03 / 05 / 2024

diyarbakır kent haberleri

diyarbakır kent haberleri

Silvan'da Diyarbakır Caddesi olarak bilinen E-99 şehirlerarası karayolu boyunca yoğunlaşan yapılaşma, her geçen gün artan bir hızla devam ederken, ilçenin tarihi ve doğal yaşam alanlarını olumsuz etkiliyor.

Diyarbakır Mimarlar Odası'ndan 'Şantiyelerdeki çalışmalar durdurulsun' çağrısı!

TMMOB’a bağlı Diyarbakır Mimarlar Odası, koronavirüs salgını sürecinde şantiyelerde gerekli önlemlerin alınmadığına dikkat çekerek, devam eden çalışmaların toplum ve kent sağlığı açısından durdurulması yönünde çağrıda bulundu...

Diyarbakır Kent Ormanı, konut alanı oldu!

Diyarbakır Kent Ormanı, konut alanı olarak belirlendi. Diyarbakır Barosu, karara karşı dava açacağını duyurdu.

Diyarbakır'a iki yılda 543 milyonluk yatırım!

Diyarbakır'a son iki yolda 543 milyon liralık yatırım yapıldı. Kent adeta Doğu ve Güneydoğu'nun parlayan yıldızı oldu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yeni kent meydanı inşa ediyor!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların sosyal, kültürel ve ticari amaçlarla kullanması için Kayapınar ilçesinde yepyeni bir kent meydanı inşa edecek.

Diyarbakır İçkale gecekondulardan kurtarıldı!

Diyarbakır İçkale tarihi değerine kavuşuyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Toplu Konut İdaresi, ilçeyi gecekondulardan kurtardı. Kent yeni kimliğine sahip oluyor.

Diyarbakır Batıkent'e köprülü kavşak yapılıyor!

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Batıkent semtinde Devlet Demir Yolları tarafından başlatılan köprülü kavşak ve hemzenin Ekim'de tamamlanması bekleniyor. Kavşağın tamamlanmasıyla kent trafiği rahatlayacak.

Diyarbakır'daki kaldırım yenileme çalışmaları tamamlanıyor!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yeni yerleşim bölgelerinde kaldırım yapım, kent genelinde ise bakım ve onarım çalışmalarını sürdürüyor.

Diyarbakır'da kaldırım yenileme çalışmaları başladı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kent genelinde kırılan ve yerinden çıkan kaldırım ve bordür taşlarını onarmak için çalışma başlattı.

Diyarbakır Kocaköy'ün yol sorunu çözüldü!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, kent merkezi ve kırsal ilçelerde yol yapım, asfalt, stabilize, sathi kaplama ve kilitli parke taşı çalışmalarına devam ediyor.

Diyarbakır Lice’ye kent meydanı inşa ediliyor!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Lice ilçesine Kent Meydanı inşa ediyor. 5 bin 700 metrekare alanı kapsayan Kent Meydanı, yıl sonuna kadar tamamlanıp halkın hizmetine açılacak.

Diyarbakır Ferit Köşk Mahallesi’nin yolları yenileniyor!

Kent merkezindeki asfaltlama ve bakım onarım çalışmalarında şimdiye kadar 117 bin ton asfalt kullanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, asfalt çalışmalarını Ferit Köşk Mahallesi’nde tamamlayarak Ahmet Arif Caddesi’ne geçti. Belediyenin okul bahçelerini asfaltlama çalışmaları da devam ediyor.

Diyarbakır'a 155 milyon liralık altyapı yatırım!

Kent merkezindeki asfaltlama ve bakım onarım çalışmalarında şimdiye kadar 90 bin ton asfalt kullanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, merkez Bağlar ilçesi Kamışlo Bulvarı ve Yenişehir ilçesi Üçkuyu’da asfaltlama çalışmalarını sürdürüyor.

Diyarbakır Yenişehir'e 155 milyon liralık yatırım!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin kent merkezi ve kırsal ilçe grup mahalle yollarında asfalt çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

diyarbakır kent haberleri Haberi

diyarbakır kent haberleri


Son yıllarda Türkiye'de artan konut ihtiyacına paralel olarak Silvan'da da hızla artan inşaatlar, ilçenin tarihi ve doğal yaşam alanlarını olumsuz etkiliyor. 


Silvan'da Diyarbakır Caddesi olarak bilinen E-99 şehirlerarası karayolu boyunca yoğunlaşan yapılaşma, her geçen gün artan bir hızla devam ederken, ilçenin tarihi ve doğal yaşam alanlarını olumsuz etkiliyor. 


İlçedeki Feridun Camisi'nden TOKİ'ye doğru uzanan hat boyunca, son yıllarda yoğun olarak inşaat hareketliliği gözleniyor. Özellikle yeni belediye binası etrafında etkisini fark ettiren inşaatlar, beraberinde farklı sorunları da getiriyor. 


Yeşil alanları ve ormanlarıyla bilinen ve halk arasında 'Yeşil Silvan' olarak tabir edilen Silvan'da, zamanla imara kapalı birçok yeşil araziye inşaat ruhsatı verilmesi, ilçe sakinlerini ve çevreye duyarlı vatandaşların tedirginliğini her geçen gün arttırıyor. Silvan'da, izin verilmiş 122 binanın inşaatı da halen devam ediyor. 


Konu hakkında...