24 / 07 / 2024

devren kiralama nedir

devren kiralama nedir

Kiracı, kiraya verenin yazılı rızası olduğu sürece, kira ilişkisini bir başkasına devredebiliyor. Peki devren kiralık nedir? Devren kiralama işlemi nasıl yapılır? Bu kiralama işleminin yasal esasları nelerdir?

Bedelsiz kiralama nedir? Bedelsiz kiralama özellikleri nelerdir?

Bedelsiz kiralama nedir, Bedelsiz kiralama özellikleri nelerdir? sorularının yanıtları aranıyor. İşte detaylar!

Zilliyet nedir? Zilliyet tapu alınır mı?

Zilliyet ve zilliyet tapusu terimleri günlük hayatta çok fazla karşımıza çıkmazken, ancak bir gayrimenkulün alım satım veya kiralama işlemlerinde rastlanılmaktadır. Bu nedenle zilliyet nedir? Zilliyet tapu alınır mı? gibi soruların cevaplarını okurlarımız için bir araya getirdik... 

Kira artışı için enflasyon oranı nedir?

Taşınmaz malların kiralama süresinin yenilenmesi halinde kira bedelinin de yenilenmesi gerekiyor. Peki, kiraya ne kadar zam yapılır? Kira artışı için enflasyon oranı nedir? İşte yanıtı..

Emlak hizmet bedeli nedir?

Emlakçı aracılığı ile taşınmaz mal satış ve kiralama işlemlerinin gerçekleşmesi halinde belli bir komisyonun ödenmesi gerekiyor. Peki, emlak hizmet bedeli nedir? Emlak hizmet bedeli ne kadar?

Kira sözleşmesinde ifa zamanı nedir?

Taşınmaz malların kiralamalarında taraflar arasında imzalanan kira sözleşmesinde kiralama anlaşmasına ilişkin maddelere yer veriliyor. Peki, kiracı hakları nelerdir? Kira sözleşmesinde ifa zamanı nedir? İşte yanıtı..

Yeniden kiralama yasağı ne zaman uygulanır?

Konut ve çatılı işyeri kiralarında sözleşme bildirim yolu ile dava yolu ile sona erebiliyor. Peki, kiracı tahliyelerinden sonra konulan yeniden kiralama yasağı nedir? Yeniden kiralama yasağı ne zaman uygulanır?

Kira artış davası nedir?

İşyeri ve mesken gibi gayrimenkullerin kiralama süresinin yenilenmesi halinde, yeni kira döneminde kiracıya belli oranlarda zam yapılıyor. Peki, kira artış davası nedir? Dava nasıl açılır?

Kirada temerrüt nedir?

Kiralama ilişkilerinde kiracı ve ev sahibi birtakım borç ve haklara sahip oluyor. Kiracının borçlarının başında kira bedelini zamanında mal sahibine ödeme borcu yer alıyor. Peki, kirada temerrüt nedir?

Devren kiralamak ne demek?

Borçlar Kanunu gereğince, kiracı, kiraya verenin yazılı rızasını olduğu sürece kira ilişkisini başkasına devredebiliyor. Bu noktada ortaya çıkan devren kiralamak ne demek? Devren kiralama nasıl yapılır?

Devren kiralık sözleşmesi!

Borçlar Kanunu gereğince taşınmaz kiracısı, kiraladığı taşınmaz malı tekrar bir başkasına kiraya verebiliyor. Bu kiralama uygulamasına "Devren kiralık" deniyor. Peki devren kiralık sözleşmesi nasıl hazırlanır?

Devren kiralık nedir?

Kiracı, kiraya verenin yazılı rızası olduğu sürece, kira ilişkisini bir başkasına devredebiliyor. Peki devren kiralık nedir? Devren kiralama işlemi nasıl yapılır? Bu kiralama işleminin yasal esasları nelerdir?

Emlakçının görevi nedir?

Bir gayrimenkulün satış, kiralama, pazarlama sürecini yöneten; bunların sözleşmesini yapan kişiye emlakçı deniyor. Emlakçının bazı yükümlülükleri de bulunuyor. Emlakçının bilmesi gerekenler nelerdir? Peki, emlakçının görevi nedir?

Kiralama süresi nedir?

Kiracı ve ev sahibinin hukuki hakları Borçlar Kanunu kapsamında düzenleniyor. Peki kiralama süresi boyunca tarafların hak ve sorumlulukları nelerdir? Kiralama süresi nedir? İşte kira kanunu..

devren kiralama nedir Haberi

devren kiralama nedir

Devren kiralık nedir?

Devren kiralık işlemi, taşınmaz malda yer alan kiracının mevcut kullanım hakkını bir başkasına kiraya verme işlemine deniyor. Genellikle işyerlerinde sıklıkla karşılaştığımız devren kiralık işlemi, o işyerinin baska bir işletmeciye kiralanması işlemi olarak da ifade ediliyor.


Bu kiralama türünde, yeni kiracı bir önceki kiracıdan kullanım hakkını ve işyerinde yer alan malları devralır. Yeni kiracı, kira bedelini ise mal sahibine öder. Ayrıca işyeri içerisindeki demirbaş kullanımı yine işyeri sahibi tarafından belirlenir.


Devren kiralık kanunu..

Devren kiralık ile ilgili yasal düzenleme Borçlar Kanunu kapsamında açıklanıyor:


Kira ilişkisinin devri..

Kiracı, kiraya verenin yazılı rızasını almadıkça, kira ilişkisini başkasına devredemez. Kiraya veren, işyeri kiralarında haklı sebep olmadıkça bu rızayı vermekten kaçınamaz.


Kiraya verenin yazılı rızasıyla kira ilişkisi kendisine devredilen kişi, kira sözleşmesinde kiracının yerine geçer ve devreden kiracı,...