30 / 04 / 2024

dilek makinesi projesi

dilek makinesi projesi

Türkiye’nin önemli iki mimarlık firması eylülde Londra’da tasarımlarıyla adlarından söz ettirecek. Autoban, ‘Tasarımla Ütopya’ temalı, ilk kez gerçekleşecek Londra Tasarım Bienali’ne, İKSV’nin desteğiyle, dilek ağacından ilham alan ‘Dilek Makinesi’ projesiyle katılıyor.

Dilek Life Mahall resmen başlıyor! Tuzla Aydınlı'ya 800 konutluk yeni proje geliyor!

Dilek Life Mahall projesi resmen başlıyor. 946 milyon 985 bin 856 TL'ye mal olacak projede toplam 800 konut yer alıyor.

Dilek Life Mahall için düğmeye basıldı! Tuzla'ya 800 konutluk yeni proje geliyor!

Dilek Life Mahall projesi için düğmeye basıldı. 949 milyon 42 bin TL'ye mal olacak Dilek Life Mahall projesinde 800 konut yer alıyor.

Canan Kaftancıoğlu'ndan Kanal İstanbul için itiraz dilekçesi!

CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, Kanal İstanbul projesi kapsamında askıda bulunan planlara ilişkin itiraz dilekçesi verdi. Kaftancıoğlu, 16 milyon İstanbullu ile birlikte dayanışma içerisinde mücadele edeceklerini belirtti.

Kanal İstanbul'un iptali için 50 binden fazla dilekçe teslim edildi!

İstanbullu soğuk havaya rağmen Kanal İstanbul Projesi’nin iptali için itiraz dilekçelerini vermeye devam ediyor.

CHP'liler Kanal İstanbul'un ÇED Raporu'na itiraz dilekçesi verdi

CHP Ankara İl Teşkilatı, son günlerin en çok tartışılan projesi Kanal İstanbul'un Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu'na itiraz dilekçesi verdi...

Canan Kaftancıoğlu, Kanal İstanbul'a itiraz dilekçesini teslim etti!

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Kanal İstanbul Projesi’nin iptali için itiraz dilekçesini bugün Beşiktaş’taki Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne teslim etti...

Kabataş Martı Projesi için mimardan dava!

Kabataş İskelesi’nde inşa edilen Martı Projesi’nin mimarı Hakan Kıran, Kent Savunması aktivisti Cihan Uzunçarşılı Baysal'a dava açtı. Kıran, dava dilekçesinde projesine “Çakma kuş” gibi denildiğini, kişilik haklarının zedelendiğini dile getirdi.

Dilek Garden Konya tanıtıldı!

Ali Dilek İnşaat tarafından Konya'da inşa edilen 132 daire 18 iş yerinden oluşan Dilek Garden projesi tanıtıldı.

Türk mimarlar Londra Tasarım Bienali'nde çıkarma yapacak!

Türkiye’nin önemli iki mimarlık firması eylülde Londra’da tasarımlarıyla adlarından söz ettirecek. Autoban, ‘Tasarımla Ütopya’ temalı, ilk kez gerçekleşecek Londra Tasarım Bienali’ne, İKSV’nin desteğiyle, dilek ağacından ilham alan ‘Dilek Makinesi’ projesiyle katılıyor.

Osmaniye Demiryolu çift tüp geçit projesi'nde tünel kazma işlemi başladı!

Bahçe ile Nurdağı ilçelerini birbirine bağlayacak, her biri 10 bin 200 metre uzunluğunda olması öngörülen 'Demiryolu çift tüp geçit projesi'nde tünel kazma makinesi devreye girdi

Bina ruhsatı alma dilekçesi!

Bir arsa üzerinde yapılacak yapılar için öncelikle ilgili kurumdan yapılacak binanın projesi için izin alınıyor. Bina ruhsatı müracaatı gerekli belgeler ve bir dilekçe ile yapılıyor. İşte bina ruhsatı alma dilekçesi örneği..

Yeşil Yol projesi çalışanlarına ateş açıldı: 1 yaralı!

Eğrisu ve Golezana yaylaları arasında Yeşil Yol Projesi kapsamında yapılmak istenen bağlantı yolunda çalışan iş makinesine uzaktan ateş açıldı. Kimliği belirsiz kişinin ateş açması sonucu iş makinesi operatörü Muammer Babaoğlu ayağından yaralandı.

İmar durumu için dilekçe örneği!

Bir gayrimenkulün herhangi bir kamulaştırma projesi kapsamı altında olup olmadığı imar durum belgesinde gösteriliyor. İmar durumu arsanın bağlı olduğu belediyeye verilecek bir dilekçe ile alınabiliyor. İşte imar durumu için dilekçe örneği..

dilek makinesi projesi Haberi

dilek makinesi projesi

Türkiye’nin önemli iki mimarlık firması eylülde Londra’da tasarımlarıyla adlarından söz ettirecek.

Autoban, ‘Tasarımla Ütopya’ temalı, ilk kez gerçekleşecek Londra Tasarım Bienali’ne, İKSV’nin desteğiyle, dilek ağacından ilham alan ‘Dilek Makinesi’ projesiyle katılıyor.


Autoban’ın kurucuları Seyhan Özdemir ve Sefer Çağlar ‘Dilek Makinesi’ için kaosla sürekli mücadele etmek zorunda kalmadan daha olumlu bir geleceğe dair bir fikrin veya hayalin dile getirilememesinden yola çıktıklarını anlatıyor. 


Ne zaman, nerede?

7-27 Eylül, Somerset House.

73 yıl sonra  değeri anlaşıldı

Diğer proje ise Tabanlıoğlu Mimarlık’a ait.


Londra Tasarım Festivali’ne Sabahattin Ali’nin ‘Kürk Mantolu Madonna’ romanı için yaptıkları bir enstalasyonla katılıyorlar.


Murat Tabanlıoğlu, ‘Kürk Mantolu Madonna’nın Türk edebiyatının gelmiş geçmiş en önemli eserlerinden olduğunu belirtiyor: “Yayımlandıktan 73 yıl sonra kısa süre önce İngilizceye çevrilen romanı, Londra’da yeni kitlelerle tanıştırmak istedik.”


‘Kürk Mantolu Madonna’, İngilizcede Maureen Freely’nin...