27 / 04 / 2024

Akpınar 1050 Konutlar Mahallesi kentsel dönüşüm için yatırımcı bekliyor!

Akpınar 1050 Konutlar Mahallesi kentsel dönüşüm için yatırımcı bekliyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe, Akpınar'daki 1050 Konutlar Mahallesi'nde yapılacak dönüşüm projesinden vazgeçmediklerini, yatırımcı beklediklerini söyledi. Altepe, "İnşallah vatandaşların taleplerini yerine getirecek bir müteahhide ulaşacağız" d




Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Akpınar'daki 1050 Konutlar Mahallesi'nde yapılması planlanan kentsel dönüşüm projesinden vazgeçmediklerini, projenin hayata geçirilmesi için yatırıma beklediklerini söyledi. 


Başkan Altepe, Akpınar'daki kentsel dönüşüm hakkında açıklamalarda bulundu. 

Belediye Meclisi'nin Ocak ayı olağan toplantısında konuşan Başkan Altepe, 1050 Konutlar Mahallesi'ni kapsayan ve Türkiye'ye örnek olması beldenen kentsel dönüşüm projesinin rafa kaldırılmadığını, uygulama için uygun müteahhit arayışında olduklarını ifade etti.


Kentsel dönüşüm için yüzde 95 oranında mutabakatı şart koştuklarını ve vatandaş taleplerinin yerine gelmesi için 2 bin 200 hak sahibini bir araya getirerek bir bir taleplerini aldıklarım hatırlatan Altepe, "Vatan daşlan topladık ve dönüşümden ne beklediklerini öğrendik. Kira yardımı, atılacak adımlar, metrekarelerde mutabakat gibi konularda notlarımızı aldık. Vatandaşların taleplerini yerine getirecek, aynı zamanda da kazanacak bir müteahhide ulaşacağız." dedi. 


TEK TEK GÖRÜŞTÜ 

Hak sahipleriyle buluştuktan ve taleplerini aldıktan soma projeyle ilgilenen yatırımcılarla tek tek görüştüklerini ifade eden Altepe, vatandaş taleplerinin yüku sekliği nedeniyle nihai bir sonuca ulaşamadıklannı anlattı. 'Hesap kurtanyor' diyen ilk müteahhitle yola çıkacaklarını, ihaleyi hemen başlatacaklannı vurgulayan Başkan Altepe, "Bu projeyi üstlenecek yatırımcı henüz karşımızda yok. 

Hedefimiz bu işe başlamak ve bir an önce bitirmek. Yatırımcı olmadığı için şu anda beklemedeyiz. Güzel bir proje, inşallah yatırımcı gelir ve işe başlanz." şeklinde konuştu. 


Yeni Şafak


Geri Dön