27 / 04 / 2024

Gaziantep’in yeniden inşa edilmesi konusu Horasis toplantısında ele alındı

Gaziantep’in yeniden inşa edilmesi konusu Horasis toplantısında ele alındı

HORASIS tarafından yapılan Horasis Küresel Toplantısı “İnovasyon, Sürdürülebilirlik ve Yeniden İnşa Yoluyla Etki Yaratmak” konusu ile ilk kez Gaziantep’te başladı. İşte toplantının ayrıntıları...



Toplantı iki gün boyunca devam edecek bu organizasyonda Gaziantep’in tekrardan inşası ele alınırken, sürdürülebilirliğe yönelik yeni fikirler, inovasyon, rekabet gücünü fazlalaştırarak, binaların tekrardan inşası ve toplumsal işleyişe yönelik çözüm önerileri konuşulacak.

Uluslararası düşünce kuruluşu Horasis tarafından düzenlenen ve toplantıya Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Sanayi Odası, Gaziantep Ticaret Odası ve Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birliklerinin ev sahipliği yaptığı Horasis Küresel Toplantısı Londra ve Cascais’in arkasından Türkiye’de ilk defa Gaziantep’te düzenlendi. Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen toplantı iki gün sürecek. Toplantıya Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, DEİK Başkanı Nail Olpark, Gaziantep oda ve borsa başkanlarının yanı sıra Horasis Başkanı Frank-Jürgen Richter ile kent iş dünyası temsilcileri ve uluslararası yatırımcı ve CEO’lardan oluşan 300 katılımcı yer aldı.

GAZİANTEP'İN KALKINMASI ÜLKE ACISINDAN ÇOK ÖNEMLİ

ekonomim.com'dan, Talip Öztürk ve Tuba Canpolat'ın haberine göre; Gaziantep Valisi Kemal Çeber toplantıda katılımcılara çok özel bir şehirde olduklarını kaydederek, Gaziantep’in Kuzey Irak, Kuzey Suriye, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun büyüğü konumunda olduğunu belirtti. Vali Çeber, bu nedenle kent ekonomisi kalkınması halinde ülke ve dünya ekonomisinin rahat edeceğini bildirdi.

Öte yandan toplantıda konuşan, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta barış, dünyada barış” sözünü anımsatarak dünyaya “Gazze’de çocuklar ölüyor, zulmün bitmesi için dünyaya çağrıda bulunuyoruz” dedi. Gaziantep’te yalnızca OSB’de çalışan 280 bin kişiyle üretimde Türkiye’nin en fazla nitelikli gücü olduğunu belirten Şahin, “Gaziantep, akıllı sanayi, modern fabrika, yeşil sanayi ile yoluna devam eden bir kent. Bu küresel toplantının kentimizde gerçekleşmesi tesadüf değil, burası üretimin merkezi ve daha da büyüme hedefimiz var” diye konuştu.

Gaziantep’in yeniden inşa edilmesi konusu Horasis toplantısında ele alındı

GAZİANTEP'İ YENİDEN İNŞA ETMEK İÇİN BURADAYIZ

Horasis Başkanı Frank-Jürgen Richter ise iş dünyasından, hükümetlerden ve sivil toplumdan bir araya gelen dünyanın en seçkin başkanlarından oluşan Horasis Komitesi’nin, firmaların ve toplumların karşı karşıya olduğu kritik zorluklara çözümler üretmek için bir araya geldiğini belirtti. Bu yıl yapılan toplantı temasının küresel belirsizlikler karşısında en iyi geleceği bulmak üzere seçildiğini kaydeden Richter, “Gaziantep ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi bu senenin başında büyük bir depremle sarsıldı. Katılımcılarımız Gaziantep’in yeniden inşası için çözüm bulmaya davet edildi. Gaziantep, küresel diyaloğun bir merkezidir. Gaziantep’te önümüzdeki iki gün boyunca sürecek toplantılarda inovasyon, sürdürülebilirlik ve yeniden inşa yoluyla etki yaratmak için yeni çözüm yolları bulmayı ümit ediyorum” diye konuştu.

Bakan Özhaseki: Gaziantep'te 24 bin 977 afet konutu ve köy evi hızla yükseliyor!

Bakan Uraloğlu: Mersin-Gaziantep arası 6 saatten 2 saate inecek!


Geri Dön