20 / 05 / 2024

Dijital şehir özellikleri

Dijital şehir özellikleri

Ulaşımdan ev ve ofislere, sağlıktan eğitime geleceğin akıllı şehirleri, standartlar ve fiber altyapıyla ortaya çıkıyor. Dijital şehirlerde son viraja geliniyor. 

Kadıköy'de devrim niteliğinde bir adım: Dijital kentsel dönüşüm başlayacak!

CHP Kadıköy Belediye Başkanı Adayı Mesut Kösedağı, Mikro-mobilite gibi akıllı şehir uygulamalarından dijital demokrasi uygulamalarına kadar geniş bir yelpazede bilimin, verinin bizi yönlendireceği bir yönetim sunarak, dijital devrimi Kadıköy’den başlatacağız” dedi.

Strada Bahçeşehir'de 15 yıla varan ve 0,69'dan başlayan vade fırsatı!

Akzirve imzasıyla Bahçeşehir'de yükselen Strada Bahçeşehir'de 15 yıl varan ve 0,69'dan başlayan vade fırsatı sağlanıyor. Peki, Strada Bahçeşehir konutlarının özellikleri neler? İşte detaylar...

Dijitsu Dokunmatik Mikrodalga Fırın en uygun fiyata nerede satılıyor? Özellikleri neler? 23 Şubat 2023 fiyat listesi

Dijitsu MD10 20 lt Dokunmatik Mikrodalga Fırın,beyaz paslanmaz çelik tasarımı,gelişmiş dijital özellikleri ve çoklu pişirme fonksiyonlarıyla mutfaklarda pratik bir kullanım imkanı sunuyor.

Şehir sürüşü istiyorsan kaçırma! Nissan Micra fiyatı belli oldu! İşte 12 Şubat 2023 fiyat listesi…

Şehir sürüşü isteyenlerin kaçırmayacağı araç Nissan Micra fiyatı belli oldu! İşte aracın özellikleri ve 12 Şubat 2023 fiyat listesi…

A-101’de Casio CDP-S150 88 Tuşlu Dijital Piyano online özel fiyatıyla satışta! İşte 15 Ocak 2023 fiyat listesi…

A-101 Casio CDP-S150 88 Tuşlu Dijital Piyanoyu online özel fiyatıyla satışa sundu. Casio CDP-S150 88 Tuşlu Dijital Piyano özellikleri neler? İşte 15 Ocak 2023 fiyat listesi…

Bakan Varank açıkladı: Türkiye dijital oyun girişimciliğinde tarih yazdı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, İstanbul’un bu sene dijital oyun sektöründe Avrupa çapında en fazla yatırım alan şehir olduğunu açıkladı.

Mevsim İstanbul müstakil villa projesi Bahçeşehir'de inşa edilecek! İşte villa özellikleri ve fiyatları

Sarılar Grup, Mevsim İstanbul Bahçeşehir projesini hayata geçirdi. 50 bin metrekare alana inşa edilecek villaların fiyatı ve özellikleri açıklandı. İnşaatı biten villalar 2024 yılının aralık ayında teslim edilecek.

Göçler ‘Akıllı Şehir’ yatırımlarını hızlandırdı!

Teknoloji ve dijital dönüşüm hayatımızın her noktasını etkilerken akıllı şehir projeleri de bu büyük dönüşümün bir parçası haline geldi. Akıllı binalar, enerji verimliliğini sağlayan akıllı kentsel aydınlatmalar, en yaygın akıllı şehir uygulamaları olarak gösteriliyor.

Jeffrey Berns, kripto paranın geçeceği şehir devleti kuracak!

Kripto para milyoneri ABD’li iş insanı Jeffrey Berns Nevada'da çölün ortasında kripto paranın geçerli olacağı bir şehir devleti kurmak için hazırlıklara başladı. Şehrin vatandaşları tüm işlerini dijital izleriyle gerçekleştirebilecek.

Dijital Şehircilik Zirvesi’nde akıllı şehir uygulamaları konuşuldu!

Dijital Şehircilik Zirvesi’nin ikinci panelinde akıllı şehir uygulamaları ve gelecekte neler yapılması gerektiği konuşuldu. Yazılım geliştiricisi firmaların temsilcileri, dijital şehircilik alanındaki uygulamalarını anlattılar...

Şehirlerin 'dijital ikizi' ile afetlere önlem alınacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tüm şehir merkezlerinin 3 boyutlu olarak dijital ortama aktarılması amacıyla gerçekleştirilen proje tamamlandı.

Dijital Şehircilik Zirvesi şehirlerin geleceğine ışık tuttu!

Şehirlerde dijital dönüşüm ve sürdürülebilir şehir politikalarının tartışıldığı Dijital Şehircilik Zirvesi şehirlerin geleceğine ışık tuttu.

Dijital Şehircilik Zirvesi 25 Ekim'de İstanbul'da yapılacak!

Şehirlerde dijital dönüşüm ve sürdürülebilir şehir politikalarının tartışılacağı Dijital Şehircilik Zirvesi, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda 25 Ekim'de gerçekleştirilecek.

Dijital şehir özellikleri Haberi

Dijital şehir özellikleri

Sabah Gazetesi yazarlarından Timur Sırt bugünkü köşesinde ''Dijital şehirlerde son viraj'' başlıklı yazısını yayınladı. İşte, o yazı... 

Ulaşımdan ev ve ofislere, sağlıktan eğitime geleceğin akıllı şehirleri, standartlar ve fiber altyapıyla ortaya çıkıyor. Ancak yerleşik düzende, altyapıdaki değişime direnenler, sağlık, eğitim ve ulaşımda bilgi ekonomisinin önünü tıkıyor. Oysa bilgi ekonomisinden kaçış olanaksız.

Bir sabah uyandığınızda yaşamımızın nasıl değişeceğine hep birlikte bakalım mı? Sürücüsüz otomobiller nedeniyle İstanbul'da kaldırıma park etmiş otomobil, kornaya basan sürücü yok olmuş. Elektrikli otomobiller ve desibel kontrollüyle ses düzeyleri minimuma düşmüş. Yer altındaki fiber kablolu altyapıyı kullanan evler, yollar, ofisler hepsi akıllanmış. 5G altyapısı, gecikmesiz internet hızı, eğitimden sağlığa yeni çözümleri geliştirmiş. İstanbul'la birlikte 15 büyük şehir fiber altyapısıyla dünyanın en hızlı internetine sahip şehirler olmuş. Taksilerin hepsi sürücüsüz...