02 / 05 / 2024

Didimde otellerde verim arttırılması toplantısı

Didimde otellerde verim arttırılması toplantısı

Didim Ticaret Odası, Didim Kaymakamlığı ve Didim Belediyesi işbirliği ve Küçük Oteller Derneği 'nin katkılarıyla ' Küçük Otellerde Verim Artırılması ' ile ilgili konulu toplantı gerçekleştirildi.

Hüseyin Ferit Volkan kimdir? Hangi otellerde üst düzey yöneticilik yaptı?

Hüseyin Ferit Volkan kaç yılında ve nerede doğdu? Hangi otellerde çalıştı? Martı GYO’da hangi pozisyonda görev alıyor? İşte Hüseyin Ferit Volkan’ın biyografisi...

Satışı 27 TL ama yüzde 70 verim veriyor... Ondan kilosu 100 TL olan ürün çıkıyor. Hemen alın

Salça döneminin gelmesinin ardından vatandaşlar hangi ürünün daha verimli olduğunu merak etmeye başladı. Şu anda salça konusunda en verimli biberin kapya biber olduğu ifade ediliyor. Yüzde 70 verim sağlayan biberin kilosu 25 TL.

Türk çiftçisi dikkat! Resmen kuzu fışkırdı, koyunlarda verim katbekat katlandı

Tokat Valiliği koordinesinde 2019'da hayata geçirilen "Köyümde Yaşamak için Bir Sürü Nedenim Var" projesinde bugüne kadar 1030 çiftçiye 93 bin 55 koyun verildi. Çiftçilere verilen koyunlardan çok sayıda kuzu elde edildi. Verim de katlandı. Çiftçilerin bölgelerindeki bu tarz projelere katılması tavsi

Tahsisli otellerde oda satma hakkı genişletilmeli!

Edelstaal Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Torunoğulları,tahsisli otellerde odaların yüzde 20’lik kısmını satma hakkı'na ilişkin düzenlemeyle ilgili konuştu. Torunoğulları, “Oteller çok ucuz veriliyor; turizmde ucuz ülke olacağımıza, marka ülke olalım” diye konuştu.

Otellerde istihdam artışı yavaşladı!

Türkiye'de bu yılın ilk 4 ayında otellerde sigortalı çalışanların sayısı, geçen yıla göre geriledi. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Araştırma Biriminin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) veriler yayınladı.

Otellerde son 6 ayda 3.134 denetim yapıldı!

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, yaz sezonunun açılmasıyla birlikle yerli ve yabancı turistlerin tatillerini en iyi şekilde geçirmelerini sağlamak için son 6 oyda otellerde 3 bin 134 denetim yaptı.

Otellerin enflasyonları Haziran'da 4,5 puan arttı!

Otellerde maliyetler, enflasyonun 4,5 puan üzerinde arttı. Haziran ayı itibariyle ülke geneli yıllık enflasyon yüzde 8,5 olurken, otellerdeki maliyet artışları yüzde 12 dolayında gerçekleşti.

2002 yılında 11 Eylül Saldırıları, İstanbul otellerini vurmuş!

2002 yılında New York Times Gazetesi, ABD'de yaşanan 11 Eylül Saldırıları nedeniyle İstanbul'a gelen ABD'li turist sayısında büyük azalma olduğunu ve lüks otellerde doluluk oranının yüzde 50'nin altına indiğini yazmış.

Otellerde düşük fiyatlar yerli turistlere yarayacak!

Ülkelerinde yaşanan kriz nedeniyle Rus turist Türkiye'ye gelemedi, doluluk oranları düşen oteller fiyatları aşağıya çekerek yerli turiste yöneldi ve umudunu son dakika tatilcilerine bağladı.

Yıllık enflasyon yüzde 8,46 oldu!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKT08) Araştırma Geliştirme (AR-GE) Birimi nin analizlerine göre, enflasyonun yüzde 8,46 olduğu dönemde otellerde maliyetler yüzde 13 arttı.

Otellerde maliyetler yüzde 13 arttı!

AKTOB araştırmasına göre, otellerde maliyet artışı 12 aylık ortalamada yüzde 13 oldu. Türkiye'deki otellerde maliyet artışının 12 aylık ortalamalara göre yüzde 13 olduğu bildirildi.

Ofton İnşaat yatırım için Bodrum'u seçti!

Ofton, İstanbul dışındaki ilk projesi için Bodrum’u seçti. Kıbrıs’tan verim alamayınca Bodrum’a yönelen Ofton, yeni konut ve lüks otel projeleri için görüşmelerini sürdürüyor.

Otellerde maliyet artışı yüzde 13 arttı!

Türkiye'deki otellerde maliyet artışının 12 aylık ortalamalara göre yüzde 13 olduğu bildirildi. Açıklama AKTOB tarafından yapıldı.

Didimde otellerde verim arttırılması toplantısı Haberi

Didimde otellerde verim arttırılması toplantısı

Didim Ticaret Odası, Didim Kaymakamlığı ve Didim Belediyesi işbirliği ve Küçük Oteller Derneğinin katkılarıyla küçük otellerde verim artırılması, beş yıldızlı otellere alternatif oluşturulması, küçük otellerde kalite olması, finans kaynaklarına ulaşımı, yenilenmesi ve kendi pazarını kendi oluşturacak hale gelmesi için Didim'de bir danışma toplantısı yapıldı. 


Ticaret Odası Kültür Merkezinde yapılan toplantıya Didim Kaymakamı İskender Yönden, Didim Belediye başkanı A. Deniz Atabay, İlçe Emniyet Müdürü Gürhan Aytekin, İlçe Jandarma Komutanı Tuncay Akgün, ADÜ Didim MYO Müdürü Prof. Dr. Atilla Yüksel, Didim Belediye Meclis üyeleri, Oda ve Meslek Kuruluşlarının temsilcileri turizmciler ile Didimliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından toplantının açılış konuşmasını Didim Ticaret Odası Başkanı Şaban Üstündağ gerçekleştirdi. 


Başkan Üstündağ konuşmasında Söz konusu Didim olunca bütün kurumlarımız, hepimiz, Didim'e sadece kendi...