabı ve Devlet Katkısına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yatırımlarda devlet yardımları hakkında karar tebliği!

Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararın Uygulanmasına İlişkin Tebliğ (Tebliğ No: 2012/1)'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer aldı... 

Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik!

Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik!

Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte kararda yapılan yeni düzenlemeler..

Devlet Demiryolları'nın lojistik köy projesi TBMM gündeminde!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Devlet Demiryolları tarafından açıklanan lojistik köy projesi hakkında soru önergesi hazırlayarak, Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a iletti..

Yatırımlarda devlet yardımları hakkında kararda değişiklik!

Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yapılan düzenlemeler..

Devlet Demiryolları hakkında bilgi Haberi

Devlet Demiryolları hakkında bilgi



Demiryolları 'toprak ağası' çıktı


Devlet Demiryolları'nın İstanbul'un 6 kat büyüklüğünde toprağa sahip olduğu ortaya çıktı. Devlet Demiryolları sahip olduğu 30 bin kilometrekare araziyle Konya dışındaki bütün illerden daha büyük bir araziye sahip. Devlet Demiryolları'nın bu arazileri diğer kamu kurumlarında olduğu gibi Hazine'ye değil şirketin kendi üzerine kayıtlı. 


    Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) sahip olduğu 300 milyon metrekare araziyle, kamu kurum ve kuruluşları içinde kelimenin tam manasıyla ''toprak ağası'' konumunda bulunuyor. 30 bin kilometrekareye tekabül eden arazi miktarıyla, Konya ili dışındaki diğer 80 ilden daha büyük bir toprağa sahip olan TCDD, yeni kaynak arayışı için gözünü taşınmaz arsalarına çevirdi....