04 / 05 / 2024

Dikey orman projeleri

Dikey orman projeleri

Mimari projeler tasarımların ötesinde artık ekolojik olma seviyeleriyle de ölçülüyor. Bu kapsamda küçük bir ormanı andıran, yaşayan, nefes alan ve oksijen üreten "dikey orman 99 projeleri geleceğin mimarisi olmaya aday...

Mesa Demirbükü ve Mesa Orman projeleri golf etkinliğinde tanıtılacak!

Mesa Kemer Country Golf Kulübü'nde düzenleyeceği etkinlikte yeni projelerini tanıtacak. Mesa'nın düzenlediği etkinlik 3 gün boyunca devam edecek.

Greenox ev sahipleri EDGE Yeşil Bina Sertifikalarını aldı!

Türkiye’nin İlk Dikey Ormanı Greenox'un ev sahipleri EDGE (Excellence in Design for Greater Efficiencies) yeşil bina sertifikalarını aldı.

Aydos Ormanı'na komşu konut projeleri 2017!

İnşaat firmalarının yeni gözdesi Anadolu yakasında yer alan Aydos Ormanı oldu. İşte Aydos Ormanı'na komşu konut projeleri 2017...

ERDN İnşaat Larissa Göl güncel ev fiyatları!

Beş etapta toplam 1.200 daireden meydana gelen Larissa Göl Evleri'nde dikey orman konsepti uygulanıyor. Projede 1 oda 1 salon daireler 155 bin TL'den başlıyor...

Greenox: Türkiye'nin ilk EDGE Yeşil Bina Sertifikalı projesi!

Uluslararası Finans Kurulusunun EDGE Yeşil Bina Sertifikası Programı kapsamında Türkiye'den Pilot Proje seçilen Greenox, Türkiye'nin ilk, dünyanın 2. "dikey ormanı" olma özelliğini taşıyor.

Dikey orman projesi Çin ve İstanbul'dan sonra Hollanda'da!

Şehir hayatına daha fazla yeşillik sokmak amacıyla ortaya konulmuş dikey orman konsepti Hollanda'ya taşınıyor. İsviçre, Paris, Arnavutluk ve Şangay'da da dikey ormanlar planlanma aşamasında.

Greenox’un ilk ağacı dikildi!

Aycan-Feres İş Ortaklığı imzası taşıyan yeşil bina projesi Greenox’un ilk ağacı dikildi. Kentsel dönüşüme yeni bir soluk getiren Greenox, tamamladığında Türkiye'nin ilk, dünyanın 2. dikey ormanı unvanına sahip olacak.

Greenox basın toplantısı 6 Temmuz'da!

İstanbul, dünyanın 2. ve Türkiye’nin ilk dikey orman projesine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Greenox basın toplantısı 6 Temmuz'da gerçekleşecek.

Greenox, Türkiye’nin ilk dikey ormanı olacak!

Büyükdere Caddesi’ne 420 metre mesafede, “dünyanın 2. ve Türkiye’nin ilk dikey ormanı” Greenox projesi yükseliyor.

Dikey orman Santalaia binası 1 yılda tamamlandı!

Hava kirliliğini önlemek için hayata geçirilen dikey orman projeleri hızla tamamlanıyor. Kolombiya Bogota'da inşa edilen Santalaia binası 1 yılda tamamlandı. Çin şehirlerinde de dikey orman projeleri hayata geçecek.

Dikey orman projeleri geleceğin mimarisi olmaya aday!

Mimari projeler tasarımların ötesinde artık ekolojik olma seviyeleriyle de ölçülüyor. Bu kapsamda küçük bir ormanı andıran, yaşayan, nefes alan ve oksijen üreten "dikey orman 99 projeleri geleceğin mimarisi olmaya aday...

Dikey yapılaşma sorunu meclis gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, İstanbul'daki imar durumuna, dikey yapılaşmaya ve imara açılan orman alanları hakkında yazılı soru önergesi hazırladı..

Çin'de Nanjing Kuleleri projesi hayata geçiyor!

Ünlü İtalyan Mimar Stefano Boeri, Çin'deki ilk dikey orman projesini hayata geçirecek. İki bina şeklinde yükselecek Nanjing Kuleleri ile çevre kirliliği ve kirli hava sorunu çözülecek.

Dikey orman projeleri Haberi

Dikey orman projeleri

Pırıl pırıl bir sabah havası ya da soğuk ama çelik gibi bir hava neden kendimizi canlı hissetmemizi sağlar hiç düşündünüz mü? Soğuk geçen kış günlerinde oluşan sis tabakasını hatırlayın. Böylesi günlerde kendimizi daha yorgun ve enerjisiz hissetmemiz sadece havanın kasvetinden değil tabii ki... Bizi etkileyen şey, havanın içinde yer alan azot, oksijen gibi asal gazların dışında karbondioksit, metan gibi gazların miktarlarında yaşanan değişim. Boşuna değil, şehirlerde yaşayanların ilk fırsatta kendini doğaya atması, her zamankinden daha fazla kır hayatına merak salması... 


Türkiye'deki şehirler, Çin'deki kadar olmasa da hava kirliliği sorununu ciddi ölçülerde yaşıyor. Dünya ülkeleri arasında Çin. hava kirliliği konusunda liderliği kimselere bırakmıyor. Ülkede bazen "kirlilik alarmı" veriliyor. İnsanlar günlerce sokağa çıkmamaları konusunda uyarılıyor, ülkenin başkenti Pekin de bazı günler özel...