06 / 05 / 2024

dış cephe iş iskeleleri tebliği ne zaman yürürlüğe girecek

dış cephe iş iskeleleri tebliği ne zaman yürürlüğe girecek

Geçtiğimiz hafta içinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığının organizasyonuyla "Dış Cephe İş İskeleleri Değerlendirme Toplantısı" düzenlendi. Peki yürürlüğe girecek yeni tebliğ yapı sektöründe neleri değiştirecek?

Bakanlığa ait binalarda dış cephe ve iç mekan yenilemeleri mecliste!

Bakanlığa ait merkez ve taşra teşkilatı binalarında yapılan dış cephe ve iç mekan yenilemeleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Boğaziçi Yapı Dış Cephe Alüminyum İnşaat İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Boğaziçi Yapı Dış Cephe Alüminyum İnşaat İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 300 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Ali Açıkgöz tarafından kuruldu.

Bina dış cephe temizliği masrafı kime ait?

Bina dış cephe temizliği söz konusu ise bu masraflar kime ait olmalıdır? Kiracıyı mı yoksa ev sahibini mi ilgilendirir?

Ulu Dış Cephe Sistemleri İnşaat Elektrik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ulu Dış Cephe Sistemleri İnşaat Elektrik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli’de 10 bin TL sermaye bedeli ile Gül Aksoylu tarafından kuruldu. 

Şanlıurfa Birecik'te dış cephe yenileme çalışmaları başladı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Birecik ilçesinde yapımı devam eden dış cephe yenileme çalışmalarını inceledi.

Düzce Belediyesi'nden dış cephe değişimi için teşvik!

Düzce Belediyesi İstanbul ve Gaziantep Caddesi üzerindeki binaların dış cephe değişimi için mülk sahiplerini teşvik edecek.

Düzce'de dış cephe kaplama çalışmaları başlıyor!

Düzce Belediyesi tarafından oluşturulan Estetik Kurulun çalışmaları ve meclis toplantısına verilen önerge ile İstanbul Caddesi ve Gaziantep Caddesi üzerindeki yapıların dış cephe kaplamaları için girişimler başlıyor.

Zonguldak'ta inşaattan düşen işçi hayatını kaybetti!

Zonguldak'ta çalıştığı inşaatın 4.katından düşen işçi hayatını kaybetti. Tünel kalıp ustası olan 32 yaşındaki Cuma Karakuş'un cenazesi Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesine kaldırıldı.

Bayburt'ta inşaattan düşen işçi hayatını kaybetti!

Bayburt'ta, inşaatta çalışan işçi, iskele üzerinde sıva yaptığı sırada, henüz bilinmeyen bir nedenle düştü. 8. kattan düşen işçi hayatını kaybetti.

Osmaniye Düziçi'nde özelleştirme kararı!

Osmaniye Düziçi'nde bulunan Maliye Hazinesi adına kayıtlı arsanın özelleştirilmesi hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

İzmit'te cami inşaatından düşen işçi yaralandı!

İzmit'te çalıştığı cami inşaatından düşen işçi yaralandı. Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan inşaat işçisi Mehmet Ağırağaç, tedavi altına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü için yer tahsisi yapıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü için yer tahsisi yapıldı. Tahsisle ilgili karara CHP'nin komisyonda onay vermesine rağmen oturumda ret oyu vermesi kafalarda soru işareti yarattı.

Bursa'da inşaattan düşen işçi hayatını kaybetti!

Bursa'da çalıştığı inşaatın 7.katından düşen işçi hayatını kaybetti. Azerbaycan uyruklu inşaat işçisi Niyazi Murtazalioğlu Aliyev'in cenazesi Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılırken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

dış cephe iş iskeleleri tebliği ne zaman yürürlüğe girecek Haberi

dış cephe iş iskeleleri tebliği ne zaman yürürlüğe girecek

Geçtiğimiz hafta içinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığının organizasyonuyla "Dış Cephe İş İskeleleri Değerlendirme Toplantısı" düzenlendi. Toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, TOBB, TSE, Türkiye Belediyeler Birliği, Yapı Denetim Kuruluşları Birliği ve 100'e yakın çelik iskele üreticisinin katıldı. Ve toplantının en çok dikkat çeken konusu beklendiği gibi, dış cephe iş iskelelerine dair tebliğin bu yıl 1 Temmuz'da yürürlüğe girmesiyle yaşanabilecek gelişmeler oldu. İlgili tebliğ 19 Eylül 2014 tarihinde resmi gazetede yayınlandı. İnşaat sektöründe bir çeşit milat olarak tanımlanan bu tebliğ yürürlüğe girdiğinde; 


- Bina inşaatlarında kullanılacak dış cephe iş iskelelerinin projelerinin hazırlanması ve yapı ruhsatı alma aşamasında idareye sunulması zorunlu kılınacak.


- İş iskelelerinin uygulama ve söküm dahil tüm aşamalarının, yüklenici, şantiye şefi, ruhsat vermeye yetkili idare ve yapı denetim kuruluşu ile...