04 / 05 / 2024

diyarbakır Kardeşlik Parkı

diyarbakır Kardeşlik Parkı

İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, atıl durumda olan alanı yeşillendirerek "Kardeşlik Parkı"na dönüştürecek.

İBB'nin Eyüpsultan'daki Gençlik Parkı'nı yıkım kararına mahkemeden dur!

İBB iştiraki KİPTAŞ tarafından Eyüpsultan'da hayata geçirdiği kentsel dönüşüm projesi kapsamına alınan Gençlik Parkı'nın yıkılmasıyla ilgili kararının yürütmesi durduruldu.

Diyarbakır'a 96 yeni okul inşa edilecek!

Diyarbakır'da 930 milyon TL'lik yatırımla 96 okul, 30 lojman, 5 atölye, 2 pansiyon, 2 spor salonu ve 2 öğretmenevi inşa edilmesi hedefleniyor.

Diyarbakır'da kerpiç ev çöktü: 9 çocuktan 2'si öldü!

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde bulunan 2 katlı kerpiç ev çöktü. Göçük altında kalan 9 çocuktan iki kız kardeş hayatını kaybetti.

Diyarbakır Çermik Kalesi'ndeki 40 ev boşaltılacak!

Diyarbakır'daki tarihi Çermik Kalesi'nin eteğinde başlatılan park inşaatı sırasında kalede çatlaklar meydana geldi. Dev kayalar mahalleye sürüklendi. Bölgedeki 40 evin tahliye edileceği açıklandı.

Diyarbakır'da parkın içine cami tartışması!

Diyarbakır'ın en yeşil alanlarından biri olan Park Orman içinde cami yapılacağı iddiası tartışmaların çıkmasına neden oldu.

Diyarbakır Kocaköy'e 2 yılda 50 milyon TL'lik yatırım!

İçişleri Bakanlığı tarafından Diyarbakır'ın Kocaköy Belediyesine Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Yusuf Turhan'ın girişimleriyle ilçeye 2 yılda 50 milyon liralık yatırım yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Diyarbakır'ı imar etmek için çalışıyoruz!

Diyarbakır'da katıldığı Gençlik Festivali'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biz, Diyarbakır'ı istismar etmek için değil imar etmek, geliştirmek, yükseltmek, huzura ve refaha kavuşturmak için çalışıyoruz." dedi.

Diyarbakır Aktif Yaşam Merkezi'nin inşaatı tamamlanıyor!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin 15 Temmuz Şehitler Parkı’nda engellilerin kullanımına uygun şekilde 1012 metrekare alanda hayata geçirdiği Aktif Yaşam Merkezi tamamlanıyor.

Diyarbakır'a Kardeşlik Parkı geliyor!

İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, atıl durumda olan alanı yeşillendirerek "Kardeşlik Parkı"na dönüştürecek.

Diyarbakır'a 720 milyon TL'lik OSB yatırımı!

Diyarbakır'da yeni yatırımların ve projelerin temeli atılıyor. 3 etap OSB’nin bulunduğu bölgede 4. etabın yapımı için çalışmalar başladı.

Diyarbakır OSB'ye 390 milyon TL'lik yatırım!

Diyarbakır'da yatırım yapmak isteyen yatırımcılar sıraya girdi. Diyarbakır OSB için 30 firma, 390 milyon TL'lik yatırım çalışması yapıyor.

Diyarbakır Kayapınar'da kaçak yapıya geçit yok!

Diyarbakır Kayapınar Belediyesi bölgedeki kaçak yapılar geçit vermiyor. Belediyeye ait park alanı üzerindeki kaçak yapılar yıkıldı.

Diyarbakır'daki 288.3 milyon TL'lik 85 projenin açılışı bugün!

Diyarbakır'da hayata geçen 85 proje bugün hizmete açılacak. 288 milyon 3315 bin TL değerine dahip projelerin açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katılacak.

diyarbakır Kardeşlik Parkı Haberi

diyarbakır Kardeşlik Parkı

Daha yeşil bir kent için çalışmalarını sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Bağlar ilçesi Şanlıurfa yolu üzerindeki Hamravat Konutları önündeki atıl durumda olan 40 bin metrekarelik alana park inşa edecek.


Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanı Sait Kılıç, ilk etapta alanda iş makineleri ile hafriyat çıkarma ve saha düzeltme çalışması yürüten ekiplerin, daha sonra sulama, elektrik, kanalizasyon, internet hattı gibi çalışmalara başlayacağını söyledi.



"Kardeşlik Parkı" adı verilen alanda, spor sahaları, çocuk oyun alanları, yürüyüş, gölet, koşu ve bisiklet yollarının yer alacağını kaydeden Kılıç, park için alana 3 bin 230 ağaç dikileceğini belirtti.


Parkın yapımının önümüzdeki yıl mayıs ayında tamamlamayı hedeflediklerini ifade eden Kılıç, parkta dinlenme ve eğlenme amaçlı yeşil alanların yer alacağını bildirdi.


Kılıç, çocukların daha iyi oyun yerlerine kavuşması için çalıştıklarını...