05 / 05 / 2024

Didim Turizm Altyapı Birliği

Didim Turizm Altyapı Birliği

Didim'de turizm sezonun 12 aya yaymak için eksikliklerin olduğunu belirten TÜRSAB Didim Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Tayyar Cengiz, Didim'deki yatmaların turizm sezonu süresinin uzatılması için taleplerinin olduğunu belirtti.

Çakıroğlu Altyapı İnşaat Petrol Maden Taahhüt Turizm Emlak Gıda Sanayi Ve Ticaret A.Ş'nin merkez nakli yapıldı!

Çakıroğlu Altyapı İnşaat Petrol Maden Taahhüt Turizm Emlak Gıda Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Çakıroğlu Altyapı İnşaat'ın merkezi Sultanbeyli'de yapıldı.

Barut Hotels, 140 milyon euroluk yatırımla Didim’e otel kuruyor

Akdeniz’in turizm markalarından biri olan Barut Hotels, deneyimini Ege bölgesine taşıyor. Şirket, Didim’de 547 ve 14 villalık Anda Barut Collection & BAYOU Villas adlı tesisleri kuracak.

Kdm Altyapı Hafriyat İnşaat Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kdm Altyapı Hafriyat İnşaat Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi Arnavutköy'de KAdri Güzenge ve Mehmet Şah Bulat ortaklığında kuruldu.

Greenx Altyapı İnşaat Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Greenx Altyapı İnşaat Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de Gürkan Karakuş tarafından kuruldu.

Özak GYO'nun Didim arsasına 82.1 milyon TL'lik otel yapılacak!

Özak GYO'nun Aydın İli Didim İlçesi Altınkum Mahallesi'nde yer alan turizm tahsisli gayrimenkulüne ilişkin olarak gayrimenkul değerleme raporu yayınlandı.

Özak GYO Didim gayrimenkulünün üst hakkı süresi tapuya tescillendi!

Özak GYO'nun Aydın İli Didim İlçesi  Altınkum Mahallesi'nde yer alan turizm tahsisli gayrimenkulüne ilişkin olarak Hazine ve Maliye Bakanlığı, Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından irtifak hakkı tesis işlemleri tamamlandı, 49 yıllık üst hakkı Özak GYO adına tapu siciline şerh edildi.

Mtf Altyapı Ve Üst Yapı İnşaat Hafriyat Gıda Turizm Nakliyat Elektronik Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mtf Altyapı Ve Üst Yapı İnşaat Hafriyat Gıda Turizm Nakliyat Elektronik Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Halil Özhan tarafından kuruldu.

Didim'deki Rum Ortodoks Kilisesi restore edilecek!

Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Umut Tuncer yaptığı açıklamada, Didim ilçesindeki Rum Ortodoks Kilisesi'nin restorasyonun yapılarak turizme kazandırmayı planladıklarını belirtti.

Mehmet Nuri Ersoy’dan Ege Turizm Merkezi-Çeşme Projesi açıklaması!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ege Turizm Merkezi- Çeşme Projesi ile ilgili olarak "Elde edilecek gelirin büyük kısmını Çeşme projesinin altyapısında sonra da Ege Bölgesi’nin altyapısında kullanacağız" diye konuştu.

Didim'de Antik Kral Yolu’na OSB kurulacak!

İYİ Parti Aydın Milletvekili Adnan Sezgin yaptığı açıklamada Didim’de antik Kral Yolu üzerinde ve turizm bölgesinde Didim Su Ürünleri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulacağını söyledi.

Nuri Ersoy: Turizm bölgelerinde altyapı yatırımları başlattık!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ''Yıl sonuna kadar Ege Bölgesi’ndeki altyapı ihtiyaçlarının tespitini tamamlıyoruz. Bakanlık olarak yıl sonuna kadar tüm bölgelerde ihaleleri tamamlamayı hedefliyoruz” dedi.

Yavuztur Telekomünikasyon Altyapı İnşaat Turizm Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yavuztur Telekomünikasyon Altyapı İnşaat Turizm Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Süleyman Yavuz tarafından kuruldu. 

Didim'de turizm alanındaki 36 kaçak yapı yıkıldı!

Aydın’ın Didim ilçesinde, turizm koruma ve gelişim bölgesi içerisinde yapılan kaçak yapılar Milli Emlak Müdürlüğü kararı ile Didim Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldı. 

Didim Turizm Altyapı Birliği Haberi

Didim Turizm Altyapı Birliği

Didim'de turizm sezonun 12 aya yaymak için ciddi eksikliklerin olduğunu ifade eden Cengiz, "Didim Turizm Altyapı Birliği" danışmanlığını da sürdürdüğünü söyledi. Cengiz, yaptığı açıklamada, "Didim de turizm sezonunu 12 aya yamak için ciddi eksiklikler var. Eksikliklerin en başın da tesis eksikliği var. İlçe de bir takım tahsisler yapıldı Tesislerin hayata geçirilmesi ile birlikte tesis sayısı artırılırken daha çok yüksek sınıflı ve iyi turiste hizmet edebilecek tesis sayısının artması ile bölgede turizm havası biraz daha değişecektir. Ama turizmin 12 aya yamanın yolu sadece tesisi sayısı artmakta geçmez. İlçede ekonomik potansiyel bakımında önem arz eden Zeytinlik konusu iyi işlenmesi ile zeytin ve zeytinyağı turizme entegre edilerek insanların ilgisini o yöne çekilebilir. Tarım ürünlerin de çeşitliliğe gidilerek organik tarımın öne çıkarılması ve...