04 / 05 / 2024

Diyarbakır İçkale projeleri

Diyarbakır İçkale projeleri

Diyarbakır İçkale tarihi değerine kavuşuyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Toplu Konut İdaresi, ilçeyi gecekondulardan kurtardı. Kent yeni kimliğine sahip oluyor.

TOKİ Diyarbakır projeleri için tarih resmen belli oldu! Tam 3 projede 853 yeni konutu kaçırmayın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Diyarbakır projeleri için düğmeye bastı. Tam 3 projede 853 yeni konutu kaçırmayın...

TOKİ Diyarbakır projeleri için tarih belli oldu! 2 ilçeye 960 konutluk 3 yeni proje geliyor! Sakın Kaçırmayın!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu konut İdaresi Başkanlığı Diyarbakır projelerinin ihalelerini Aralık ayı içerisinde gerçekleştirilecek. Projeler kapsamında 2 ilçede toplam 950 konut inşa edilecek.

Diyarbakır İçkale'de restorasyon çalışmaları başladı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentte yer alan  bin 300 yıllık tarihi İçkale’de 2’inci etapta restorasyon çalışmalarına başladı.

Diyarbakır'daki riskli 2 bin 500 bağımsız bölüm için dönüşüm müjdesi!

Diyarbakır'da risk taşıyan 2 bin 500 bağımsız bölüm için kentsel dönüşüm projesi başlatılacaklarını söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bölgede hayata geçirilecek çalışmaları ve projeleri anlattı.

TOKİ Diyarbakır 2020 projeleri detayları!

TOKİ Diyarbakır 2020 projeleri başvuruları ne zaman? TOKİ Diyarbakır 2020 başvuru bedeli ne kadar? TOKİ Diyarbakır 2020 ne zaman teslim? TOKİ Diyarbakır 2020 başvuru şartları neler? İşte 100 bin sosyal konut TOKİ Diyarbakır 2020 projeleri detayları...

Malatya-Elazığ-Diyarbakır hızlı treni için ilk adım atıldı!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Malatya'da, Elazığ'da, Diyarbakır'da sözü verilen hızlı tren projeleri için ilk adımın atıldığını kaydetti.

Cumali Atilla, Diyarbakır'daki yatırımlara hız kattı!

Etimesgut Kaymakamı Cumali Atilla, Diyarbakır'da 20 yıldır hayata geçirilemeyen projeleri tek tek hayata geçirmeye başladı

Diyarbakır kentsel dönüşümle yenileniyor!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı olan Serpil Yılmaz, 39. Girişim ve İş Dünyası Konseyi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yılmaz, Diyarbakır'daki imarı, kentsel dönüşüm ve projeleri anlattı.

Diyarbakır İçkale gecekondulardan kurtarıldı!

Diyarbakır İçkale tarihi değerine kavuşuyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Toplu Konut İdaresi, ilçeyi gecekondulardan kurtardı. Kent yeni kimliğine sahip oluyor.

Diyarbakır Anne Oteli Projesi başladı!

Diyarbakır'ı ziyaret eden Fatma Betül Sayan Kaya, bölgedeki projeleri anlattı. Kaya, Anne Oteli Projesi’ni başlattıklarını belirtti.

Kocaeli Büyükşehir, Diyarbakır projelerine start verdi!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde görevlendirilmesinin ardından bu kentte giderek başlatılacak projeleri de yerinde gördü.

Diyarbakır İçkale Müze Kompleksi açıldı!

Diyarbakır'da restorasyonu ve çevre düzenlemesi tamamlanan tarihi İçkale Müze Kompleksinin açılış töreni Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ve Vali Hüseyin Aksoy'un katılımıyla gerçekleştirildi.

Forum Diyarbakır’ın basın toplantısı yarın!

Avrupa’nın bir numaralı perakende devi Multi Turkey, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki ikinci yatırımı olan Forum Diyarbakır’ı hizmete açıyor. Multi Turkey'in yeni yatırımları ve projeleri hakkında bilgi vereceği basın toplantısı yarın düzenlenecek.

Diyarbakır İçkale projeleri Haberi

Diyarbakır İçkale projeleri

Diyarbakır'da 90'lı yıllardaki faili meçhul cinayetlerin işlendiği yer olarak bilinen ve gecekondular nedeniyle hırsızlık, uyuşturucu ve terörün kol gezdiği İçkale, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca yapılan peyzaj çalışmasıyla tarihi değerine kavuştu. Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki İçkale bölgesi, 90'lı yıllarda faili meçhul cinayetlerin işlendiği yer olarak biliniyordu. O dönemde JİTEM'in sorgu merkezinin de yer aldığı iddia edilen bölgenin büyük bölümü gecekondulardan oluştuğu için hırsızlık, uyuşturucu ve terör adeta kol geziyordu. Bölgeyi gerçek kimliğine kavuşturmak için 2 yıl önce harekete geçen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kültür Varlılarını Koruma Kurulu'nun onayı ile çalışmalara başladı. Ancak terör örgütü PKK'nın, geçen yıl açtığı hendekler ve yerleştirdiği el yapımı patlayıcılar nedeniyle bölge adeta harabeye döndü.


ÇEHRESİ DEĞİŞTİ

Terör örgütünün temizlenmesinin ardından yeniden başlanan çalışmalara, Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlığın da talimatıyla...