03 / 05 / 2024

Diyarbakır Havalimanı inşaatı son durum

Diyarbakır Havalimanı inşaatı son durum

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin yurtdışına açılan kapısı olacak Diyarbakır Havalimanı yeni terminal binasında son aşamaya gelindi. Yıllık 5 milyon yolcu kapasitesi bulunan yeni terminal binasından günde 10 bini aşkın yolcu hizmet alacak.

Çukurova Havalimanı inşaatının akıbeti meclis gündeminde!

Zafer Partisi Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Çukurova Havalimanı inşaatının akıbetiyle ilgili soru önergesi verdi. 

Rönesans İnşaat'ın Schiphol Havalimanı sözleşmesi feshedildi!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Kerim Ülker, bugünkü köşesinde Rönesans İnşaat’ın Hollanda'daki Schiphol Havalimanı projesini kaleme aldı. İşte Kerim Ülker'in 'Rönesans, Hollanda’daki projeyi bitiremedi Schiphol Havalimanı sözleşmesi feshedildi' başlıklı yazısı...

Rize-Artvin Havalimanı inşaatında son durum ne oldu?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı merakla beklenen Rize-Artvin Havalimanı inşaatı ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatında son durum ne?

Mersin'de devam eden Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Havalimanında ilk etap çalışmalarının 2022'de bitirilmesi planlanıyor.  

Samsun 19 Mayıs'taki kültür merkezinin inşaatı yarım mı bırakıldı?

Samsun 19 Mayıs ilçesinde 3 dönemdir belediye başkanlığı yapan Osman Topaloğlu, 2017'de yapımını başlattığı Kültür Merkezi'nin 2019'a kadar tamamlanacağını söylemişti. Kültür merkezinin inşaatı yarım mı bırakıldı?

Rize- Artvin Havalimanı inşaatı Aralık'ta tamamlanacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'de inşa edilen Rize-Artvin Havalimanı inşaatının Aralık ayında tamamlanacağını açıkladı. 

Çukurova Havalimanı inşaatında son durum ne?

Çukurova Havalimanı, yarım kalan inşaatı ile hayal kırıklığı yarattı. İlk projenin sahibi Emre Arolat Mimarlık, proje üzerinde değişiklik yapılması konusunda bilgileri olmadığını, ortaya çıkabilecek yapısal güvenlik zafiyetlerinden dolayı sorumluluk kabul etmeyeceklerini açıkladı.

Rusya’dan götürülen inşaat malzemeleriyle Dağlık Karabağ’da 260 bina restore edildi!

Rusya’dan insani yardım olarak götürülen inşaat malzemeleriyle Dağlık Karabağ’da 260 binanın restorasyonu tamamlandı.

Moskova Sheremetyevo Havalimanı’na Rönesans İnşaat imzası!

Moskova Sheremetyevo Uluslararası Havalimanı B ve C terminallerinin yapımını üstlenen Rönesans İnşaat, Rusya’nın en büyük havalimanı olan Sheremetyevo’nun 1 No’lu pistini 10 ay gibi rekor bir zamanda yeniledi.

Antalya Gazipaşa Kültür Merkezi inşaatının yüzde 95'i tamamlandı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Gazipaşa Kültür Merkezi inşaatının yüzde 95'i tamamlandı.

Rize-Artvin Havalimanı inşaatında sona gelindi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından 3 yıl önce temeli atılan Rize- Artvin Havalimanı inşaatının yüzde 80'i tamamlandı. 

Rize Artvin Havalimanı inşaatında son durum ne?

Kulesi "Çay bardağı" şeklinde inşa edilecek olan Rize Artvin Havalimanı inşaatında son durum ne?

22 yıldır tamamlanamayan Ticaret ve Kültür Merkezi inşaatı 2021'de bitecek!

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, 22 yıldır tamamlanamayan Ticaret ve Kültür Merkezi inşaatının 2021'de bitirileceği açıkladı. 

Diyarbakır Havalimanı inşaatı son durum Haberi

Diyarbakır Havalimanı inşaatı son durum

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin yurtdışına açılan kapısı olacak Diyarbakır Havalimanı yeni terminal binasında son aşamaya gelindi. 300 milyon liraya tamamlanan ve yıllık 5 milyon yolcu kapasitesi bulunan yeni terminal binasından günde 10 bini aşkın yolcu hizmet alacak. 


Diyarbakır Havalimanı'nda, terminal binası ile apronun yetersiz olması nedeniyle yurtdışı seferler, hac dönemi dışında dıızenlenemiyordu. Bu konudaki sıkıntı, yapımına yaklaşık 2 yıl önce başlanan ve gelecek ay hizmete açılması planlanan yeni terminal binası ile sona erecek. 


Havalimanı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da körüklü tek havalimanı olma özelliğini taşıyacak. Yıllık 5 milyon yolcu kapasiteli havaalimanına günde 100 uçağın iniş kalkış yapması bekleniyor. Havalimanı günlük 10 bini aşkın yolcuya hizmet verecek. 


Diyarbakır Havalimanı terminal binası maliyetinin, 29 milyon lira tutarındaki apron ve taksi yolu ile toplam 257 milyon liraya...