01 / 05 / 2024

Cakarta'da 2-5 Ekim'de Dirençli Şehirler konferansı düzenlenecek!

Cakarta'da 2-5 Ekim'de Dirençli Şehirler konferansı düzenlenecek!

Başkan Kadir Topbaş, 2-5 Ekim tarihleri arasında Cakarta’da düzenlenecek UCLG-ASPAC Kongresi’ne katılacak




UCLG ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı Asya Pasifik Örgütü (UCLG-ASPAC)’nün toplantılarına katılmak üzere 1 Ekim gecesi Endonezya’nın başkenti Cakarta’ya gidiyor. 


UCLG-ASPAC, UCLG’nin 8 bölge teşkilatı arasında en büyük olanı ve örgütün yerel yönetim düzeyinde 7 bin üyesi bulunuyor. 2-05 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek 4. ASPAC Kongresi, ASPAC (Asya Pasifik) Birimi’nin iki yılda bir gerçekleşen resmi toplantısı olarak biliniyor.


Konferansta, “Dirençli Şehirler: Yeniden Düşünme, Yeniden İnşa Etme, Yeniden Canlandırma” teması işlenecek. Etkinliğe yaklaşık 700 kişinin katılması bekleniyor. Başkan Topbaş, UCLG Başkanı sıfatı ile katıldığı kongrenin 2 Ekim’deki resmi açılışında bir selamlama konuşması yapacak.


10,2 milyonluk nüfusu ile Endozenzya ve Güneydoğu Asya’nın en kalabalık şehirlerinden biri olan ve ülkenin kültürel, siyasal ve ekonomik merkezi konumundaki Cakarta, 2007 yılından itibaren İstanbul’un Kardeş Şehri. Başkan Topbaş ve beraberindeki heyet, 5 Ekim Cuma günü İstanbul’a dönecek.


Geri Dön