04 / 05 / 2024

Dilovası İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi

Dilovası İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi

İSU Genel Müdürlüğü, 45 milyon TL’ye mal olacak Dilovası İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’nin inşaatını sürdürüyor. İki yılda işletmeye alınması hedeflenen arıtma tesisinin fore kazık ile temel güçlendirme ve perde beton çalışmaları yapılıyor.

Dilovası İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi Temmuz 2016'da tamamlanacak!

21 Kasım Cuma günü (yarın) saat 15.00’te temel atma töreni gerçekleştirilecek olan Dilovası İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’nin Temmuz 2016’da tamamlanarak işletmeye alınması hedefleniyor.

Dilovası İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'nin inşaatına başlandı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Dilovası ilçesinin atıksularını arıtmasını planladığı, ileri biyolojik atık su arıtma tesisinin inşaatına başladı. İki yılda tamamlanması planlanan tesis, 45 milyon TL’ye mal olacak.

Dilovası İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'nin inşaatı başladı!

Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Dilovası’nın atıksularını arıtmak için 40 bin m3/gün kapasiteli ileri biyolojik atı su arıtma tesisinin inşaatına başladı. Tesis, 45 milyon TL’ye mal olacak

Kanal İstanbul İmamoğlu'nu rahatsız etti, yargıya taşıyacak!

“Silahtarağa İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi” projesini iptal edip, aynı yerde “Temel Atmama” töreni gerçekleştiren CHP’li Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul projesini mahkemeye taşıyabileceklerini aktardı...

İBB'den 'temel atmama töreni' yanıtı!

​​​​​​​İBB, Başkan İmamoğlu'nun iptal ederek 'temel atmama töreni' düzenlediği Eyüpsultan'daki Silahtarağa İleri Biyolojik Arıtma Tesisi'yle ilgili çıkan tartışmalar üzerine açıklama yaptı. İşte İBB'den 'temel atmama töreni' yanıtı...

Türkiye'nin dinlenme amaçlı ilk biyolojik göleti Erzurum'a yapılacak!

Devlet Su işleri (DSİ) Genel Müdürü Mevlüt Aydın, Türkiye'nin dinlenme amaçlı ilk biyolojik göletinin Erzurum'da yapılacağını, tesisin ülke ekonomisine ve turizme katkı sağlayacağını ifade etti. 

İstanbul'a 4 yeni arıtma tesisi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSKİ’nin inşa ettiği, toplam 1,2 milyonluk bir havzaya hizmet verecek Büyükçekmece, Silivri, Selimpaşa ve Çanta İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisleri açıldı...

İzmir Yenifoça İleri Biyolojik Arıtma Tesisi'nin inşasına tepki!

İZSU Genel Müdürlüğü'nün, 41 milyon liralık yatırımla 50 bin kişi kapasiteli olarak inşa edilen Yenifoça İleri Biyolojik Arıtma Tesisi'ni, derin su deşarj sistemi ihalesi yapılmadan devreye almasına çevredeki site sakinleri ve çevreciler tepki gösterdi.

Kayseri Develi'ye 13 milyonluk arıtma tesisi!

Develi arıtma tesisine kavuşuyor Develi’de toplam maliyeti 13 milyon lira olan ve ilçenin zirai gelişimine önemli katkı sağlayacak olan “KASKİ İleri Biyolojik Arıtma Tesisi” inşaat çalışmalarında sona yaklaşıldı.

Süleymanpaşa Batı Atıksu Arıtma Tesisi'nde inşaat devam ediyor!

TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa beraberindeki kontrol mühendisleri ile birlikte Süleymanpaşa Batı Atıksu İleri Biyolojik Arıtma Tesisi’nde ve yapımında sona yaklaşılan Atıksu Terfi Merkezi 12 İstasyonunda incelemelerde bulundu.

Kocaeli Dilovası'nın yolları yenileniyor!

Kocaeli Dilovası Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı Yol Yapım ve Onarım ekipleri, kaldırım, asfaltlama ve yama çalışmalarına başladı. Yapılan çalışmalarda kaldırım kenarlarında bulunan fidan ve erişkin ağaçların kenarları özenle yapılarak koruma altına alınıyor.

Kocaeli Dilovası'na çim halı sahası inşa edilecek!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri Dilovası ilçesine bağlı Çerkeşli köyüne FIFA 1 star belgeli sentetik çim halı sahası inşa ediyor.

Gebze Dilovası'nda altyapı çalışmaları tamamlandı!

Gebze Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar’ın talimatıyla harekete geçen Fen İşleri Müdürlüğü Yol Yapım ekipleri, ramazan ayında da çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Beylikdüzü'nde acele kamulaştırma kararı!

İstanbul Beylikdüzü'nde, bazı taşınmazlar Ambarlı İleri Biyolojik Arıtma Tesisi 1. ve 2. Kademe İşi kapsamında acele kamulaştırılacak.

Kocaeli Dilovası’nda imara açılmayan sokak kalmayacak!

Kocaeli Dilovası’nda Dilovası Belediyesi Fen İşleri Yol Yapım ekipleri, ilçe genelinde açılmamış yolları imara açarak vatandaşın rahatça kullanacağı şekilde hale getiriyor.

İZSU’dan Gümüldür’e 8.5 milyon liralık yatırım!

İZSU Genel Müdürlüğü, Gümüldür bölgesinin evsel atıklarını Özdere İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’ne taşıyıp arıtmak için 7 kilometre uzunluğunda iletim hattı ile 2 terfi merkezi yapıyor.

Dilovası İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi Haberi

Dilovası İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi

ATIKSULAR ARITILACAK

Çevrenin ve insan sağlığının korunmasına büyük önem veren İSU Genel Müdürlüğü, Dilovası ilçesinin tamamı ile Gebze’nin kuzey bölgesinde yer alan Yenikent (Mutlukent), Gaziler, İnönü, Arapçeşme, Sultan Orhan, Kirazpınar mahalleleri ile eski Tavşanlı ve Pelitli köylerinin tamamının atıksularını arıtmak için Dilderesi’nin taşkın yatağı içerisindeki  Dilovası ile Tavşanlı bölgeleri arasında 48.000 m2 alan üzerinde arıtma tesisi inşa ediyor.

FORE KAZIK ÇALIŞMALARI

Kurumun, azot fosfor giderimi yapan 5. ileri biyolojik atıksu arıtma tesisi olacak Dilovası İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’nin geçtiğimiz yıl başlanan  inşaat çalışmalarında hafriyat ve temel kazısının ardından zemin güçlendirilmesi için özel makinelerle zemine fore kazık çalışmaları  yapılıyor. Her biri 18 metre uzunluğunda olacak ve proje kapsamında toplam 928 adet fore kazığın çakılacağı çalışmalarda şimdiye kadar 200 adet fore kazık tamamlandı....