20 / 05 / 2024

Diclede 3 hes projesi

Diclede 3 hes projesi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından, Diyarbakır’da Dicle Nehri üzerinde yapılacak olan ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nca da (EPDK) onaylanan 3 HES projesi, projeyi yapacak firmaların vazgeçmesi nedeniyle iptal edildi.

Yenice HES özelleştirme ihalesine 130.3 milyon TL'lik teklif!

Eskişehir'de bulunan 38 megavat kapasiteli Yenice HES ve bu santral tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirme ihalesine 8 firma teklif verdi. En yüksek en yüksek teklifi 130 milyon 300 bin lira ile Kılıç Enerji Üretim AŞ verdi.

Artvin Kavak HES Projesi çevredeki evleri etkiledi!

Artvin Arhavi'deki Kavak HES Projesi'nin inşaat çalışmaları çevredeki evleri etkiledi. İnşaatın bitişiğindeki 3 evin kolonlarında, duvar ve zeminde çatlaklar oluştu.

Ilısu Barajı ekonomiye yılda 1,3 milyar lira katkı sağlayacak!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Toplam maliyeti 1 milyar avro olan Ilısu Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) ile sadece elektrik enerjisi üretiminden ülke ekonomisine yılda 1,3 milyar lira katkı sağlanacak." ifadelerini kullandı.

Sakarya'ya 3 yeni HES geliyor!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, bin metre rakımlı Pamukova Eskiyayla havzasında hayata geçirilen Akçay Baraj Projesi’nde gelinen son nokta ile ilgili açıklamalarda bulundu. Toçoğlu 3 yeni HES projesinin de müjdesini verdi...

Sakarya Akçay Barajı ile 3 yeni HES inşa edilecek!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Akçay Barajı projesiyle kente 3 yeni HES'in de kazandırılacağını, böylece yıllık enerji üretim kapasitelerinin iki katına çıkacağını bildirdi.

Çiğdem HES projeleri faaliyetine devam ediyor!

Kamu yararına aykırı olduğu gerekçesiyle Samsun 1. İdare Mahkemesi’nin yürütmeyi durdurma kararı verdiği Çiğdem 1, 2, 3 HES projelerinin, karara rağmen çalıştığı ortaya çıktı.

Antalya Alakır Çayı HES projesinin ÇED raporuna iptal!

Antalya 3’üncü İdare Mahkemesi, Antalya Kumluca’daki Alakır Çayı’nda yapılması planlanan Dereköy HES projesiyle ilgili ‘ÇED Olumlu’ raporunu iptal etti.

Artvin Yusufeli Barajı inşaatı 3 yıl içerisinde tamamlanacak!

Artvin Valisi Kemal Cirit, Yusufeli Barajı inşaatının 3 yıl içerisinde tamamlanmasının hedeflendiğini bildirildi. Cirit, Yusufeli Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) inşaatında incelemelerde bulundu.

Manavgat Karpuzçay’da HES yine mahkemelik oldu!

Manavgat'ta Karpuzçay üzerinde birinci kısmı tamamlanan 3 hidroelektrik santralı (HES) projesi için verilen ‘ÇED Gerekli Değildir’ raporu yine adliyelik oldu.

HES'ler kasaya 8 milyar lira getirecek!

Elektrik Üretim AŞ'ye (EÜAŞ) ait 9 hidroelektrik santralinin (HES) özelleştirilmesine yönelik son 2,5 ayda yapılan ihalelerde 3,1 miyar liralık teklif alındı.

3 ilde HES ve RES projeleri için kamulaştırma!

Zonguldak'ta Çayaltı HES I-Çayaltı HES II Enerji Nakil Hattı, Bilecik'te Gök Hidroelektrik Santrali ve Hatay'da Özbek Rüzgâr Enerjisi Santralinin yapımı amacıyla bazı taşınmazların acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Kavak HES için 3. ÇED süreci başladı!

Artvin’in Arhavi ilçesinde kent içerisinde oluşu nedeniyle ‘Çılgın HES’ olarak bilinen Kavak HES için verilen ‘olumlu’ raporun mahkemece reddedilmesiyle yeni bir süreç başladı.

Enerjisa, 3 hidroelektrik santralinin satışını hedefliyor!

Sabancı ve Alman E.ON’un ortaklığı olan Enerjisa, şirketin borç seviyesini düşürmek amacıyla yatırım süreçleri devam eden ve toplam 900 MW kurulu güçte planlanan 3 hidroelektrik santralinin (HES) satışını hedefliyor.

Diclede 3 hes projesi Haberi

Diclede 3 hes projesi

Dicle'de 3 HES projesi, firmaların vazgeçmesi nedeniyle iptal edildi. Diyarbakır’daki STK’lar, Dicle Nehri’nin 90 kilometre üzerinde yapılacak olan 3 HES projesinin suyu kurutacağını belirterek, olaya tepki göstermiş ve HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan ile birlikte Çevre Ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile görüşmüşlerdi.


Yapılması halinde tarihi Diyarbakır surlarının Uluslararası UNESCO Kültürel Mirası listesine adaylık sürecini de olumsuz etkileyeceğini savunan Diyarbakır İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Turan Kapan, HES’lerin iptal edilmesinin doğru bir karar olduğunu...