06 / 05 / 2024

dijital tl ne zaman kullanılacak

dijital tl ne zaman kullanılacak

Huobi Global Bölge Genel Müdürü Alphan Göğüş, Dünya Gazetesi'nde kaleme aldığı köşe yazısında Merkez Bankası tarafından hayata geçirilecek olan dijital TL'yi kaleme aldı. İşte Alphan Göğüş'ün 'Merkez bankası dijital para birimleri paranın yerini alabilir mi?' başlıklı yazısı...

İran-İsrail krizi sonrası dolar/TL ne kadar? Dolar/TL kaç lira? 19 Nisan 2024 dolar/TL kuru

İsrail'in İran'a saldırı yapması üzerine ekonomi piyasalarında hareketlilik yaşandı. İran-İsrail krizi sonrası dolar ne kadar? Dolar kaç lira? 19 Nisan 2024 dolar/TL kuru.

400 bin TL araç kredisinin geri ödemesi ne kadar? 

Otomobil piyasası Mart başından bu yana hareketlenirken, yükselen kredi faiz oranları nedeniyle vatandaş araç almakta zorlanıyor. 400 bin lira araç kredisi alan bir kişinin 36 ayda ödeyeceği faiz oranı şaşırttı. İşte 400 bin TL’ne geri ödeme planı.

Ne altın, ne dolar! Euro tarihi rekorunu kırdı! Elinde 1 eurosu bile olan köşeyi döndü! Son dakika euro/TL kuru

Döviz kurlarında yükseliş devam ediyor. Bugün ne altın, ne de dolar; euro tarihi rekorunu kırdı. Bugün euro/TL ne kadar oldu? 1 euro kaç lira? Güncel euro/TL ne kadar? 8 Mart 2024 euro/TL kuru...

Dolarda yıl sonu beklentisi yükseldi! 2024 dolar/TL ne kadar olacak?

Orta Vadeli Program dahilinde parasal sıkılaştırma tedbirleri devam ederken, dolar ve altındaki yükseliş de sürüyor.  Şubat ayı enflasyonun yüksek çıkmasıyla kurumlar yıl sonu dolar kuru beklentisini de artırdı. Peki dolar yıl sonunda ne kadar olacak?

Merkez Bankası'nın yeni başkanına dolardan ilk tepki! Dolar rekor tazeledi! 5 Şubat 2024 dolar/TL ne kadar?

Merkez Bankası'nın Başkanı Hafize Gaye Erkan hafta sonu görevinden istifa etmesinin ardından yerine Fatih Karahan atandı. Kritik kararın ardından dolar yeni haftada rekor tazeledi. Bugün dolar ne kadar? 5 Şubat 2024 dolar kuru kaç lira? 5 Şubat 2024 dolar kuru.

Dolar yükseliyor! 1 dolar bugün kaç TL? Bugün dolar/TL ne kadar oldu? 16 Ocak 2024 dolar alış satış fiyatı

Dolar/TL kuru haftanın ikinci işlem gününe yükselişle başladı. Yukarı yönlü hareket eden dolar kuru bugün ne kadar? 1 dolar kaç lira? 16 Ocak 2024 dolar alış satış fiyatı.

10 Aralık Pazar dolar/TL ne kadar oldu? Bugün dolar yükseldi mi, düştü mü? 

Cuma günü dolar/TL kuru 29 TL ile rekor kırdı. Milyonlarca yatırımcı hafta sonunu ikinci gününde de dolar kurunu yakından takip ediyor. Peki 10 Aralık Pazar dolar ne kadar oldu? Bugün dolar yükseldi mi, düştü mü? 

6 Aralık Çarşamba dolar/TL ne kadar oldu? Dolar yükselmeye devam edecek mi?

Dolar/TL kuru 6 Ocak Çarşmba günü de yatırımcıların odağında olmaya devam ediyor. Dün 28,94 liradan işlem gören dolar kuru güne nasıl başladı? Bugün dolar/TL kuru kaç lira? 6 Aralık Çarşamba dolar/TL kuru.

Dolar yükseliyor! Dolar yatırımcıları dikkat! Bugün dolar/TL ne kadar oldu? 4 Aralık 2023 dolar/TL kuru

Dolar/TL kuru haftanın ilk işlem gününe yükselişle başladı. Yatırımcılar güncel dolar kurunu araştırıyor. Peki Bugün dolar/TL ne kadar oldu? 4 Aralık 2023 dolar/TL kuru.

Dolar ve eurodan yeni rekor geldi! 15 Kasım Çarşamba dolar ne kadar? Euro bugün kaç TL oldu? Son dakika döviz kurları

Yukarı yönlü hareket eden dolar ve euro/TL kuru güne yeni rekorla başladı. Peki bugün dolar/TL ne kadar oldu? Euro kaç lira? 15 Kasım 2023 Çarşamba güncel döviz kurları.

Dijital TL için ilk resmi tarih verildi! Merkez Bankası Başkanı Erkan resmen duyurdu!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, dijital para çalışmalarına yönelik dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Erkan, birinci faz çalışmaları raporunun yıl sonuna kadar yayımlanmasını öngördüklerini ifade ederek, çalışmaların hangi aşamalardan geçileceğini paylaştı.

Dolar alıp satmak isteyenler dikkat! Dolarda kademeli artış devam ediyor! 31 Ekim 2023 dolar/TL kuru...

Amerika Merkez Bankası faiz kararına son bir gün kala gözler dolar kuruna çevrildi. Başta dolar kuru olmak üzere piyasaları etkileyecek kritik karar merakla takip ediliyor. Dolar kuru haftanın ikinci işlem gününe kademeli artışla başladı. Peki dolar/TL ne kadar? Bugün dolar kuru kaç lira? 

ECB faiz kararına bir gün kala euro/TL ne kadar oldu? Euro yükselecek mi, düşecek mi?

Avrupa Merkez Bankasının (ECB) yarınki faiz kararı toplantısında makroekonomik projeksiyonların belirleyici olması bekleniyor. ECB faiz kararına bir gün kala euro kuru yakından takip ediliyor. Peki ECB faiz kararı öncesi euro ne kadar oldu? Euro yükselecek mi, düşecek mi?

dijital tl ne zaman kullanılacak Haberi

dijital tl ne zaman kullanılacak

Huobi Global Bölge Genel Müdürü Alphan Göğüş, Dünya Gazetesi'nde kaleme aldığı köşe yazısında Merkez Bankası tarafından hayata geçirilecek olan dijital TL'yi kaleme aldı. İşte Alphan Göğüş'ün 'Merkez bankası dijital para birimleri paranın yerini alabilir mi?' başlıklı yazısı...

Merkez Bankası Dijital Para Birimleri (CBDC/Central Bank Digital Currency), inanılmaz bir hızla büyüyen ve oldukça dalgalı olan dijital varlık dünyasına karşı geleneksel finansın cevabı olarak görülüyor. Peki, bunlara neden ihtiyaç duyuyoruz?

CBDC’ler, ülkelerin para birimlerinin sanal hali olarak değerlendirilebilir. Bitcoin, Ethereum gibi merkeziyetsiz ve henüz yasal çerçevesi belirsiz olan kripto para birimlerinden en büyük farkları ise merkezi bir otorite tarafından piyasaya sürülmeleri ve denetlenmeleri.

Genel kanı; Çin, Rusya, İngiltere ve birçok başka ülke merkez bankasının, kripto mevzuatlarının yanı sıra ivedi şekilde CBDC çıkarma yönünde çalışmalarını...