10 / 05 / 2024

Diyarbakır 2017 yatırım

Diyarbakır 2017 yatırım

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Serpil Yılmaz çatışma döneminin ardından Diyarbakır'daki yapılacak yatırım planlarını kaleme aldı. İşte o yazı...

Diyarbakır'a 41 milyar liralık yatırım yapıldı!

Diyarbakır'a bugüne 41 milyar yatırım yaptıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan,  kentte eğitim, spor, sağlık, altyapı, ulaşım, alanında hayata geçirilen yatırımlar ve sosyal yardımlar hakkında bilgi verdi.

Diyarbakır Kocaköy'e 2 yılda 50 milyon TL'lik yatırım!

İçişleri Bakanlığı tarafından Diyarbakır'ın Kocaköy Belediyesine Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Yusuf Turhan'ın girişimleriyle ilçeye 2 yılda 50 milyon liralık yatırım yapıldı.

Diyarbakır'a 160 milyon liralık altyapı yatırımı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın destek ve himayelerinde Diyarbakır'a havalimanına ilave pist, Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ve atıksu arıtma tesisi yapımı olmak üzere 160 milyon liralık altyapı yatırımı kazandırıldı.

Diyarbakır’da yatırım atağı!

Diyarbakır’da tekstil ve turizmde yatırım atağı yaşanıyor. Kentte Türkiye’nin ilk tekstil organize sanayi bölgesinin temeli atıldı. 49 fabrika yatırım için hazır halde.

Diyarbakır'a iki yılda 543 milyonluk yatırım!

Diyarbakır'a son iki yolda 543 milyon liralık yatırım yapıldı. Kent adeta Doğu ve Güneydoğu'nun parlayan yıldızı oldu.

Akiş GYO 2017 Gayrimenkul Yatırım Artışı Lideri ödülünü aldı!

TSPB Sermaye Piyasaları Ödülleri’nde ‘Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Gayrimenkul Yatırım Artışı Lideri-2017’ ödülü, Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın oldu.

Ufuk Yatırım Yönetim ve Gayrimenkul 2017 faaliyet raporu!

Ufuk Yatırım Yönetim ve Gayrimenkul 1 Ocak 2017 - 31 Aralık 2017 döneminine ait faaliyet raporu, finansal tablo ve sorumluluk beyanını yayınladı.

Aryom İnşaat 3 yılda 500 milyonluk yatırım yapacak!

2017’de hedeflediklerinin üstünde bir başarı yakaladıklarını dile getiren Aryom İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Günday, “2018’de 100 milyonluk yatırım yapacağız” diyerek açıklamalarda bulundu. 

RE-PIE, 2017'de 1 milyon metrekare arazi yatırımı yaptı!

Sermaye Piyasası Kurulu’ndan gayrimenkul yatırım fonları kurmak üzere lisans alan ilk portföy yönetim şirketi olan RE-PIE, 2017'de 1 milyon metrekarelik arazi yatırımı yaptı.

İzmir'e 2017’de 2,5 milyar liranın üzerinde yatırım!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2017’de 2,5 milyar liranın üzerinde yatırım yaptı. 14 yıllık toplam yatırım miktarı ise 15 milyar liraya yaklaştı. 

Küçük sanayiye büyük yatırım!

Aksaray, Bolu ve Diyarbakır'a yapılacak yeni sanayi siteleri, istihdama ve bölgesel gelişmeye katkı sağlayacak. Küçük sanayiye büyük yatırım yapılacak.

2017’de melek yatırımcılar 66 girişime yatırım yaptı!

İş fırsatına yatırım yapan, şirketlerin büyümeleri ve gelişmeleri için sermaye sağlayan kişiler olan melek yatırımcıların oluşturduğu ekosistem giderek büyüyor. Melek yatırımcılar, 2017’de 66 girişime toplamda 26,4 milyon dolar yatırım yaptı.

Şu 5 neden sizi yatırım sahibi yapabilir mi?

Nef'in uzun zamandır beklenen ticari üniteleri satışa çıkıyor. Açık artırma müzayedesi 21 Aralık 2017'de yapılacak. Peki Şu 5 neden sizi yatırım sahibi yapabilir mi?

Diyarbakır 2017 yatırım Haberi

Diyarbakır 2017 yatırım

Çatışmalı 16 aydan sonra bölgede ekonomi dinamiklerinin harekete geçtiğinin ilk işaretlerini alıyoruz. Doğu ve Güneydoğu İş Kadınları Derneği (DOGÜNKAD) Başkanı Nevin İl’in daveti üzerine gittiğimiz panelde, ilk ziyaretimiz Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy’a…


Aksoy’un konuklarını kabul ettiği ve içinde 9 ayrı taş binanın bulunduğu Diyarbakır İçkale Müzesi Kompleksi’ne, sıkı güvenlik önlemleri altında giriyoruz. Sur hattındaki yerleşkenin etrafındaki niteliksiz 161 bina yıkılarak alan boşaltılmış.


5.5 MİLYAR TL YATIRIM


1. derece sit alanı ilan edilip, TOKİ’den valiliğe geçmiş; yeşil alan olarak düzenleniyor.


Fidanlar dikiliyor, çimenler ekiliyor; bir gün bu kapıdan elini kolunu sallayarak içeri girecek turistleri hayal etmemiz isteniyor…


Yerleşkede yer alan Saint George Kilisesi, Arkeoloji ve Kent Müzesi 2015 yılında açılmıştı. Ilısu Barajı’ndan sonra sular altında kalacak Diyarbakır’ın Bismil İlçesi sınırlarındaki arkeolojik höyük Körtik Tepe’den (MÖ...