05 / 07 / 2024

diplomasını inşaatta kullandıran mühendislere cezalar

diplomasını inşaatta kullandıran mühendislere cezalar

Diplomasını kiralayanlar yani imzacılar; inşaat firmasının eleman açığını kapatıyor, işi bilmeyene güzellik merkezi bile açtırıyor. Sosyal medyaya kadar her yere ilan veren imzacılar için ağır ceza yaptırımları uygulanacak...

Banka hesabını başkasına kullandıran yandı! 

Son zamanlarda ortaya çıkan dolandırıcılık yöntemleri adeta ağızları açık bırakırken konu ile ilgili bir paylaşım da Avukat Esat Özel'den geldi. Avukat Özel paylaşımında "Banka hesabınızı kimseye kullandırmayın" diyerek çok önemli uyarılar yaptı. İşte o paylaşım...

İstanbul'da 30 milyon TL'ye satılan villaların inşaatındaki hatalar şok etti!

İstanbul'da bir villa kentteki inşaatta yapılan eksiklikler görenleri hayrete düşürdü. Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat, görselleri paylaştı ve "Değişen bir şey yok" dedi. İşte gelen yorumlar...

Aylık 70 bin liraya çalışacak usta bulamayan kadın müteahhit inşaatta ustalığa başladı!

Türkiye genelinde inşaat sektöründe yaşanan usta sıkıntısı, işverenleri zor durumda bırakıyor. Sakarya'da kadın müteahhit aylık 70 bin liraya çalışacak usta bulamayınca kendisi inşaatta ustalığa başladı. 

İnşaatta iş güvenliği nasıl sağlanır?

İnşaatta iş güvenliği, çalışan her insan için önemlidir. İş güvenliğini bu çalışma alanında sağlamak için bazı kurallara uyulur. Peki inşaatta iş güvenliği nasıl sağlanır ve uyulması gereken kurallar nelerdir? İşte inşaatta iş güvenliğini sağlamak için önemli bilgiler...

İnşaatta öncelikli 5 gündem tek tek açıklandı! Kentsel dönüşüm ve sosyal konut başlıkları öne çıkacak!

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin açıklanmasının ardından gözler yeni dönemde atılacak olan adımlara çevrildi. İşte inşaatta öncelikli 5 gündem maddesi...

İnşaatta fiyat artışı durdurulmalı!

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Mehmet Kaya, artan inşaat malzemeleriyle ilgili basın açıklaması yaparak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulundu. Kaya, inşaatta fiyat artışının durdurulmasını talep etti.

Ankara'da inşaatta meydana gelen göçükte bir işçi yaşamını yitirdi!

Başkent Ankara'da Yeni Sanayi Bölgesi'nde yer alan bir inşaatta meydana gelen göçükte bir işçi yaşamını yitirdi...

İnşaatta fiyat farkı düzenlemesi kaçınılmaz oldu!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren inşaat sektörü ile ilgili yaptığı açıklamada, inşaatta fiyat farkı düzenlemesinin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Ataşehir'de bir inşaatta imar yolsuzluğu iddiası!

İstanbul Ataşehir Belediyesi'nin ilçedeki inşaatta imar yolsuzluğuna izin vermesi yönündeki iddialar nedeniyle İstanbul Valiliği harekete geçti. Valilik konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı'na başvurdu. 

İnşaatta elektrik akımına kapılan müteahhit hayatını kaybetti!

Tokat'ın Erbaa ilçesinde bir inşaatta beton dökülmesi esnasında kopan elektrik kablosu sebebiyle elektrik akımına kapılan müteahhit yaşamını yitirdi. 

Antalya'da inşaatta beton kalıbı çöktü: 4 yaralı!

Antalya'da bir inşaatta beton kalıbının çökmesi sonucunda 4 işçi yaralandı. Yaralı işçiler, sağlık ekiplerince Atatürk Devlet Hastanesi ile Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.

CSO'nun yeni binasının inşaatında çalışan işçilere teşekkür konseri!

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın inşaatı devam eden yeni salonundaki ilk konser, inşaatta ter döken işçiler için verildi.

Mike Pompeo: İran Devrim Muhafızları Ordusu İran'ın inşaat sektörünü kontrol ediyor!

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, yaptığı yazılı açıklamada, İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun, İran'ın inşaat sektörünü kontrol ettiğini söyledi.

diplomasını inşaatta kullandıran mühendislere cezalar Haberi

diplomasını inşaatta kullandıran mühendislere cezalar

Kiralık diploma sorunu yıllardır Türkiye’de kuaförlerden eczanelere, inşaatlardan gıdaya kadar pek çok sektörde yaşanan bir durum. Mevcut durumda artan denetimler ve şikâyet mekanizmaları ile azalması beklense de diplomasını kiralayarak, can ve mal güvenliğini tehlikeye atanların sayısı her geçen gün yükseliyor. Daha önce seri ilanlara kadar pek çok yerde verilen ‘kiralık diploma’ ilanları şimdi internette sosyal medya kanalları aracılığıyla ve ‘tanıdıklar’ sayesinde iş fırsatına dönüştürülüyor.

Kendisi yurt dışında!

Milliyet’ten Duygu Erdoğan’ın haberine göre, bu ‘imzacılarla’ büyük bir mücadele sürdürülüyor. Bakanlıkların çok sayıda denetimle önüne geçmeye çalıştıkları kiralık diploma sorunu için meslek örgütleri de şikayetler üzerine araştırmalarına devam ediyor. Diploma iptali, meslekten men cezalarının yanında, ileride ortaya çıkabilecek ve diploma sahibinin imzası olan kusurların sonuçlarından da imzacılar sorumlu olacak. Yine maliye denetimleri sonucunda,...