15 / 05 / 2024

Dirençli Şehirler: Yeniden Düşünme

Dirençli Şehirler: Yeniden Düşünme

Başkan Kadir Topbaş, 2-5 Ekim tarihleri arasında Cakarta’da düzenlenecek UCLG-ASPAC Kongresi’ne katılacak

İnşaat devleri depreme dirençli İstanbul için aynı çatı altında toplanacak!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, 20 Mayıs’ta İstanbul’da düzenlenecek “inSuppliers İnşaat Sektörü Profesyonelleri Buluşması” özel oturumunda sektör temsilcileri ile depreme dirençli İstanbul için bir çatı altında bir araya gelecekler. 

Prof. Dr. Naci Görür üstüne basa basa uyardı: Depreme dirençli konutlar üretmeliyiz!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, yüzyılın felaketine neden olan 6 Şubat depremleriyle, binlerce kişinin yaşamını yitirdiği Hatay’da, depreme dirençli şehir yaratmak için herkesin katkı vermesi gerektiğini söyledi.

Prof. Dr. Naci Görür 'Tayvan kadar olamayacak mıyız?' diyerek isyan etti! Dirençli kentlerin mücadelesini veriyorum

Tayvan'da 7,4 şiddetinde meydana gelen depreme ilişkin bir paylaşım yapan Prof. Dr. Naci Görür,  deprem dirençli kentler konusuna dikkat çekti. 

Prof. Dr. Naci Görür yine uyardı! Tayvan'da yaşanan deprem ve sonra bizlere ibret olsun!

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Tayvan'da yaşanan 7,4 büyüklüğündeki deprem ile ilgili olarak "deprem dirençli kentlerin" önemine dikkat çekti. Prof. Dr. Görür, benzer büyüklükte bir depremin Türkiye'de olması halinde on binlerce vatandaşımızı toprağa vereceğimizi söyleyerek yine çağrıda bulundu. 

Mimar Şenol Gökner: Acilen 20 yeni şehir tasarlanmalı ve halka 330 metrekare ücretsiz müstakil ev arazisi dağıtılmalı!

Mimar Şenol Gökner, deprem dirençli ve güvenli şehirlerin geri gelmesi için acilen 20 yeni şehir tasarlanmasının ve halka 330 metrekare ücretsiz müstakil ev arazisi dağıtılmasının gerektiğini belirtti. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Bakan Özhaseki açıkladı! Şehirleri depreme dayanıklı yapmamız lazım!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem kuşağında yer alan Türkiye'de kentlerin depreme dirençli şekilde inşa edilmesi gerektiğini kaydetti.

KİPTAŞ Kırlangıç Evler'in 1. etabı bugün teslim ediliyor!

Yüzde yüz uzlaşıyla hayata geçirilen KİPTAŞ Kırlangıç Evler projesinin 1. etabı bugün sahiplerine teslim edilecek. Beylikdüzü Gürpınar'da yükselen Kırlangıç Evler projesi ile yaklaşık olarak 1.200 vatandaş deprem dirençli konutlara kavuşmuş olacak.

Bursa’da 100 bin konutluk kentsel dönüşüm projesi hayata geçiyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Yeni dönem kapsamında daha ulaşılabilir ve daha yeşil dirençli bir kent Bursa’yı inşa etmek için 100 bin konutluk kentsel dönüşüm projemizi hayata geçiriyoruz." dedi.

Hükümetin kentsel dönüşüm planı hazır! Depreme karşı dirençli şehirler için düğmeye basıldı!

Depreme karşı dirençli şehirler için düğmeye basıldı. Dirençli Şehirler ismi verilen yeni strateji kapsamında depremin dışında küresel iklim değişikliğiyle giderek artan su stresi, sel, tarımsal kuraklık gibi afet ve etkilere karşı da kırılganlık azaltılmış olacak.

Şişli'de 5 milyar dolarlık imar rantı: Bu parayla 2000'den önceki tüm binalar yıkılıp yeniden yapılabilirdi! 

CHP Şişli Belediye Başkan Adayı Resul Emrah Şahan, Şişli'deki yeni rezerv alan ilanı ve imar rantı ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar..

Konut fiyatları düşüyor, yalancı bahar bitti!

Konut satışları ve üretiminde düşüş yaşanırken, fiyatlarda da düşüş beklentisi artıyor.  Ev sahipleri fiyatları indirmeme konusunda dirençli davransa da piyasadaki eğilim düşüş yönünde. Peki fiyatlar gerçekten düşüyor mu? Herkesin merak ettiği o soruya çarpıcı bir yanıt geldi.

RAMS Türkiye'nin 4 projesi depreme dayanıklılıkta tam not aldı!

RAMS Türkiye, İstanbul'un en merkezi bölgelerinde hayata geçirdiği projelerde deprem güvenliğini ön planda tutarak; dirençli şehirler inşa edilmesine katkı sağlıyor. 

KİPTAŞ Kırlangıç Evler teslime hazırlanıyor!

Yüzde yüz uzlaşıyla hayata geçirilen KİPTAŞ Kırlangıç Evler teslime hazırlanıyor. Gürpınar'da yükselen Kırlangıç Evler projesi ile yaklaşık olarak 1.200 vatandaş deprem dirençli konutlara kavuşacak.

Dirençli Şehirler: Yeniden Düşünme Haberi

Dirençli Şehirler: Yeniden Düşünme


UCLG ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı Asya Pasifik Örgütü (UCLG-ASPAC)’nün toplantılarına katılmak üzere 1 Ekim gecesi Endonezya’nın başkenti Cakarta’ya gidiyor. 


UCLG-ASPAC, UCLG’nin 8 bölge teşkilatı arasında en büyük olanı ve örgütün yerel yönetim düzeyinde 7 bin üyesi bulunuyor. 2-05 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek 4. ASPAC Kongresi, ASPAC (Asya Pasifik) Birimi’nin iki yılda bir gerçekleşen resmi toplantısı olarak biliniyor.


Konferansta, “Dirençli Şehirler: Yeniden Düşünme, Yeniden İnşa Etme, Yeniden Canlandırma” teması işlenecek. Etkinliğe yaklaşık 700 kişinin katılması bekleniyor. Başkan Topbaş, UCLG Başkanı sıfatı ile katıldığı kongrenin 2 Ekim’deki resmi açılışında bir selamlama konuşması yapacak.


10,2 milyonluk nüfusu ile Endozenzya ve Güneydoğu Asya’nın en kalabalık şehirlerinden biri olan ve ülkenin kültürel, siyasal ve ekonomik merkezi konumundaki Cakarta,...