29 / 04 / 2024

Diyarbakır Batıkent'e köprülü kavşak yapılıyor!

Diyarbakır Batıkent'e köprülü kavşak yapılıyor!

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Batıkent semtinde Devlet Demir Yolları tarafından başlatılan köprülü kavşak ve hemzenin Ekim'de tamamlanması bekleniyor. Kavşağın tamamlanmasıyla kent trafiği rahatlayacak.



Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Batıkent semtinde Devlet Demir Yolları tarafından başlatılan köprülü kavşak ve hemzemin geçit çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.  


EKİM AYINDA TAMAMLANACAK

Yaralamalı, ölümlü ve maddi hasarlı trafik kazalarının yoğun olarak yaşandığı  Batıkent kavşağı yıllar sonra  köprülü kavşak ve hemzemin geçide kavuşuyor.  Malatya Devlet Demir Yolları tarafında ihalesi 22 Kasım  2016 tarihinde yapılan 7   milyon  liraya  mal olacak olan kavşak ve hemzemin geçidin bu yıl Ekim ayında tamamlanması bekleniliyor .İhalenin  ardından  Batıkent caddesi  çift şeritli  trafiğe kapatılarak çalışmalara başlandı. Kar ve yağmur demeden tüm hızıyla devam eden çalışmalar Devlet Demir Yolları, Toplu Konut İdaresi ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin koordinesinde sürüyor.


ŞEHİR TRAFİĞİNİ RAHATLATACAK

Tren rayları yüzünden yaralamalı, ölümlü ve maddi hasarlı kazaların yoğun olarak yaşandığı Batıkent semtine köprülü kavşak ve hemzemin yapılmasını takdirle karşıladıklarını belirten vatandaşlar, bu projenin hem kazaların ortadan kalkmasına vesile olacak hem de kentte trafik akışını rahatlatacağını söylediler


ŞEHİRE GÖRSEL ZENGİNLİK KATACAK

Köprülü kavşak ve hemzemin sadece şehir trafiğini rahatlatmakla kalmayacak aynı zamanda şehire görsel bir zenginlik de katacağını ifade eden vatandaşlar, “ Bağlar  ve Yenişehir ilçelerini birbirine bağlayan yolda bulunan tren rayları kentin hızla gelişmesiyle birlikte zamanla şehir içinde kaldı. İddialara göre şehir içinde kalan rayların güzergahı değiştirilerek tren garı şehir dışına taşınacaktı ancak bu iddia söylentiden öteye gitmedi. Yıllarca şehir içinde kalan ve trafiğinde aksamasına neden olan raylarda hem tren kazaları hem de trafik kazaları yaşandı. Kazalar artınca bariyerler kuruldu ama bu bariyerlerde kazaları önlemeye yetmedi. Devlet  Demiryollarının buruya köprülü kavşak ve hemzemin yapmasını çok olumlu buluyor ve takdirle karşılıyoruz “


HASTANE  KAVŞAĞINADA YAPILSIN

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi yolunda da benzer sıkıntıların yaşandığını öne süren  vatandaşlar bu iki yere de köprülü kavşak ve hemzemin yapılmasını istediklerini belirterek, “Batıkent köprülü kavşak ve hemzemin geçidini  yapılmasını önemsiyoruz. Köprülü  kavşak ve hemzemine  en çok ihtiyaç duyulan yerlerden biride Elazığ yolu üzerindeki Gazi Yaşargil  Eğitim Hastanesidir.  Her gün birlerce araç ve ambulansın kullandığı yolda bulunan yolda tren geldiği zaman burada aralarında ambulansında bulunduğu  çok  sayıda araç  trenin geçişini beklemek zorunda kalıyor. Düşünün ambulansın içindeki hasta için saniyeler ve dakikaların bile önemli olduğu bir anda uzun bir süre trenin geçişini beklemek zorunda kalıyorsunuz. Bu yüzden  buraya yapılacak olan köprülü kavşak ve hemzemin geçidini bir değil iki kez önemsiyoruz” 



Öz Diyarbakır Gazetesi


Geri Dön