22 / 07 / 2024

Didimde turizm sona erdi

Didimde turizm sona erdi

Aydın'ın turistik ilçesi Didim'de turizm seonu, ilçede bulunan son turist kafilesinin, ülkelerine dönmesiyle tamamlandı.Didim'de mayıs ayında başlayan turizm sezonu, kasım ayı itibarıyla son buldu.

Antalya Nekropol Müzesi'nin inşaatında sona gelindi!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, tarafından yapımına başlanan Nekropol Müzesi Projesi'nde sona gelindi. Proje turizm başkenti Antalya'yı müzeler kentine dönüştürerek yerli ve yabancı ziyaretçilerin bu tarihe tanıklık etmesini sağlamak açısından da büyük öneme sahip.

Kapadokya Tarih ve Kültür Müzesi'nde sona yaklaşıldı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Nevşehir'in Avanos ilçesinde hayata geçirilen Kapadokya Tarih ve Kültür Müzesi'ndeki çalışmalarda sona gelindi.

Kapadokya Tarih ve Kültür Müzesi'nde sona yaklaşıldı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Nevşehir Avanos'ta yaptırılan Kapadokya Tarih ve Kültür Müzesi'ndeki çalışmalarda sona gelindi...

Turizm yatırımlarının satışı ve kiralanması için başvurular 5 Aralık'ta bitiyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kamu taşınmazlarındaki turizm yatırımlarının tahsis ve irtifak hakkı süreleri ile kira sözleşmelerinin uzatılması ve bu taşınmazların satışına ilişkin başvuruların 5 Aralık'ta sona erdiğini açıkladı.

Eski Van Şehri Kentsel Tasarım Projesi'nde sona gelindi!

Van'da DAP, DAKA ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Eski Van Şehri Kentsel Tasarım Projesi'nde sona gelindi...

Kamu gayrimenkullerindeki turizm yatırımlarına düzenleme!

Kamu taşınmazları üzerindeki turizm yatırımlarının sürelerinin uzatılması ile kesin tahsis yapılan veya irtifak hakkı tesis edilen taşınmazların satılmasına ilişkin esaslar belirlendi. Yönetmelik ile turizm sektörü temsilcilerinin yaşadıkları zorluklar da sona erdi..

Kültür ve Turizm Bakanlığı turizm alanları için tahsis ihalesine çıktı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, termal, kış sporları ve deniz turizmi alanında toplam 7 bin 950 yatak için tahsis ihalesine çıktı. Başvurular 17 Mayıs'ta sona erecek. Taşınmazlar 49 yıla kadar tahsİs edilecek.

Ütopya Turizm İnşaat finansal durum tablosu!

Ütopya Turizm İnşaat, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda 31 Aralık 2015 tarihli konsolide finansal durum tablosu ile aynı tarihte sona eren hesap dönemine ait raporları yayınladı.

Ayvacık Keyf-i Seyyah Evi'nin yapım çalışmalarında sona gelindi!

Turizm Bölgesi olan Ayvacık İlçesinde çalışmalar hızla sürüyor. İlçenin Orhangazi Mahallesi'nde vatandaşın muhteşem doğa eşliğinde çaylarını yudumlayıp keyifli sohbet etmelerine imkan sağlayacak olan Keyf-i Seyyah Evinin yapım çalışmalarında sona gelindi.

Kayseri - Adana turizm bağlantı yolunda sona yaklaşıldı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği ile yapımına başlanan ve Kayseri’yi Adana’ya bağlayacak olan bağlantı yolunda sona yaklaşıldı.

Alita Marin Konakları projesinde sona yaklaşıldı!

ALİTA Turizm Yatırımları tarafından Yalıkavak’ta yapılan Alita Marin Konakları projesinde sona yaklaşıldı. Alita Marin Konakları Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Karaoğlu, “12 dönüm içerisindeki proje, farklı tasarımıyla dikkat çekiyor” diye konuştu.

Karşıyaka'ya Turizm Master Planı hazırlanıyor!

Karşıyaka Belediyesi ve Yaşar Üniversitesi, Karşıyaka'nın Turizm Master Planı'nı hazırlamak için bir araya geldi. 5 yıllık Turizm Master Planı için sona yaklaşıldı.

Karşıyaka Turizm Master Planı Ağustos'ta tamam!

Eğitim ve kültür sanat konularında ortak projeler üreten, son olarak Karşıyaka’nın Turizm Master Planını hazırlamak için bir araya gelen Karşıyaka Belediyesi ve Yaşar Üniversitesi, 5 yıllık plan için sona yaklaştı.

Didimde turizm sona erdi Haberi

Didimde turizm sona erdi

Aydın'ın turistik ilçesi Didim'de turizm seonu, ilçede bulunan son turist kafilesiin, ülkelerine dönmesiyle tamamlandı.Didim'de mayıs ayında başlayan turizm sezonu, kasım ayı itibarıyla son buldu. İlçedeki otellerde konaklayan turistler, konakladıkları otellerden ayrılarak ülkelerine döndü. İlçedeki konaklama isletmeleri de faaliyetlerini durdurarak, glecek sezona yönelik hazırlıklarına başladı.Didim Turizm Derneği Başkanı Ercüment Alkaner, gazetecilere yaptığı açıklamada, Didim'e ilginin bu yıl arttığını söyledi.İlçedeki nitelikli turizm işletmelerinin doluluk oranlarına bakıldığında önceki yıla göre yüzde 5 artış yaşandığını belirten Alkaner, Didim'in 2014 turizm sezonunu yoğun geçirdiğini ifade etti. 

İlçede bu yıl 2 yeni otelin açıldığını ve bunların bölgeye olan ilgiyi arttırdığını kaydeden Alkaner, "Artık bölgemize kaliteye göre çeşitli müşteriler de gelmeye başladı. Bu sene Almanlar ve Hollandalılar yoğun olarak ilçemize geldi. Bunun yanında Polonya, Slovakya ve Çek...