03 / 05 / 2024

Disneyland a nasıl gidilir

Disneyland a nasıl gidilir

Avrupa'nın en çok turist çeken noktası Paris Disneyland mali zorluklarla boğuşuyor. Euro Disney isimli şirketin sahip olduğu tesis için Walt Disney 1 milyar dolarlık yardım fonu ayırdı.

Buğday fiyatlarına Tahıl Koridoru dopingi! Buğday, arpa, mısır fiyatları Mayıs'a nasıl başladı? Hangi borsada kaç TL? 

Buğday fiyatları Karadeniz tahıl koridoru anlaşması ile ilgili endişelerin ardından bir haftanın zirvesini gördü. Peki Buğday, arpa, mısır fiyatları Mayıs'a nasıl başladı? Hangi borsada kaç TL? İşte 5 Mayıs 2023 fiyat litsesi...

İstanbul Yenileniyor nedir? İstanbul Yenileniyor'a nasıl ve nereden başvurulur?

İstanbul Yenileniyor nedir sorusunun yanıtı pek çok riskli yapı sahibi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki İstanbul Yenileniyor'a nasıl ve nereden başvurulur?

TOKİ'nin 188 bin konutu depremde yıkılmadı! TOKİ Başkanı binaların nasıl yapıldığını açıkladı!

Asrın felaketi olarak belirtilen depremde 1 ay geride kaldı. Bölgede TOKİ konutlarının ayakta kalması oldukça dikkat çekti. Peki deprem bölgesindeki TOKİ konutları nasıl sağlam kaldı? TOKİ Başkanı Ömer Bulut tek tek anlattı...

 2023 TOKİ İstanbul kura çekimi sonuçları açıklandı mı? Sorgulama ekranına nasıl ulaşırım?

TOKİ İstanbul kura çekimi  çekimlerinin en heyecanlı ve en çok bekleyenlerinin olduğu bir kura olacak. İlk Evim İlk İş Yerim” projesi için vatandaşlar, 2023 TOKİ İstanbul kura çekimi sonuçları açıklandı mı? Sorgulama ekranına nasıl ulaşırım? sorularının cevabını arıyor

Cumhurbaşkanı açıkladı! Depremzedelere 15 bin TL taşınma yardımı başladı… Nasıl başvurulacak?

Alınan kararla afetzede vatandaşlara yapılacak 15 bin lira taşınma yardımı ödemelerinin başladığı haberini bölgeyi ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. Peki taşınma yardımına nasıl başvurulur?

Olası büyük Marmara depreminde tsunami olacak mı? İstanbul kıyıları nasıl etkilenir? Uzmanlar peş peşe açıkladı!

Olası büyük Marmara depreminde tsunami olacak mı? İstanbul kıyıları nasıl etkilenir? Uzmanlar peş peşe açıkladı!

Depreme dayanıklı bina nasıl inşa edilmeli? Radye temelle yapılan binalar sağlam mı? Merak edilen bu sorular cevaplandı!

YTÜ İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Serdar Kırçıl, depreme dayanıklı binaların nasıl olması gerektiğini açıkladı. Peki depreme dayanıklı bina nasıl inşa edilmeli? Radye temelle yapılan binalar sağlam mı? Merak edilen bu sorular cevaplandı!

Afet bölgesinde kalıcı konutlar nasıl yapılacak? Orman ve meralar yapılaşmaya açılıyor!

OHAL Kapsamında Yerleşme ve Yapılaşmaya İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile ilgili detaylar belli oldu. Afet bölgesinde kalıcı konutlar nasıl yapılacak? Orman ve meralar yapılaşmaya açılıyor!

Binanız sağlam mı? Risk tespiti nasıl yapılıyor? A'dan Z'ye risk tespiti...

Yaşanılan büyük felaketten sonra yüz binlerce kişi binasının ne kadar güvenli olduğunu öğrenmek istiyor. Peki bunun içi  hangi tespit yöntemi seçilmeli? Binanız sağlam mı? Risk tespiti nasıl yapılıyor? A'dan Z'ye risk tespiti...

Büyük İstanbul depremi hangi ilçeyi nasıl etkiler? Celal Şengör peş peşe açıkladı! Hangi ilçelerin zemini sağlam?

Yer bilimci Celal Şengör, beklenen İstanbul depremi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Büyük İstanbul depremi hangi ilçeyi nasıl etkiler? Celal Şengör peş peşe açıkladı! İşte zemini sağlam olan ve olmayan yerler...

Beklenen İstanbul depremi kenti nasıl etkileyecek? O isim peş peşe açıkladı: Resmen felaket...

Beklenen İstanbul depremi kenti nasıl etkileyecek? O isim peş peşe açıkladı: İstanbul'da herkesin mezar taşı hazır!

AFAD Acil Çağrı Uygulaması nedir, nasıl kullanılır?

AFAD’ın Acil Çağrı mobil uygulamasından acil durumlar ve afetler için yardım çağırılabiliyor. Peki, AFAD Acil Çağrı Uygulaması nedir, nasıl kullanılır? İşte ayrıntılar..

Devlet destekli konut hesabı nasıl açılır? Konut kredisi onaylandıktan sonra ne yapılması gerekiyor?

Devlet destekli konut hesabına dair pek çok soru sormaktadır. Onlardan biri de Devlet destekli konut hesabı nasıl açılır? Olmaktadır. İşte bu konuya dair detaylar!

Disneyland a nasıl gidilir Haberi

Disneyland a nasıl gidilir

Paris’teki büyük oyun parkıyla tanınan Disneyland’ın sahibi Euro Disney zorda... Şirket ekonomik kurtuluşu ise en büyük hissedarı WaltDisney şirketinden 1 milyar euroluk fon almakta buldu. Paris’teki en büyük Disneyland’ın sahibi olan Euro Disney’in yüzde 40’ı Walt Disney’in mirasçılarına ait. Euro Disney’in yakın bir zaman içinde borsadan çıkarılması da gündemde. 1 milyar euroluk fonun 250 milyon eurosunun şirketin nakit hesabına yatırılması, geri kalan paranın ise Disneyland’lar için yatırım olarak kullanılması bekleniyor.


275 MİLYON ZİYARETÇİ AĞIRLADI

Avrupa’nın en büyük turistlik mekanı olarak anılan Euro Disney açıldığı 1992 yılından bu yana 275 milyon ziyaretçi ağırladı. Euro Disney’in şu anda 1.75 milyar euro borcu olduğu ifade ediliyor. Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Euro Disney Başkanı Tom Wolber, “Disneyland Paris Avrupa’nın 1 numaralı turist çeken yeri....