04 / 05 / 2024

diyarbakır mola evleri projesi

diyarbakır mola evleri projesi

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Münir Karaloğlu, kentte engelli vatandaşlar için mola evleri inşa edileceğini açıkladı. 

Diyarbakır'da 16 bin 466 depremzedeye kira yardımı yapılıyor!

Diyarbakır'da, Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerde evleri hasar gören 2 bin 387 depremzedeye geçici konaklama imkanı sunulurken, 16 bin 466 depremzedeye ise kira yardımı yapılıyor.

Diyarbakır'da mola evleri inşa ediliyor!

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Münir Karaloğlu, kentte engelli vatandaşlar için mola evleri inşa edileceğini açıkladı. 

Diyarbakır Evleri yenileniyor!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bulunan ‘Diyarbakır Evleri’ TOKİ önderliğinde restore ediliyor. 

Tarihi Diyarbakır evleri turizme kazandırılıyor!

Yıllara meydan okuyan ve görünümleriyle büyük beğeni toplayan tarihi Diyarbakır evleri devlet desteğiyle restore edilerek turizme kazandırılıyor.

Yeni Diyarbakır Evleri 2019'da teslim edilecek!

Sur ilçesinde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmalarında sona gelindi. Boyutu Diyarbakır surlarını aşmayan yeni Diyarbakır evlerinin ilk etabını oluşturan 293 konut 2019’un Haziran ayında sahiplerine teslim edilecek.

Antalya Engelli Mola Evleri hayata geçiyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Antalya Büyükşehir Belediyesi Türkiye’ye örnek olacak Engelli Mola Evleri Projesi’ni hayata geçiriyor.

Diyarbakır’da 70 kişinin ev sahibi olma hayali suya düştü!

Diyarbakır’da 70 vatandaş, kendilerine vakıf evleri satıldığını iddia etti. Vatandaşlar, dolandırıcılar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Sur'da inşa edilen Diyarbakır Evleri tartışma yarattı!

Diyarbakır'da Suriçi bölgesinde bir yandan yıkım kararları uygulanırken bir yandan da Diyarbakır evleri inşa ediliyor.

Diyarbakır evleri yenileniyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Diyarbakır ve Şırnak merkez ile 6 tane ilçede binaları zarar gören insanlara 3 ay ile 1 yıl içinde konutlarını teslim edeceklerini söyledi.

TOKİ Diyarbakır’daki evleri yeni yılda teslim edecek!

TOKİ Başkanı Ergün Turan, terörden zarar görenler için yapılan konutların bazılarının bitmek üzere olduğunu belirterek, “Diyarbakır’daki evleri ocak ayından itibaren devredeceğiz” dedi.

Diyarbakır'da terör mağdurlarının evleri yıkılıyor!

Diyarbakır'da terör mağdurlarının kendi imkanları ile inşa ettiği 7 katlı bina, DBP'li Bağlar Belediyesi tarafından yıkıldı.

Diyarbakır'daki vatandaşlar evlerinin onarılmasını istedi!

Kentsel dönüşüm çalışmalarının ardından tarihi surları, camileri, kiliseleri, evleri ile turistlerin ilgi gösterdiği Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yaşayan vatandaşlar, terör örgütü PKK mensuplarının düzenlendiği saldırılar nedeniyle zor günler geçiriyor.

Diyarbakır Ergani 1.Etap TOKİ başvuruları yarın bitiyor!

3 oda 1 salon daire seçeneği bulunan Diyarbakır Ergani TOKİ Evleri'nde toplam 1 adet konut satışa sunuluyor. Diyarbakır Ergani 1.Etap TOKİ başvuruları yarın bitiyor.

diyarbakır mola evleri projesi Haberi

diyarbakır mola evleri projesi


Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Münir Karaloğlu, şehirde iki farklı noktada engellilere ve ailelerine hizmet verecek Mola Evleri kurulacağını duyurdu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Vali Karaloğlu, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü etkinlikleri kapsamında Diyarbakır Kent Ormanı ve Piknik Alanı'nda düzenlenen uçurtma şenliğinde yaptığı konuşmada, özel gereksinimli çocuk ve bireylerin farkındalığını kabul ederek toplumdaki yerlerini almalarını sağlamanın önemli olduğunu dile getirdi. 

Engelliler için hem valilik hem belediye olarak yoğun çaba harcadıklarını söyleyen Karaloğlu, "Toplumdan da talebimiz şudur ki down sendromlu çocuklarımıza, bireylerimize onların farklılıklarını fark ederek yaşamamız gerekir." dedi.

Mola Evleri'nin ihalelerinin tamamlandığını, inşaat sürecinin ise yaklaşık 5 ay içinde biteceğini aktaran Karaloğlu, şunları söyledi: 

"Engelli yavrusunu evde bırakıp yıllarca evinden çıkamayan anne babalar olduğunu...