16 / 05 / 2024

devremülk sözleşme feshi

devremülk sözleşme feshi

Devremülk alındığı zaman bir konutun, yalnızca seçilen belli günlerine sahip olunuyor. Devremülk satın alan kimseler, belli bir zaman dilimi içinde cayma hakkını kullanabiliyor. Peki, devremülk sözleşme feshi nasıl yapılır?

Devre mülk sözleşmesinin feshi nasıl yapılır?

Devre mülk sözleşmesinin feshi, günümüzde dolandırıcılığa bağlı sorunların ortaya çıkmasını engellemek için mümkündür. Devre mülk satışları gereğinden fazla abartılarak tüketicilere sunulsa da sonrasında sözleşmenin feshi hakkı vardır. Peki devre mülk sözleşmesi feshi nedir?

Kira sözleşmesi feshi ihtarname örneği 2022!

Gayrimenkul kiralamalarında taraflar arasında imzalanan sözleşme bir ihtarname ile feshedilebiliyor. İşte kira sözleşmesi feshi ihtarname örneği 2022...

Kira sözleşmesi feshi dilekçe örneği 2021!

Kiralayan ve kiraya veren arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Ancak tarafların haklı gerekçelerinin olması durumunda sözleşme fesh edilebiliyor. İşte kira sözleşmesi feshi dilekçe örneği 2021...

Yapı Kredi Koray GYO'nun sözleşme feshi davasında yeni gelişme!

Teknik Yapı Denetim Limited Şirketi tarafından sözleşmesinin feshi nedeniyle Yapı Kredi Koray GYO'ya karşı açılan dava ile ilgili yeni gelişme yaşandı. Dava şirket lehine kesinleşti. 

Yapı Kredi Koray GYO'nun sözleşme feshi davası 30 Haziran'da!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı yapı denetim firmasının sözleşmesinin feshi nedeniyle açılan dava 30 Haziran 2020 tarihinde görülecek...

Yapı Kredi Koray GYO'nun sözleşme feshi davası 17 Mart'ta!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı yapı denetim firmasının sözleşmesinin feshi nedeniyle açılan dava 17 Mart 2020 tarihinde görülecek...

Müteahhitle arsa sahibi arasındaki sözleşme fesh edilirse ne olur?

Posta Köşe Yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun ''müteahhitle arsa sahibi arasındaki sözleşme feshi'' konulu soruyu yanıtladı. 

Dövizle sözleşme yasağında depozito muafiyeti!

Dövizle sözleşme yasağında dolar veya euro üzerinden depozito ödeyen kiracıları sevindiren önemli bir değişiklik yapıldı. Mülk sahipleri, daha önce yapılmış kiralamada döviz üzerinden aldıkları depozitoları, sözleşmenin bitiminde aynı para üzerinden kiracıya iade edecekler.

Yapı Kredi Koray GYO'nun sözleşme feshi davası 27 Ekim'de!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Yapı Denetim Firmasının sözleşmesinin feshi nedeniyle açılan davaya ilişkin Yargıtay 23. Hukuk Dairesi bir sonraki dava gününü 27 Ekim 2016 olarak belirledi. Şirket söz konusu dava hakında yeni bir gelişme olmadığını KAP'ta açıkladı.

Kapıcı sözleşmesinin feshi!

Kapıcılık sözleşmesi; sözleşme süresinin sona ermesi, tarafların anlaşması, tek taraflı fesih, kapıcının ölümü ile sona eriyor. İşveren dilediği zaman tazminatını peşin ödeyerek sözleşmeye son verebiliyor. İşte kapıcı sözleşmesinin feshi davası..

Miras taksim sözleşmesinin feshi!

Medeni Kanun gereğince; Mirasçılar arasında payların oluşturulması ve fiilen alınması veya aralarında yapacakları paylaşma sözleşmesi mirasçıları bağlıyor. Peki, sözleşme feshedilebilir mi? MMiras taksim sözleşmesinin feshi nasıl olur?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi feshi görevli mahkeme!

Sözleşme imzalandıktan sonra yapılan iş, kimi zaman sözleşme esaslarına uygun olmayabiliyor. Peki, bu gibi durumlarda kat karşılığı inşaat sözleşmesi feshi davası nasıl açılır? Kat karşılığı inşaat sözleşmesi feshi davası hangi mahkemede açılır?

Devre tatil sözleşme feshi nasıl yapılır?

Devre tatil sözleşmeleri; Bir yıldan uzun süre için kurulan ve tüketiciye bu süre zarfında birden fazla dönem için bir veya daha fazla sayıda gecelik konaklama imkânı veriyor. Peki, devre tatil sözleşme feshi nasıl yapılır?

devremülk sözleşme feshi Haberi

devremülk sözleşme feshi

Devremülk sözleşme feshi nasıl yapılır?

Devremülk alındığı zaman bir konutun, yalnızca seçilen belli günlerine sahip olunuyor. Yılın diğer günleri ise diğer devremülk hakkı sahiplerine ait oluyor. Devremülk satın alan bir kimse, belli bir zaman dilimi içinde cayma hakkını kullanabiliyor.


Ancak kimi firmalar tüketicilerin devremülk iade hakkı olmadığını ileri sürerek devremülk iadeyi kabul etmese de alınan Yargıtay Kararları doğrultusunda; tesisi yerinde görerek imzalanan devremülk sözleşmesi 10 gün içerisinde feshedilebiliyor. 


Tesisi görmeden imzalanan devremülk sözleşmesinde ise alıcının tesisi gördükten sonra beğenmeyip iptalini istediği durumlarda ise 7 günlük süresi bulunuyor. Devremülk iadesi ile ilgili yargıtay kararı örneği şu şekilde;


T.C.

YARGITAY

13. HUKUK DAİRESİ

E. 2005/15059

K. 2006/76

T. 4.1.2006

• DEVRE MÜLK SATIŞ SÖZLEŞMESİ ( Feshi Talebi - Sözleşme Resmi Şekilde Yapılmaması Nedeniyle Davanın Tüketici Mahkemesinde Görülemeyeceği/Genel Mahkemelerin Görevli Olduğu )

•...