20 / 07 / 2024

dijital restoran nedir

dijital restoran nedir

Fransa'nın Bordeux kentinde ülkenin ilk "yüzde yüz" dijital lokantası açıldı.Müşterilerin oturdukları masalar tablet bilgisayarlara benzeyen dijital birer tabletten ibaret. Masalar, bilgisayar oyunu oynamak, hesabı isteyip ödemek için de kullanılabiliyor.

Restoran ve kafeler fiyat tarifelerini duyurmak için dijital panolar kullanabilecekler

Ticaret Bakanlığı, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren zorunlu hale getirilen kafe ve restoran gibi gıda işletmelerinin önüne fiyat tarifesi konulması uygulaması doğrultusunda dijital ve elektronik panoların da kullanılabileceğini açıkladı.

Dijital Türk Lirası nedir? Ne zaman hayata geçirilecek? Finansal yaşama neler getirecek?

İlk test ödemesi yapılan dijital Türk Lirası gerçek hayata nasıl adapte edilecek? Dijital Türk Lirası finansal hayatta neleri değiştirecek, artıları eksileri neler olacak?

Gayrimenkulde dijital ikiz dönemi!

Bu yılın 3. çeyrek Türkiye Gayrimenkul Sektörü raporu belli oldu. Rapor içinde Dijital İkiz'e ilişkin bilgiler yer aldı. Peki, Dijital İkiz nedir? Gayrimenkulde dijital ikiz ne işe yarar? İşte detaylar...

Gayrimenkul danışmanlığı nedir?

Emlakçılık terimi ilk zamanlardan günümüze oldukça değişti. Böylece emlakçıların yaptıkları işler de değişti. Mülk alım-satımı dijital ve teknolojik çağa ayak uydurarak, aracı ve komisyoncu gibi terimlerden sıyrılarak gayrimenkul danışmanlığı ismini aldı. Peki gayrimenkul danışmanlığı nedir?

Fransa'da dijital restoran açıldı!

Fransa'nın Bordeux kentinde ülkenin ilk "yüzde yüz" dijital lokantası açıldı.Müşterilerin oturdukları masalar tablet bilgisayarlara benzeyen dijital birer tabletten ibaret. Masalar, bilgisayar oyunu oynamak, hesabı isteyip ödemek için de kullanılabiliyor.

Rezidans nedir?

Otellerde sunulan hizmet ve konforun konut projelerinde de birleşmesi ile meydana gelen rezidans nedir? Rezidansların özellikleri nelerdir?

Kanuni ipotek nedir?

İpotek, var olan veya ileride doğacak borç için bir gayrimenkulün teminat olarak gösterilmesi durumudur. Peki kanuni ipotek nedir?

Arsa payı nedir?

Bir gayrimenkulün kat irtifakı veya kat mülkiyeti kurulurken ana yapının bulunduğu parsel arsasından değerleme oranında arsadan verilen pay arsa payı olarak nitelendirilir. Arsa payı nedir? Arsa Payı nasıl hesaplanır, detayları...

Emlak beyanı nedir?

Emlak Vergi Kanunu'na göre arazi, arsa ve bina gibi gayrimenkul sahiplerinin vergilendirilebilmesi için emlak beyanında bulunması gerekir. Peki emlak beyanı nedir?

Düzenleme ortaklık payı nedir?

Vatandaşların ulaşım, dinlenme, sosyal, kültürel ve güvenlik gibi ihtiyaçlarını karşılamak amaçlı İmar uygulaması kapsamında gerçekleştirilen düzenleme ortaklık payı nedir?

İntifa hakkı nedir?

Taşınmaz mülk sahibi, mülk üzerinde yararlanma veya kullanma hakkını başkasına devrederse intifa hakkı söz konusu olur. İntifa hakkı nedir, detayları...

İmar planı nedir?

Belediyeler, valilikler veya planlama yetkisi verilmiş kurum ve kuruluşlarca hazırlanan imar uygulaması yapılan yer hakkında detayların gösterildiği hukuki belge imar planıdır. İmar planı nedir, tüm detayları...

İpotek nedir?

Gayrimenkulun borca karşı güvence olarak gösterilmesini ifade eden ipotekte, borcunuz ne kadarsa gayrimenkulun tapu kütüğüne o derece de tescili gerçekleştiriliyor. İpotek nedir ve tüm detayları için tıklayın...

dijital restoran nedir Haberi

dijital restoran nedir

Fransa'nın Bordeux kentinde, 1 Mayıs'ta ülkenin ilk "yüzde yüz" dijital lokantası açıldı. "Max a table" adlı lokantada servisten siparişe hemen her şey dijital teknolojinin yardımıyla yapılıyor. Müşterilerin oturdukları masalar tablet bilgisayarlara benzeyen dijital birer tabletten ibaret; garsonu çağırmak ve mönüye bakmak için de bu masalar kullanılıyor. Masalar, bilgisayar oyunu oynamak, hesabı isteyip ödemek için de...