22 / 05 / 2024

Yeniden İnşa Etme

Yeniden İnşa Etme

Başkan Kadir Topbaş, 2-5 Ekim tarihleri arasında Cakarta’da düzenlenecek UCLG-ASPAC Kongresi’ne katılacak

Gaziantep’in yeniden inşa edilmesi konusu Horasis toplantısında ele alındı

HORASIS tarafından yapılan Horasis Küresel Toplantısı “İnovasyon, Sürdürülebilirlik ve Yeniden İnşa Yoluyla Etki Yaratmak” konusu ile ilk kez Gaziantep’te başladı. İşte toplantının ayrıntıları...

Filistin, İsrail'in Batı Şeria'da 534 yeni konut inşa etme planını kınadı!

Filistin, İsrail'in işgal altında olan Batı Şeria'da 534 yeni konut inşa etme planını kınadı...

Japonların yüzde 30'u, 2011 depremi sonrasındaki yeniden inşa çalışmalarını yetersiz buluyor!

Japonya halkı ülkenin kuzeydoğusunda Mart 2011 tarihinde meydana gelen deprem ve tsunami sonrası, yeniden inşa çalışmalarının yetersiz kaldığını düşünüyor.

Ürdün'den İsrail'in Batı Şeria'da yeni yerleşim birimi inşa etme girişimine tepki!

Ürdün, İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'da 2 binden fazla yeni konut inşa etme ihalesine tepki verdi.

Suudi Arabistan, İsrail'in Batı Şeria'da yasa dışı 800 konut inşa etme planını kınadı!

Suudi Arabistan, İsrail'in, işgal altında olan Batı Şeria'da yer alan yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinde 800 yeni konut inşa etme kararını kınadı.

Filistin yönetimi, İsrail'in Batı Şeria'da yeni konut inşa etme kararını kınadı!

Filistin yönetimi, İsrail'in Batı Şeria'da bulunan yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinde 800 yeni konut inşa etme kararını kınadı.

İstanbul'da riskli yapılar için yıkımın önü açıldı!

İBB Meclisi'nde il genelindeki riskli yapıları depreme karşı dönüştürmek için hazırlanan plan notu oybirliği ile kabul edildi. Bu plan notu ile deprem riski taşıyan yapılar yıkılıp yeniden inşa edilebilecek.

Kapalı Maraş'ın yeniden inşa maliyeti 1.5 milyar dolar!

Kıbrıs İlim Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ata Atun, KKTC sınırları içerisinde olan Maraş'ın kısmi olarak açılmasından sonra bölgenin yeniden ayağa kalkması için gerekli maliyetin 1.5 milyar dolar olduğunu söyledi. 

Rusya’dan İsrail’in Doğu Kudüs’te yeni konut inşa etme planına kınama!

Rusya’nın BM Daimi Temsilcisi Nebenzya, İsrail’in Doğu Kudüs’te binden fazla konut inşa etme planlarından endişe duyduklarını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Vaniköy Camii yeniden ayağa kaldırılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki tarihi Vaniköy Camii’ndeki yangınla ilgili sosyal medyadan yaptığı açıklamada, caminin aslına uygun bir şekilde yeniden ayağa kaldırılacağını açıkladı. 

Ordu'da şehit evi yeniden inşa edildi!

Ordu'nun Aybastı ilçesinde yaşayan Şehit Piyade Sözleşmeli Er Salih Altuntaş'ın ailesinin evi yeniden inşa edildi!

Türkiye’nin Arnavutluk'ta inşa ettiği deprem evleri bu yıl tamamlanacak!

Arnavutluk Yeniden İnşa Bakanı Arben Ahmetaj, ülkede geçen yıl yaşanan deprem sonrasında 500 konut inşa etme taahhüdünü hayata geçiren Türkiye’ye teşekkür etti. Ahmetaj, Kurbin Belediyesi’ne bağlı Laç bölgesinde 500 konutun inşasının devam ettiği alanda incelemeler yaptı. 

Ajda Pekkan ultra lüks villasını yeniden satışa çıkardı!

Yıllardır satamadığı villasını pandemi sürecinin ardından yeniden satışa çıkarmaya karar veren Süperstar Ajda Pekkan, mini sarayı için 38 milyon TL istiyor.

Yeniden İnşa Etme Haberi

Yeniden İnşa Etme


UCLG ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı Asya Pasifik Örgütü (UCLG-ASPAC)’nün toplantılarına katılmak üzere 1 Ekim gecesi Endonezya’nın başkenti Cakarta’ya gidiyor. 


UCLG-ASPAC, UCLG’nin 8 bölge teşkilatı arasında en büyük olanı ve örgütün yerel yönetim düzeyinde 7 bin üyesi bulunuyor. 2-05 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek 4. ASPAC Kongresi, ASPAC (Asya Pasifik) Birimi’nin iki yılda bir gerçekleşen resmi toplantısı olarak biliniyor.


Konferansta, “Dirençli Şehirler: Yeniden Düşünme, Yeniden İnşa Etme, Yeniden Canlandırma” teması işlenecek. Etkinliğe yaklaşık 700 kişinin katılması bekleniyor. Başkan Topbaş, UCLG Başkanı sıfatı ile katıldığı kongrenin 2 Ekim’deki resmi açılışında bir selamlama konuşması yapacak.


10,2 milyonluk nüfusu ile Endozenzya ve Güneydoğu Asya’nın en kalabalık şehirlerinden biri olan ve ülkenin kültürel, siyasal ve ekonomik merkezi konumundaki Cakarta,...