28 / 04 / 2024

Devre mülk sözleşmesinin feshi nasıl yapılır?

Devre mülk sözleşmesinin feshi nasıl yapılır?

Devre mülk sözleşmesinin feshi, günümüzde dolandırıcılığa bağlı sorunların ortaya çıkmasını engellemek için mümkündür. Devre mülk satışları gereğinden fazla abartılarak tüketicilere sunulsa da sonrasında sözleşmenin feshi hakkı vardır. Peki devre mülk sözleşmesi feshi nedir?



DEVRE MÜLK SÖZLEŞMESİNİN FESHİ NEDİR, NASIL YAPILIR?

Devre mülk sözleşmelerinin iptali Devre Tatil ve Uzun Süreli Tatil Hizmeti Sözleşmeleri Yönetmeliği kapsamında birtakım haklar ve imkanlar sunmaktadır. Bu yönetmelik sayesinde somut uyuşmazlığınıza uygun hukuki yolları izleyerek devre mülk sözleşmenizin iptalini sağlayabilir ve muhtemel hak kayıplarınızı engelleyebilirsiniz.

Tüketici, sözleşme imzalanmasından itibaren 14 gün içinde gerekçe belirtmeksizin ve herhangi bir cezai işlemle karşılaşmadan cayma hakkını kullanabilir. Bu cayma hakkı tüketicinin düşünme süresini kullanarak sözleşmeyi sona erdirme imkanı sunar. İlk iki taksitin ödenmesi ve üçüncü yıl içinde taksit ödeme bildirimini aldıktan sonra da yine 14 günlük bir süre içinde sözleşmeyi iptal etme hakkına sahiptir.

DEVRE MÜLK CAYMA HAKKI

Tüketiciler, bir sözleşmeyi imzaladıktan sonra, hiçbir açıklama yapmaksızın veya herhangi bir gerekçe göstermeden sözleşmeden çekilme hakkına sahiptirler. Ön bilgilendirme formu veya sözleşme, tüketicilere verilmediyse veya teslim edilmediyse tüketicilerin bu haklarını kullanma süresi başlamaz ve bu durumda çekilme süresi öne sürülmeksizin bir yıl 14 güne kadar ertelenebilir.

Devre mülk sözleşmesinin feshi nasıl yapılır?

DEVRE MÜLK SÖZLEŞME İPTALİ DAVALARINDA GÖREVLİ MAHKEMELER 

Tüketicinin Korunması Hakkında 6502 Sayılı Kanun'a göre, bu tür sözleşmelerden kaynaklanan anlaşmazlıkların çözümü için yetkili mahkeme Tüketici Mahkemeleri olarak belirlenmiştir. Ayrıca tüketici davası açacak olan kişi, davalı olan sağlayıcının yerleşim yeri mahkemesinde veya kendi yerleşim yeri mahkemesinde de dava açabilir.

Devremülk sözleşmesi ve içerdiği ayni hak kesinlikle resmi bir şekilde tapuda yapılmalıdır. Sözleşme, adi bir yazı ile veya diğer yollarla yapıldığında mahkeme tarafından iptal edilebilir. Devre tatil sözleşmeleri kişisel bir hakkı içerdiğinden tapuda resmi bir şekilde düzenlenme zorunluluğu bulunmamaktadır. Bununla birlikte, devremülk sözleşmelerine ilişkin taşınmazın tapu senedi ile ilgili belgelerin eklenmesi zorunludur. Tapu senedi eklenmeyen sözleşmeler geçerli değildir. Mahkemeye başvurarak, bu tür sözleşmelerin iptalini talep edebilirsiniz.

Devre mülk nedir? Devre mülkün avantajları nedir?

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya'da dev yaz fırsatı: Vade farksız 4 bin 500 TL taksitle devre mülk alabilirsiniz!

Devre mülk sahiplerine büyük vurgun! Bu tuzağa sakın düşmeyin!


Geri Dön