29 / 04 / 2024

Dikmen Akpınar'daki heyelan can sıktı!

Dikmen Akpınar'daki heyelan can sıktı!

Başkent’in göbeği Dikmen’deki Akpınar Mahallesi’nde meydana gelen heyelan sonucu mağdur olan 79 aile, "kredi çektik fakat oturamadığımız evin kredisini ödüyoruz" diyerek dört yıldır çözüm bekliyor.



Heyelanın ardından 8 apartmanın zarar gördüğü, bir binanın yıkıldığı, tahliye kararı verilen apartmanlarda insanların mecburiyetten yaşamaya devam ettiği bölgede vatandaşlar isyan etti. Konuyla ilgili hiçbir muhatap bulamadıklarını aktaran Akpınarlılar, sürekli oyalandıklarını söyledi. 


OTURAMIYORUZ, KREDİSİNİ ÖDÜYORUZ


Tahliyeden sonra apartmanların hırsızlar tarafından soyulduğunu kaydeden Çetin Çürül, “Evlerimiz, hırsızların mekanı oldu. Kapıları, kombileri, klozetleri çaldılar. Mağduriyetimiz bir yana bir de hırsızlarla uğraşıyoruz” dedi.  


4 yıldır çözüm bulunamadığını aktaran Çürül, “Evlerimiz boş bekliyor, bizim işimizi kimse çözmedi. Rant peşinde değiliz, hakkımızı istiyoruz, hiçbir şey yapmıyorlar. Yerel seçimler geçti, genel seçimler geldi ama kimse problemimizi çözmedi. 4 yıldır taş olsa erir” diye konuştu. 


Aziz Aydoğan 4 yıl önce can güvenliği tehlikesiyle apar topar tahliye kararı alındığını belirterek, “Sadece tahliye etmekle olmuyor. Mağduriyetimiz giderilsin, kredi çektik ev aldık fakat oturamadığımız evin kredisini ödüyoruz” dedi. 


YAZIŞMAYA 80 GÜNDE CEVAP


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda muhatap bulamadıklarını kaydeden Tekin Talay, “Bize yol gösterecek kimse yok. Bakanlık içindeki kurumlar arası iletişim sıkıntısı var. Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü konuyla ilgili Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü’ne yazı yazıyor. Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü 80 gün sonra konunun kendilerinin alanına girmediğiyle ilgili cevap yazısı yazıyor. Böyle yavaş işleyen bir sistem” şeklinde konuştu. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Dikmen Caddesi yakınlarında tahsis ettiği arazi ile ilgili herhangi bir çalışma yapılmadığını aktaran Talay, “Çankaya Belediyesi kendi payına düşen araziyi tahsis etmekle sorumluluğu üzerinden atamaz. Mağduruz, ortadayız” dedi.



Hürriyet Ankara





Geri Dön