05 / 05 / 2024

devren kiralamak ne demek

devren kiralamak ne demek

Borçlar Kanunu gereğince, kiracı, kiraya verenin yazılı rızasını olduğu sürece kira ilişkisini başkasına devredebiliyor. Bu noktada ortaya çıkan devren kiralamak ne demek? Devren kiralama nasıl yapılır?

Satılık ve kiralık konut fiyatlarında son durum ne? Düşüyor mu, yükseliyor mu?

Satılık ve kiralık konut fiyatları, milyonların gündeminde yer alıyor. Ev kiralamak isteyenler ve konut satın almak isteyenler fiyatların düşüp düşmediğini merak ediyor. Peki satılık ve kiralık konut fiyatlarında son durum ne? Düşüyor mu, yükseliyor mu?

İstanbul Finans Merkezi’ne talep patlaması: Yerli de yabancı da ofis kiralamak istiyor!

Nisan ayında açılan İstanbul Finans Merkezi’ne talep patlaması yaşanıyor. Yerli ve yabancı yatırımcılarının ofis kiralamak için başvuru yapmasıyla yatırımcı talebi kısa sürede yüzde 60'ı aştı. İşte detaylar...

Ramazan Bayramı'nda kiralık araç bulmak çok zor! İşte araç kiralamak için en uygun fiyatlar...

Hem sıfır hem ikinci el araç fiyatlarındaki inanılmaz yükseliş vatandaşları Ramazan Bayramı öncesi araç kiralamak zorunda bıraktı. Peki, en uygun araç kiralama ücreti ne kadar? İşte tüm detaylar...

Kira depozitosu 2022 ne kadar?

Konut ya da işyeri kiralamak isteyen kiracıların ödemekle mükellef olduğu kalemler arasında depozito da yer alıyor. Peki, kira depozitosu 2022 ne kadar?

Kiralık evde emlakçı komisyonu ne kadar?

Taşınmaz kiralamak için bir emlakçıya danıştığınızı ve emlakçı aracılığı ile kiralık bie ev bulduğunuzu farz edelim. Bu durumda emlakçıya komisyon vermeniz gerekiyor. Peki, kiralık evde emlakçı komisyonu ne kadar?

Devren kiralamak ne demek?

Borçlar Kanunu gereğince, kiracı, kiraya verenin yazılı rızasını olduğu sürece kira ilişkisini başkasına devredebiliyor. Bu noktada ortaya çıkan devren kiralamak ne demek? Devren kiralama nasıl yapılır?

Mülkiyetin devren iktisabı ne demektir?

İlgili kişilerin karşılıklı anlaşmaları sonucunda veya iradeleri dışında miras yolu ile gerçekleşen mülkiyetin devren iktisabı ne demektir?

Güneş Park Evleri'nde 1.732 TL taksitle 3+1! Hemen teslim!

Halkalı'da inşa edilen Güneş Park Evleri'nde 3+1'ler aylık 1.732 TL taksitle satılıyor

Anel, güneş enerjisi paneli üretecek!

Aneles Elektronik Alman Solarhandelsgesellschaft GmbH ile güneş modülleri üretimi yapmak üzere görüşüyor

Adana Karaisalı Eğlence Köyüne ilköğretim okulu yaptırılacak

Adana İl Özel İdaresi, Adana-Karaisalı Eğlence Köyüne 8 derslikli ilköğretim okulu inşaatını yaptıracak

Dilek Hanif evini InStyle Home Dergisi'ne açtı!

Ünlülerin ve sosyetenin modacısı Dilek Hanif evinin kapılarını InStyle Home Dergisi'ne açtı

Güneş Park Evleri'nde 255 bin TL'ye! Hemen teslim!

Halkalı'da hayata geçirilen Güneş Park Evleri'nde fiyatlar 255 bin TL'den başlıyor

Perakende güneşi ödülleri belli oldu!

Perakende Güneşi Ödülleri Balosu'nda emeğiyle, yüreğiyle, başarısıyla sektörü aydınlatanlar ödüllendirildi

devren kiralamak ne demek Haberi

devren kiralamak ne demek

Devren kiralamak ne demek?

Kira sözleşmesi, taşınmaz mal sahibi ve kiracısı tarafından yapılan anlaşma olarak karşımıza çıkıyor. Borçlar Kanunu bu sözleşmeyi imzalayan taraflara birtakım hak ve sorumluluklar yüklüyor.


Borçlar Kanunu gereğince, kiracı, kiraya verenin yazılı rızasını olduğu sürece kira ilişkisini başkasına devredebiliyor. Bu noktada mal sahibi de işyeri kiralarında haklı sebep olmadıkça bu rızayı vermekten kaçınamıyor.


Böylece kiracının kira hakkını bir başkasına devretmesi durumunda ortaya çıkan uygulama "devren kiralama" olarak ifade ediliyor.


Kanun gereğince kiraya verenin yazılı rızasıyla kira ilişkisi kendisine devredilen kişi, kira sözleşmesinde kiracının yerine geçer ve devreden kiracı, kiraya verene karşı borçlarından kurtuluyor.


İşyeri kiralarında devreden kiracı, kira sözleşmesinin bitimine kadar ve en fazla iki yıl süreyle devralanla birlikte müteselsilen sorumlu oluyor.


Peki, devren kiralama nasıl olur? Devren kiralık sözleşmesi nasıl olmalı?


Yukarıda...