08 / 05 / 2024

Dikmen çöp vadisi

Dikmen çöp vadisi

Başkent Ankara'nın önemli projelerinden biri olan ve sürekli yıkım gerginlikleriyle gündeme gelen Dikmen Vadisi’nin 3 ve 4’üncü etabında oluşan çöp yığınları insan sağlığını tehdit ediyor.

Dikmen Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi’nde mutlu sona yaklaşıldı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından etap halinde gerçekleştirilen Dikmen Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi’nde sona yaklaşıldı. 2 bin 175 gecekondunun yıkıldığı proje kapsamında 2 bin 345 hak sahibi ile sözleşme imzalandı.

Ankara Dikmen Vadisi'nde kentsel dönüşüm başladı!

Ankara'nın Dikmen Vadisi bölgesinde 4. ve 5. Etap’taki gecekonduların yıkımına başlandı. Mülk sahipleriyle anlaşan Büyükşehir Belediyesi, yıkım çalışmalarına devam ediyor.

Ankara Dikmen Vadisi çöplüğe döndü!

Ankara’da milyonluk dairelerin yanı başında atık toplayıcılarının kaldığı Dikmen Vadisi 4. Etap’taki görüntü hayrete düşürüyor. 

Ankara Dikmen Vadisi projesinde 2 bin 135 gecekondu yıkıldı!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında Ankara Dikmen Vadisi projesi masaya yatırıldı. İşte projede son durum...

Dikmen Vadisi Dönüşüm Projesi büyükşehir meclisinde!

Ankara Büyükşehir Belediyesi Dikmen Vadisi Son Etap Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı'ndaki çalışmalarsa sona geldi.

Dikmen Vadisi son etap imar planı askıda!

Ankara Çankaya İlçesi Dikmen Vadisi Son Etap 4. Kısım KDGPA 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planları askıya çıktı...

Dikmen Vadisi 1. ve 2.etap imar planı askıda!

Ankara Dikmen Vadisi 1. ve 2. Etaplara ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği askıya çıkarıldı...

Dikmen Vadisi 3.etap imar planı değişikliği askıda!

Ankara Dikmen Vadisi 3. Etapa ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama ve 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği bugün askıya çıkarıldı...

10 şehirde KOBİ Vadisi kurulacak!

15 Temmuz’daki darbe girişiminin püskürtülmesinin ardından rafta bekleyen KOBİ projeleri hayata geçmeye başlıyor. 10 şehirde ‘KOBİ Vadisi’ kurulacak. Program kapsamında ilk etapta 120 milyon euro yatırım yapılacak. Endüstri 4.0 için teşvik gelecek.

Karaman Piri Reis Vadisi Konutları'nda sözleşmeler imzalanacak!

Karaman Doğukışla Vadisi, Kentsel Dönüşüm Projesi'nde sözleşme imzalama tarihleri belli oldu. Konuyla ilgili TOKİ'den açıklama yapıldı. Açıklamaya göre sözleşme imzala tarihleri 17 Ağustos tarihinde başlayıp 26 Ağustos tarihinde son buluyor.

Adıyaman Beşpınar Vadisi'nde 4. etap çalışmaları başlıyor!

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş’ın yoğun gayretleri ile çok önemli bir aşamaya getirilerek etap etap hizmete sunulan Beşpınar Projesinde 4. etap çalışmalar başlıyor.

Suudi acente temsilcileri Dikmen'de dönüşümü inceledi!

Tanıtım gezisi organizasyonu kapsamında 14 Suudi Arabistanlı seyahat acentesi temsilcisi Başkent’i gezdi. 14 Suudi Arabistanlı seyahat acentesi temsilcisi Dikmen Vadisi Kentsel Dönüşüm Alanı’nı gezdi.

Adıyaman Beşpınar Vadisi Projesi çalışmaları incelendi!

Vakıf, Sendika ve Dernek Başkanlarından oluşan Adıyaman Sivil Toplum Kuruluşları Platformu ilin marka projesi olan Beşpınar Vadisi projesini gezerek yerinde inceleme fırsatına sahip oldu.

Dikmen çöp vadisi Haberi

Dikmen çöp vadisi

Dikmen Vadisi’nde lüks konutların bittiği noktadan itibaren barakalar kurarak yerleşen kağıt toplayıcı ve mültecilere belediyelerin ilgisiz kalmasından yakınan bölge sakinleri, “Sayıları her geçen gün artıyor. Kimseye kalkıp, buradan gitsinler demiyoruz ancak bu şekilde olmaması gerekiyor. Devlet mekanizmaları işlemeli ve iki tarafı mutlu edecek bir çözüm bulunmalı” dedi.

PENCELERİMİZ DRAMA AÇILIYOR


Vadide çöp ve nüfusun artması nedeniyle yeni yapılan çelik köprünün çevresine yerleşen mülteciler ve kağıt toplayıcıları, çevrede iskanı olmayan boş evleri kendilerine mesken tutuyor. Boş binaların kapı ve pencerelerinin kırılarak içeri girildiğini iddia eden Hilal Mahallesi sakinleri, “Bölgede iskan problemi olduğu için onlarca boş ev oluştu. Buraya bir aile geldikten sonra ardından onlarca aile geliyor. Evlerimizin pencereleri ‘acı, dram ve çöp’ manzarasına açılır oldu. Komşularımız sadece bu yüzden evlerini satıp, gidiyor”...