16 / 05 / 2024

Dikmen Akpınardaki heyelan can sıktı

Dikmen Akpınardaki heyelan can sıktı

Başkent’in göbeği Dikmen’deki Akpınar Mahallesi’nde meydana gelen heyelan sonucu mağdur olan 79 aile, "kredi çektik fakat oturamadığımız evin kredisini ödüyoruz" diyerek dört yıldır çözüm bekliyor.

Çankaya Akpınar Mahallesi’nde yapı yasağı kaldırıldı!

Ankara Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Akpınar Mahallesi’nde meydana gelen heyelan sonucunda bölgede can ve mal güvenliğinin korunması için heyelana maruz kalan bazı bölgelerde durdurulan imar uygulama işlemleriyle ilgili konuştu.

Selimpaşa'da heyelan riski taşıyan arazi konut alanı oldu!

Silivri Selimpaşa’da heyelan bölgesinde kalan ve imar planlarında “ağaçlandırılacak alan” olarak belirlenmiş 4 dönümlük arazi, İBB Meclisi’nde AKP ve MHP’nin oyları ile “konut” alanı oldu. Parsel üzerinde havuz, müştemilat ve bir yapı yer alıyor.

Bozüyük Akpınar Mahallesi'nde yollara parke taşı döşendi!

Bozüyük'ün 9 mahallesinden biri olan Akpınar Mahallesi'nde başlatılan kilit taşı döşeme çalışmaları başladı. Akpınar Mahallesi genelinde yürütülen çalışmalar kapsamında bütün cadde ve sokaklar kilit parke taşı ile kaplanırken, bordür çalışması da yapıldı.

TOKİ Çiğli Evleri'nde heyelan karşı kazıklı önlem alındı!

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi kayma tehlikesi yaşayan Çiğli TOKİ evlerinde heyelanı önlemek için, 45 metre derinliğe kadar inen, uç uca eklendiğinde 8.5 kilometreyi bulan fore kazık çaktı. Kayma büyük ölçüde durduruldu.

Evka-5 heyelan tehlikesinden fore kazıkla kurtuldu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi kayma tehlikesi yaşayan Çiğli TOKİ evlerinde heyelanı önlemek için, 45 metre derinliğe kadar inen, uç uca eklendiğinde 8.5 kilometreyi bulan fore kazık çaktı.

Bilecik Akpınar Mahallesi’nde yollar yenileniyor!

Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’nın “daha modern ve daha güzel bir Bozüyük” amacıyla, her mahallenin kendine özgü ihtiyaçlarının tespit edilerek projelendirilen Akpınar Mahallesi’nde çalışmalar tamamlandı.

TOKİ Kırşehir Akpınar 2. Etap başvuru dönemi!

TOKİ Kırşehir Akpınar 2. Etap başvuru dönemi 13 Temmuz 2015 tarihinde başladı. Kurasız başvuru önceliğine göre açık satışa sunulan projede 342 TL taksitle ödeme yapılabiliyor.

Ankara Büyükşehir'den Dikmen'de 65 milyon TL'ye satılık arsa!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Çankaya Dikmen'de bulunan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsanın satış bedeli 65 milyon 78 bin 900 TL olarak belirlendi.

Dikmen Vadisi 3.kısım imar planı değişikliği askıda!

Ankara Çankaya İlçesi, Dikmen Vadisi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı III. Kısım’a ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı bugün askıya çıkarıldı.

Ankara Dikmen Vadisi imar planı değişikliği yarın askıda!

Ankara Çankaya İlçesi, Dikmen Vadisi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı III. Kısım’a ilişkin onaylanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı yarın askıya çıkarılıyor...

Dikmen Vadisi 3.kısım imar planı çarşamba günü askıda!

Ankara Çankaya İlçesi, Dikmen Vadisi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı III. Kısım’a (29268/1-5) ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı 9 Eylül'de askıya çıkarılacak...

Karşıyaka Cumhuriyet dönüşümle yenilenecek!

Hüseyin Mutlu Akpınar, heyelan ve kaya düşme tehlikesi nedeniyle zorluk yaşayan bölgeyi baştan yaratacaklarını söyledi. Kentsel dönüşüm projesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı onayından sonra uygulamaya geçecek.

Buca Belediyesi Yaylacık'taki heyelan sorununa el attı!

Buca Belediyesi, Yaylacık Mahallesi'nin yıllardır çözülemeyen heyelan sorununa el attı. Buca Yaylacık Mahallesi’nde heyelan tehlikesi nedeniyle hayati risk oluşturan bin 210 metrekarelik alanı baştan yarattı...

Dikmen Akpınardaki heyelan can sıktı Haberi

Dikmen Akpınardaki heyelan can sıktı

Heyelanın ardından 8 apartmanın zarar gördüğü, bir binanın yıkıldığı, tahliye kararı verilen apartmanlarda insanların mecburiyetten yaşamaya devam ettiği bölgede vatandaşlar isyan etti. Konuyla ilgili hiçbir muhatap bulamadıklarını aktaran Akpınarlılar, sürekli oyalandıklarını söyledi. 


OTURAMIYORUZ, KREDİSİNİ ÖDÜYORUZ


Tahliyeden sonra apartmanların hırsızlar tarafından soyulduğunu kaydeden Çetin Çürül, “Evlerimiz, hırsızların mekanı oldu. Kapıları, kombileri, klozetleri çaldılar. Mağduriyetimiz bir yana bir de hırsızlarla uğraşıyoruz” dedi.  


4 yıldır çözüm bulunamadığını aktaran Çürül, “Evlerimiz boş bekliyor, bizim işimizi kimse çözmedi. Rant peşinde değiliz, hakkımızı istiyoruz, hiçbir şey yapmıyorlar. Yerel seçimler geçti, genel seçimler geldi ama kimse problemimizi çözmedi. 4 yıldır taş olsa erir” diye konuştu. 


Aziz Aydoğan 4 yıl önce can güvenliği tehlikesiyle apar topar tahliye kararı alındığını belirterek, “Sadece tahliye etmekle olmuyor. Mağduriyetimiz giderilsin, kredi çektik ev aldık...