21 / 05 / 2024

dış ticaertte türk lirası kullanımı

dış ticaertte türk lirası kullanımı

Dış ticarette TL kullanımı, yılın ilk 6 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14,07 arttı. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, ihracatının 3 milyar 233 milyon 86 bin dolarlık kısmı Türk Lirası karşılığında gerçekleşti.

Türk yatırımcılarının Dubai'ye ilgisi artıyor! Dubai niçin bu kadar çok tercih ediliyor? İşte nedenleri...

Son dönemlerde Türk yatırımcılarının Dubaiye ilgili çığ gibi büyüdü. Yatırımcıların Dubai'de yatırım yapmasının bazı nedenleri bulunuyor. Yatırımcılar niçin Dubai'yi tercih ediyor?

Türk müteahhitler, yurt dışında 13 milyar dolarlık iş üstlendi

Bu yılın ocak-eylül döneminde Türk müteahhitlik sektörünün yurt dışında üstlendiği proje miktarı ortalama 13 milyar dolar oldu.

Türk markalarından yurt dışı atağı!

Kovid-19 salgını sebebiyle yurt içindeki satış gelirleri düşen Türk markaları, döviz kurunda yaşanan artış ve özellikle Avrupa’da ucuzlayan kiralar gerekçesiyle yurtdışına odaklandı. 

Aziz Sancar'ın müzeye dönüştürülecek evindeki restorasyonda sona gelindi!

Mardin'in Savur ilçesinde Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın doğup büyüdüğü ve doktorluk yaparken kaldığı evin restorasyonda sona gelindi...

Türk’ün olmadığı ülke kalmadı! Türkler oraya da yerleşti!

Koronavirüs nedeniyle kaçan iki Türk aile Butan ve Tonga'ya yerleşti. 208 devletin yer aldığı dünyada Türk'ün olmadığı bir  ülke bile kalmadı.

Çekya'da Türk inşaat sektörüne fırsat var!

Türkiye'nin Prag Büyükelçisi Egemen Bağış, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nca (DEİK) düzenlenen "Türkiye-Çekya İş Birliği Fırsatları" webinarında açıklamalarda bulundu. Bağış, "Türk yatırımcılar dışında, Türk inşaat şirketleri de bize nasıl mükemmel yollar inşa edilebileceğini göstermeli" dedi.

ABD'de Sancar Türk Kültür Merkezi açıldı!

ABD'de Nobel Ödüllü Türk Bilim İnsanı Aziz Sancar ve eşi Gwen Sancar'ın yönetimindeki Sancar Vakfı öncülüğünde Kuzey Carolina eyaletinde hayata geçirilen Sancar Türk Kültür Merkezi açıldı.

Akkuyu’nun inşaat işleri Türk firmalara emanet!

Akkuyu’nun inşaatında kullanılması planlanan 2,3 milyon metreküp beton, 12 bin 300 vana ve 21 bin kilometre kablo için ihaleler düzenlenecek. Türk firmaları için doğacak bu iş birliği fırsatları, nükleer enerji sektörünün devlerini bu yıl yedinci defa İstanbul’da bir araya getirecek Nükleer Santrall

Türk Çimento Sektörü Raporu'nun lansmanı 4 Temmuz'da!

TÇMB ve Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası ÇEİS ev sahipliğinde düzenlenecek Türk Çimento Sektörü’nün Gelişimi ve Stratejik Öneriler Raporu'nun lansmanı 4 Temmuz'da gerçekleşecek.

Türk müteahhitler yurt dışında 19.9 milyar dolarlık iş üstlendi!

İlişkilerin normalleşmesinin ardından Rusya, 2018 yılında yurtdışı müteahhitlik hizmetlerimizde pazar sıralamasında lider konumuna geri döndü. Türk müteahhitler 2018 yılında yurtdışında 19.9 milyar dolarlık iş üstlendi. 

Sancar Türk Kültür ve Toplum Merkezi'nin temeli atıldı!

Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın öncülüğünde ABD'nin Kuzey Carolina bölgesinde Sancar Türk Kültür ve Toplum Merkezi'nin temeli atıldı. Merkezin yaklaşık 1 yıl içinde tamamlanması planlanıyor.

Türk Yapı Malzemeleri sektörü Amerika'ya odaklandı!

Türk yapı malzemeleri sektörü, Avrupa ve Amerika pazarına odaklandı. Türk sanayisinin ihracatına katkı sağlamak isteyen sektör bu kapsamda fuarlara katılım, ticaret heyeti düzenleme, Türk Ticaret Merkezi kurma gibi girişimlerde bulunuyor. 

Afrika'dan umutlu dönen Türk müteahhitlerin gözü ABD'de!

Türk inşaat firmalarının Afrika kıtasındaki faaliyetlerine ilişkin açıklamalarda bulunan Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, "ABD ile iş birliği yapılırsa, Türk şirketlerinin projeleri için sınırsız kredi açılacak" dedi..

dış ticaertte türk lirası kullanımı Haberi

dış ticaertte türk lirası kullanımı


Dış ticarette TL kullanımı, yılın ilk 6 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14,07 arttı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Türkiye'nin ocak-haziran dönemindeki 80 milyar 172 milyon 553 bin dolarlık ihracatının 3 milyar 233 milyon 86 bin dolarlık kısmı Türk Lirası (TL) karşılığında gerçekleşti. Geçen yılın aynı döneminde 2 milyar 473 milyon 132 bin dolar değerindeki ihracatını TL ile yapan Türkiye, böylece söz konusu dönemde ihracatta TL kullanımını yüzde 30,72 artırdı. Yılın ilk 6 ayında gerçekleştirilen 119 milyar 748 milyon 559 bin dolarlık ithalatın da 5 milyar 807 milyon 470 bin dolarlık kısmı TL ile yapıldı. İthalattaki TL kullanımı ise yüzde 6,51 artış gösterdi. Ocak-haziran döneminde 9 milyar doları aşan dış ticarette TL kullanımı, geçen yılın aynı...