03 / 05 / 2024

devren kiralama nasıl yapılır

devren kiralama nasıl yapılır

Borçlar Kanunu gereğince, kiracı, kiraya verenin yazılı rızasını olduğu sürece kira ilişkisini başkasına devredebiliyor. Bu noktada ortaya çıkan devren kiralamak ne demek? Devren kiralama nasıl yapılır?

Devren kiralık nedir?

Kiracı, kiraya verenin yazılı rızası olduğu sürece, kira ilişkisini bir başkasına devredebiliyor. Peki devren kiralık nedir? Devren kiralama işlemi nasıl yapılır? Bu kiralama işleminin yasal esasları nelerdir?

Kira sözleşmesi nasıl yapılır?

Mülk kiralama için kiracı ve mülk sahibi arasında yazılı bir kira sözleşmesi yapılmalıdır. Peki, kira sözleşmesi nasıl yapılır? Kira sözleşmesi icin ne gerekli? Ev kira sözleşmesi nerede yapılır? Resmi kira sözleşmesi nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...

5 soruda kira bedeli nasıl belirlenir?

Gayrimenkul kiralamalarında kiracılar, kiralama süresi boyunca belirlenen kira bedelini ödemekle mükellef oluyor. Peki, kira bedeli nasıl belirlenir? İşte yanıtı..

Kiracıya depozito iadesi nasıl yapılır?

Gayrimenkul kiralamalarında kiracıdan belli miktarlarda depozito isteniyor. Bu depozito kiralama sonunda geri veriliyor. Peki, kiracıya depozito iadesi nasıl yapılır?

Temerrüt nedeniyle tahliye davası nasıl açılır?

Taşınmaz mal kiralama süresince kiracılar, kira bedelini ödemek ile mükellef oluyor. Kiracının kira bedelini ödememesi halinde tahliye davası açılabiliyor. Peki, temerrüt nedeniyle tahliye davası nasıl açılır?

Konut kredisi sözleşmesi nasıl yapılır?

Konut edinmeleri amacıyla tüketicilere kredi kullandırılması, konutların finansal kiralama yoluyla tüketicilere kiralanmasında tüketici ile sözleşme imzalanıyor. Peki, konut kredisi sözleşmesi nasıl yapılır?

Ekim kira artışları nasıl hesaplanır?

Kiracılar, kiralama süresi boyunca kira bedelini zamanında ve eksiksiz olarak ödemek ile mükellef oluyor. Kira süresinin uzaması halinde kira bedelinde de artış yapılıyor. Peki, Ekim kira artışları nasıl hesaplanır?

Kiracı depozito iadesi nasıl olur?

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz mal kiralamalarında, kiracıdan istenen masraflar arasında depozito bedeli de isteniyor. Peki, kiralama süresinde herhangi bir zararın yaşanmaması durumunda kiracı depozito iadesi nasıl olur?

Emlakçı kaporasının iadesi nasıl olur?

Bir gayrimenkulün satış, kiralama, pazarlama sürecini yöneten; bunların sözleşmesini yapan kişiye emlakçı deniyor. Emlakçı verdiği hizmet karşılığında kapora talep edebiliyor. Peki, emlakçı kaporasının iadesi nasıl olur?

Emlakçıya verilen kapora nasıl geri alınır?

Gayrimenkul alım-satım ve kiralama işlemlerinde eğer emlakçı ile iş birliği yapılıyor ise emlakçının verdiği hizmete karşılık kapora verilmesi gerekiyor. Peki, emlakçıya verilen kapora nasıl geri alınır?

Emlak komisyon faturası nasıl kesilir?

Gayrimenkul alım satım ve kiralama işlemlerinde aracılık yapan emlakçıların kazandığı danışmanlık bedelleri için fatura düzenlemeleri gerekiyor. Peki, emlak komisyon faturası nasıl kesilir? İşte emlakçı faturası...

Milli emlak nasıl kiralanır?

Milli emlak, devlete ait olan taşınır ve taşınmaz malların tümü olarak ifade ediliyor. Peki, milli emlak nasıl kiralanır? Milli emlak kiralama işlemleri nasıl yapılır?

Kiralarda zam oranı nasıl hesaplanır?

Taşınmaz kiralama esaslarının düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince, kira sözleşmelerinde kira bedelinin belirlenmesi dışında, kiracı aleyhine değişiklik yapılamıyor. Peki, kiralarda zam oranı nasıl hesaplanır? İşte zam hesabı..

Yeniden kiralama nasıl yasaklanır?

Ev sahibi, gereksinim amacıyla kiralananın boşaltılmasını sağladığında, haklı sebep olmaksızın, kiralananı üç yıl geçmedikçe eski kiracısından başkasına kiralayamıyor. Peki, yeniden kiralama nasıl yasaklanır? İşte yanıtı..

devren kiralama nasıl yapılır Haberi

devren kiralama nasıl yapılır

Devren kiralamak ne demek?

Kira sözleşmesi, taşınmaz mal sahibi ve kiracısı tarafından yapılan anlaşma olarak karşımıza çıkıyor. Borçlar Kanunu bu sözleşmeyi imzalayan taraflara birtakım hak ve sorumluluklar yüklüyor.


Borçlar Kanunu gereğince, kiracı, kiraya verenin yazılı rızasını olduğu sürece kira ilişkisini başkasına devredebiliyor. Bu noktada mal sahibi de işyeri kiralarında haklı sebep olmadıkça bu rızayı vermekten kaçınamıyor.


Böylece kiracının kira hakkını bir başkasına devretmesi durumunda ortaya çıkan uygulama "devren kiralama" olarak ifade ediliyor.


Kanun gereğince kiraya verenin yazılı rızasıyla kira ilişkisi kendisine devredilen kişi, kira sözleşmesinde kiracının yerine geçer ve devreden kiracı, kiraya verene karşı borçlarından kurtuluyor.


İşyeri kiralarında devreden kiracı, kira sözleşmesinin bitimine kadar ve en fazla iki yıl süreyle devralanla birlikte müteselsilen sorumlu oluyor.


Peki, devren kiralama nasıl olur? Devren kiralık sözleşmesi nasıl olmalı?


Yukarıda...