04 / 05 / 2024

Diyarbakır İçkale yatırım

Diyarbakır İçkale yatırım

Diyarbakır İçkale tarihi değerine kavuşuyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Toplu Konut İdaresi, ilçeyi gecekondulardan kurtardı. Kent yeni kimliğine sahip oluyor.

Bursa ve Diyarbakır'da yatılı rehabilitasyon merkezleri açılacak!

Yeşilay Genel Başkanı Mücahit Öztürk, Bursa ve Diyarbakır'da yapımına devam edilen yatılı rehabilitasyon merkezlerinin kısa süre içerisinde hizmete açılacağını duyurdu.

Güvenkale Yatırım Gayrimenkul Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Güvenkale Yatırım Gayrimenkul Danışmanlık Limited Şirketi Ataşehir'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Ardahan Kale ve Canan Güven tarafından kuruldu.

Diyarbakır'a 41 milyar liralık yatırım yapıldı!

Diyarbakır'a bugüne 41 milyar yatırım yaptıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan,  kentte eğitim, spor, sağlık, altyapı, ulaşım, alanında hayata geçirilen yatırımlar ve sosyal yardımlar hakkında bilgi verdi.

Diyarbakır Kocaköy'e 2 yılda 50 milyon TL'lik yatırım!

İçişleri Bakanlığı tarafından Diyarbakır'ın Kocaköy Belediyesine Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Yusuf Turhan'ın girişimleriyle ilçeye 2 yılda 50 milyon liralık yatırım yapıldı.

Diyarbakır'a 160 milyon liralık altyapı yatırımı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın destek ve himayelerinde Diyarbakır'a havalimanına ilave pist, Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ve atıksu arıtma tesisi yapımı olmak üzere 160 milyon liralık altyapı yatırımı kazandırıldı.

Diyarbakır’da yatırım atağı!

Diyarbakır’da tekstil ve turizmde yatırım atağı yaşanıyor. Kentte Türkiye’nin ilk tekstil organize sanayi bölgesinin temeli atıldı. 49 fabrika yatırım için hazır halde.

Diyarbakır'a iki yılda 543 milyonluk yatırım!

Diyarbakır'a son iki yolda 543 milyon liralık yatırım yapıldı. Kent adeta Doğu ve Güneydoğu'nun parlayan yıldızı oldu.

Kale'den Balıkesir’e 35 milyon liralık fabrika yatırımı!

Kale Grubu bünyesinde bulunan Kalekim, Balıkesir’e yani fabrika yatırımı yaptı. Firma, 35 milyon lira yatırımla 7’nci fabrikasını kurdu.

Kale Kaan Gayrimenkul Yatırım Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kale Kaan Gayrimenkul Yatırım Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli’de 10 bin TL sermaye bedeli ile Kenan Davulcu ve Sami Kale ortaklığında kuruldu.

Küçük sanayiye büyük yatırım!

Aksaray, Bolu ve Diyarbakır'a yapılacak yeni sanayi siteleri, istihdama ve bölgesel gelişmeye katkı sağlayacak. Küçük sanayiye büyük yatırım yapılacak.

Diyarbakır Hani'ye 164 milyon TL yatırım yapıldı!

Diyarbakır’ın Hani İlçesi’nin Kaymakamı ve Belediye Başkanı Şaban Arda Yazıcı, “Göreve başladığım günden bu yana ilçemizin ihtiyaçları ve halkımızın talepleri doğrultusunda ilçeyi geleceğe hazırlayan projeler gerçekleştiriyoruz” dedi...

Diyarbakır'a 720 milyon TL'lik OSB yatırımı!

Diyarbakır'da yeni yatırımların ve projelerin temeli atılıyor. 3 etap OSB’nin bulunduğu bölgede 4. etabın yapımı için çalışmalar başladı.

Diyarbakır OSB'ye 390 milyon TL'lik yatırım!

Diyarbakır'da yatırım yapmak isteyen yatırımcılar sıraya girdi. Diyarbakır OSB için 30 firma, 390 milyon TL'lik yatırım çalışması yapıyor.

Diyarbakır İçkale yatırım Haberi

Diyarbakır İçkale yatırım

Diyarbakır'da 90'lı yıllardaki faili meçhul cinayetlerin işlendiği yer olarak bilinen ve gecekondular nedeniyle hırsızlık, uyuşturucu ve terörün kol gezdiği İçkale, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca yapılan peyzaj çalışmasıyla tarihi değerine kavuştu. Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki İçkale bölgesi, 90'lı yıllarda faili meçhul cinayetlerin işlendiği yer olarak biliniyordu. O dönemde JİTEM'in sorgu merkezinin de yer aldığı iddia edilen bölgenin büyük bölümü gecekondulardan oluştuğu için hırsızlık, uyuşturucu ve terör adeta kol geziyordu. Bölgeyi gerçek kimliğine kavuşturmak için 2 yıl önce harekete geçen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kültür Varlılarını Koruma Kurulu'nun onayı ile çalışmalara başladı. Ancak terör örgütü PKK'nın, geçen yıl açtığı hendekler ve yerleştirdiği el yapımı patlayıcılar nedeniyle bölge adeta harabeye döndü.


ÇEHRESİ DEĞİŞTİ

Terör örgütünün temizlenmesinin ardından yeniden başlanan çalışmalara, Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlığın da talimatıyla...