12 / 05 / 2024

Dicle Üniversitesi mimarlık

Dicle Üniversitesi mimarlık

DÜ tarafından Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki tarihi eserlerin korunması ve bilimsel ilkelere göre restore edilmesine katkıda bulunmak amacıyla "Kültür Varlıklarını Koruma, Uygulama ve Araştırma Merkezi" kuruldu.

Dicle Üniversitesi Mimarlık bölümüne öğretim üyeleri alınacak!

Dicle Üniversitesi Rektörlüğünden yapılan açıklamaya göre Dicle Üniversitesi Mimarlık ve İnşaat Mühendisliği bölümüne öğretim üyeleri alınacak...

Dicle Üniversitesi Mimarlık bölümüne öğretim üyeleri alacak!

Dicle Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yayınlanan ilana göre Dicle Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık bölümlerine öğretim üyeleri alacak...

Dam Desıgn Studıo Mimarlık Mühendislik Ve İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Dam Desıgn Studıo Mimarlık Mühendislik Ve İnşaat Anonim Şirketi Sarıyer'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Alper Tüzünoğlu ve Dicle Aslan ortaklığında kuruldu.

Dam Desıgn Studıo Mimarlık Mühendislik Ve İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Dam Desıgn Studıo Mimarlık Mühendislik Ve İnşaat Anonim Şirketi Sarıyer'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Alper Tüzünoğlu ve Dicle Aslan ortaklığında kuruldu.

Başak Cengiz'in ismi Karabük Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'ne verildi!

İstanbul Ataşehir'de Can Göktuğ Boz tarafından öldürülen Başak Cengiz'in adı, Karabük Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'ne verildi...

Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi projesine 2 ödül!

ARK-itecture ve BG Mimarlık’ın “Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi” Projesine Amerika ve Avrupa’dan iki ödül geldi.

Üniversite öğrencilerinden Uygarlık Tarihinde Mimarlık sergisi!

Haliç Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencileri kültür sanat faaliyetlerini online platforma taşıdı. Öğrencilerin ortaya çıkardığı projeler arasında "Mimarlıkta Disiplinler Arası Yaklaşımlar", "Tarihi Kentsel Dokuda Çağdaş Tasarım" ve "Uygarlık Tarihinde Mimarlık"  başlıklı ürünle

Ceya Yapı Mimarlık Mühendislik İnşaat Gıda Kimya Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ceya Yapı Mimarlık Mühendislik İnşaat Gıda Kimya Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Avcılar'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Ayla Çabuk, Ayşegül Özdemir, Dicle Geçici, Harun Tan, Kasım Günay, Muhammet Yusuf Özdemir ve Ruken Zengin tarafından kuruldu.

Ankara'da BETONART Mimarlık Yaz Okulu başladı! 

Türkiye'nin dört bir yanından gelen mimarlık öğrencileri BETONART Mimarlık Yaz Okulu’nun 18’incisi için TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde buluştu.

Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Forumu düzenlendi! 

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Sakarya Üniversitesi iş birliği ile Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Forumu düzenlendi.

İstanbul Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'ne 60 öğrenci alacak!

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Mimarlık Fakültesi 2019-2020 eğitim-öğretim yılı için 60 öğrenci alacak. Fakültenin öğretim dili yüzde 30 İngilizce olacak.

Betonart Mimarlık Yaz Okulu 27 Temmuz'da başlayacak! 

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) tarafından hayata geçirilen Betonart Mimarlık Yaz Okulu’nun 18’incisi TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek. 

Arel Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü dijital çağa geçti!

Arel Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü'nün dijital çağa geçiş kapsamında hayata geçirdiği Sanal Deneyim Tasarım Laboratuvarı'nın tanıtımı yapıldı.

'Genç Mimar Nasıl İş Bulur' paneli yarın Işık Üniversitesi'nde!

Yapı Dergisi işbirliği ile Işık Üniversitesi Mimarlık Fakültesi tarafından gerçekleşen “Genç Mimar Nasıl İş Bulur?” paneli yarın saat 14:00'te Üniversitesi Şile Kampüsü’nde düzenlenecek.

Arel Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü dijital çağa geçiyor!

Arel Üniversitesi'nin İç Mimarlık Bölümü Sanal Deneyim Tasarım Laboratuvarı'nda, yeni proje deneyimleri ve günümüz teknolojileri tanıtılacak...

Dicle Üniversitesi mimarlık Haberi

Dicle Üniversitesi mimarlık

Merkezde restorasyonlarda görev alan çeşitli meslek gruplarına eğitim verilerek kalifiye eleman yetiştirilmesi de hedefleniyor. DÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Dalkılıç: "Kurulan merkezle restorasyonda kalitenin artırılması, her türlü analiz ile bilimsel raporun hazırlanması, uygulama yöntemlerinin geliştirilmesine destek sunacağız"


Dicle Üniversitesi'nce (DÜ) başta Diyarbakır olmak üzere, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki tarihi eserlerin korunması ve bilimsel ilkelere göre restore edilmesine katkıda bulunulması için "Kültür Varlıklarını Koruma, Uygulama ve Araştırma Merkezi" kuruldu. 


DÜ, UNESCO'ya aday tarihi surları, İslam Dünyası'nın 5. Harem-i Şerif'i Ulu Cami, Ongözlü köprü, Ziya Gökalp ve Cahit Sıtkı Tarancı'ya ait müze evleri ve daha pek çok kültür varlığını bünyesinde barındırmasıyla adeta açık hava müzesini andıran Diyarbakır'daki tarihi ve kültürel varlıkların korunması, aslına uygun restore edilerek gelecek kuşaklara aktarılması için harekete geçti.


Mimarlık fakültesi öncülüğünde...