06 / 05 / 2024

Dicle Vadisi milli park mı olacak

Dicle Vadisi milli park mı olacak

Doç. Dr. Sabri Karadağ: " Dicle Vadisi'nin milli park olmaması için hiçbir neden yok. Dicle Vadisi'nde, potansiyelin ülkeye kazanımının sağlanması için bütün koşullar var " dedi.

Hasankeyf'in yıkımına tepki: Hiçbir gerekçesi olamaz!

Ilısu Baraj göletinin ilçe sınırına ulaştığı ve yıkımın sürdüğü Hasankeyf için İstanbul'da panel düzenlendi. Panelde Hasankeyf ve Dicle Vadisi için geç olmadığının altı çizilirken, koruma uzmanı ve mimar Prof. Dr. Zeynep Ahunbay, gözyaşlarını tutamayarak, "Bu yıkımın hiçbir gerekçesi olamaz" dedi..

Dicle Vadisi'nde gazetecilere konut yapılacak!

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nin (GGC) geleneksel olarak düzenlenen Başarılı Gazeteciler Yarışması'nda konuşma yapanDiyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Hasan Basri Güzeloğlu, Dicle Vadisi'nde gazetecilere konut yapılacağının müjdesini verdi...

Göreme Vadisi, milli park olmaktan çıkarıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Göreme Vadisi, millî park olmaktan çıkarıldı.

Botan Vadisi'nin milli park olması turizmin canlanmasına katkı sağlayacak!

Botan Vadisi'nin milli park olması hakkında açıklama yapan Siirt Valisi Atik, "Siirt'in turizm potansiyelinin gelişmesine çok ciddi katkı sağlayacağına inanıyoruz" dedi...

Botan Vadisi Milli Park oldu!

Siirt'in merkez, Aydınlar ve Eruh ilçeleri sınırlarındaki alan "Botan Vadisi Milli Parkı" olarak tespit edildi.

Dicle Vadisi Projesi’nin ilk etabı iptal edildi! 

Dicle Vadisi'nde yer alan Hevsel Bahçeleri, UNESCO Dünya Kültürel ve Doğal Mirası listesinde yer alıyordu. Daha sonra rezerv yapı alanı ilan edilen bölgede başlatılan Rekreasyon Projesi’nin ilk etabı iptal edildi.

Sümela Manastırı'nın ilk etabı açılışa hazır!

Trabzon Maçka İlçesi Altındere Vadisi Milli Parkı içerisinde yer alan Sümela Manastırı'nın ilk bölümü çevre düzenleme ve restorasyon çalışması tamamlanarak hizmete hazır hale getirildi.

Mehmet Özhaseki Dicle Vadisi rekreasyon alanını inceledi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki teröristlerden temizlenen Sur ilçesinde inşa edilen konutlarda ve Dicle Vadisi rekreasyon alanında incelemelerde bulundu...

Diyarbakır'a 57 milyon liralık proje yapıldı!

Başbakan Yıldırım'ın katılımıyla Diyarbakır'ın Sur ilçesinde düzenlenecek törende, Gazi ve Melikahmet Caddeleri Sokak Sağlıklaştırma 1. etap, Dicle Vadisi Projesi 1. etap ve restorasyonu tamamlanan tarihi yapıların açılışı gerçekleştirilecek.

İşte Yeni Şırnak projesi!

Şırnak Sur'da yenileme çalışmaları hızlanırken Sur'un yenilenen evleri Dicle Vadisi ve Gazi Caddesi ile göz kamaştırmaya hazırlanıyor.

Diyarbakır Kırklar Dağı'nda cami inşa ediliyor!

Diyarbakır'da 'Dicle Vadisi Rekreasyon Projesi' kapsamında Kırklar Dağı'nda cami inşa ediliyor.

Munzur’a acele kamulaştırma kararı!

Dersim’de doğa harikası Munzur Vadisi Milli Parkı’na yapılmak istenen üç adet HES için ‘acele kamulaştırma’ kararı alındı.

Dicle Vadisi Rekreasyon Projesi'nin 1'nci etabı 2017'de başlayacak!

İçişleri Bakanlığınca KHK gereği görevlendirme yapılan Sur Belediyesince, Dicle Vadisi Rekreasyon Projesi'nin birinci etabı yeni yılda başlatılacak

Dicle Vadisi milli park mı olacak Haberi

Dicle Vadisi milli park mı olacak

Batman'da bir köy yolu çalışması sırasında bulunan seramik parçalar ve surların Ortaçağ dönemine ait olduğu belirlendi.


Batman'da Dicle Nehri kenarında yer alan Salkımlı köyünün grup köy yoluna olan bağlantı yolu yapımı sırasında ortaya çıkan seramik ve eski surların Ortaçağ yerleşim birimine ait olduğu tespit edildi.


Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Fakültesi Coğrafya Eğitim Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Sabri Karadağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede yüzey araştırmaları yaptıklarını, bir süre önce yol yapım çalışması sırasında bazı eserlerin ortaya çıktığını söyledi.


Ortaya çıkan duvar yapılarını gördüklerini, yaptıkları incelemelerde çok yoğun arkeolojik buluntularla karşılaştıklarını aktaran Karadağ, "Zirvede taş basamaklar, duvar ve mesken yapılar mevcut. Burası yoğun bir Ortaçağ kale görünümünü andırıyor. Dicle Vadisi'nde bu ve buna benzer birçok yerleşim yerleri ile karşılaşıyoruz. Koruma amaçlı...