19 / 05 / 2024

diyarbakır bakanlık konutları

diyarbakır bakanlık konutları

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ait Diyarbakır Yenişehir Üçkuyu’daki 637 adet konut kura ile satışa çıktı. Fiyatlar 176 bin TL'den başlıyor..

Diyarbakır'daki deprem konutlarının örnek dairesi tamamlandı!

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihinde gerçekleşen depremlerden etkilenen Diyarbakır'da, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından mart ayında temeli atılan konut projesinin örnek dairesi tamamlandı.

Diyarbakır Yenişehir'de 33 hak sahibine konutları teslim edildi!

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesindeki iki mahallede 44 hektarlık alandaki 943 yapıda 5 etap şeklinde start verilen kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde, 33 hak sahibine TOKİ tarafından inşa edilen konutların anahtarları teslim edildi. 

Diyarbakır'a 400 milyon liralık yatırım!

Diyarbakır merkez ve ilçelerinde 400 milyon liralık yatırım hayata geçecek. DİSKİ tarafından yapılacak yatırıma Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından da destek sağlanacak.

Diyarbakır Sur'da 2 mahalle için yıkım süresi doldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yıkım kararı verilen Diyarbakır Sur'daki iki mahalle için verilen yıkım süresi doldu. Vatandaşların evlerini boşaltmaları istendi.

Diyarbakır kentsel dönüşümle ihya edilecek!

Diyarbakır'da kısa ve uzun vadeli projeler Belediye Başkanı Cumali Atilla'ya sunuldu. Projelerin içinde çarpık kentleşme alanları olan Şehitlik, Bağlar ile Seyrantepe alanlarının ihya edilmesi de yer alıyor.

TOKİ Kırşehir Boztepe Konutları'na yoğun ilgi!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Boztepe Belediyesi tarafından Kırşehir Boztepe Konutları'na vatndaşlar yoğun ilgi gösterdi. 112 kişinin başvuru yapması bekleniyor.

TOKİ Diyarbakır konutlarının 320'si tamamlanmak üzere!

TOKİ Başkanı Turan, "Diyarbakır'da inşası devam eden 4 bin 500'ün üzerindeki konutun 320'sini aralık ayının ikinci haftasına bitirip, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına teslim edeceğiz." dedi.

Diyarbakır Hazro Kültür Merkezi'nin temeli atıldı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Hazro Belediyesi’nin, kültürel etkinlikler ve kadınlar çalışmaları için projelendirdiği Hazro Kültür ve Yaşam Merkezi’nin temeli atıldı.

Nevin Soyukaya: Diyarbakır'da yıkımlar durmalı!

Hükümet Sur’un ‘aslına uygun’ olarak ‘yeniden yapılacağını’ söylüyor. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültürel Miras ve Turizm Daire Başkanı Nevin Soyukaya’ya göre amaç kenti değiştirmek.

Diyarbakır Ferit Köşk Mahallesi’nin yolları yenileniyor!

Kent merkezindeki asfaltlama ve bakım onarım çalışmalarında şimdiye kadar 117 bin ton asfalt kullanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, asfalt çalışmalarını Ferit Köşk Mahallesi’nde tamamlayarak Ahmet Arif Caddesi’ne geçti. Belediyenin okul bahçelerini asfaltlama çalışmaları da devam ediyor.

Diyarbakır Atatürk Stadı için yıkım kararı!

Diyarbakır’da sezonunun başlamasına az bir süre kala stat krizi devam ediyor. Liglerin başlamasına az bir süre kala Atatürk Stadı ile ilgili yıkım kararı verilmesi kafalarda soru işareti bıraktı.

Diyarbakır Kayapınar Köy Pazarı inşaatında son durum!

Diyarbakır Kayapınar Belediyesi tarafından yapımına başlanan Köy Pazarı satış alanı inşaatında sona gelindi. Pazarda köylüler, kadınlar ve ürettikleri ürünleri halka satma konusunda pazar sorunu yaşayan için yeni gelir kapısı olacak.

TOKİ Kırşehir Kaman Konutları kura çekilişi!

Toplamda 106 adet dairenin satışa çıkarıldığı TOKİ Kırşehir Kaman Konutları kura çekilişi başvuruların konut sayısından az olması nedeniyle iptal edildi.

diyarbakır bakanlık konutları Haberi

diyarbakır bakanlık konutları

Mülkiyeti Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ait Diyarbakır Yenişehir Üçkuyu’daki 637 adet konut kura ile satışa çıktı. Az katlı modern mimarisiyle dikkat çeken projelerde, geniş iç hacimler, balkon, geniş avlu, kapalı otopark, akıllı ev sistemi, güneş enerjisi, ortak teras kullanım alanları bulunuyor.

Konut fiyatları 176 bin TL’den başlıyor

Projede 2 oda 1 salon, 3 oda 1 salon ve 4 oda 1 salon daireler yer alıyor. Proje  Rüzgarkent, Pınarkent, Diyarkent'te yer alıyor. Fiyatlar 176 bin TL’den başlıyor. Daha önce aynı bölgede 800 konut için 13 bin kura başvurusu yapılmıştı.

Başvurular 20 Haziran 2018’e kadar alınacak

Başvurular 20 Haziran 2018’e kadar alınacak. Başvuruların tamamlanmasını takiben katılım sayısına göre çekiliş günü ve yeri ilan edilecek.

Kuraya konu konutlar için 4 kategori belirlenmiş olup;

2 oda 1 salon zemin kat...