08 / 05 / 2024

Diyarbakır partner kenti

Diyarbakır partner kenti

Türkiye Turizm Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Diyarbakır’ı 2015 yılında partner kent ilan etti. TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, doğru projelerle Diyarbakır’ı hakettiği yere taşımamız gerektiğini sorumluluğun da önce Diyarbakır halkının olduğunu ifade etti.

Diyarbakır'ın 400 yıllık konaklar restore edildi!

Diyarbakır'da, Osmanlılar döneminde kenti yönetenlerle varlıklı ailelerin yaşadığı 400 yıllık konaklar, aslına uygun olarak gerçekleştirilen restorasyonla turizmin gözde mekanlarından oldu.

TOKİ, Diyarbakır Hani'de 300 konut yapacak!

Diyarbakır’ın Hani ilçesine kayyum olarak atandığı günden bu yana kenti yeniden inşa eden Şaban Arda Yazıcı, toplam 50 milyon liralık iki yeni projeye imza attı. TOKİ, ilçeye 2 etap halinde toplam 300 konutluk bina inşa edecek.

Diyarbakır'a yeni sağlık kampüsü geliyor!

DÜ Rektörü Prof. Dr. Gül, "Dicle Üniversitesinin yapacağı çalışmalarla Diyarbakır, yeniden Ortadoğu'nun kültür ve medeniyet başkenti haline gelecek." dedi.

Nevin Soyukaya: Diyarbakır'da yıkımlar durmalı!

Hükümet Sur’un ‘aslına uygun’ olarak ‘yeniden yapılacağını’ söylüyor. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültürel Miras ve Turizm Daire Başkanı Nevin Soyukaya’ya göre amaç kenti değiştirmek.

Diyarbakır Dakyanus Antik Kenti'ne inşaat izni verildi!

UNESCO’nun, Dünya Kültür Mirası listesine dahil ettiği Diyarbakır’da, Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu 1. derece arkeolojik sit alanındaki Dakyanus Antik Kenti’ne inşaat yapılmasına izin verdi.

TÜRSAB Diyarbakır'ı 2015 yılının partner kenti ilan etti!

Türkiye Turizm Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Diyarbakır’ı 2015 yılında partner kent ilan etti. TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, doğru projelerle Diyarbakır’ı hakettiği yere taşımamız gerektiğini sorumluluğun da önce Diyarbakır halkının olduğunu ifade etti.

Diyarbakır'ın su sorunu çözüldü!

Diyarbakır'ın su sorunu çözüldü. DİSKİ Genel Müdürlüğü yetkilileri kenti uzun süre esir alacak susuzluğa, yoğun çalışma sonucu son verdi. Diyarbakırlı yurttaşlar gece geç saatlerde sularına kavuştu.

Diyarbakır turizm kenti olma yolunda ilerliyor!

Diyarbakır Sanayici ve İş Adamları Derneği (DİSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Burç Baysal, '2013 Yıllı Diyarbakır Surlar Yıllı Olsun' kampanyasının, hem siyasi hem de ekonomik gelişemeye katkı sağlayacağı bilincini hep önde tutuk...

Diyarbakır Surları'nın restorasyonuna 45 milyon TL ödenek!

Surlar kenti Diyarbakır'a, tarihi eser restorasyon çalışmaları için bu yıl 45 milyon lira ödenek ayrıldı.

Diyarbakır 'da yapılan spor tesisinde sona yaklaşıldı!

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Diyarbakır 'da yapılan bölgenin en büyük çok amaçlı spor salonun gelecek ay hizmete gireceğini bildirdi. Diyarbakır 'ın yanı sıra bölgeye hizmet verecek tesisin uluslararası müsabakalara da ev sahipliği yapması planlanıyor

TOKİ Diyarbakır'da 120 konut yaptıracak!

TOKİ Diyarbakır Merkez Yeniköy Mahallesi'nde 120 adet konut, 1 adet cami ve müştemilatı , altyapı ve çevre düzenlemesi inşaatı işini yaptıracak...

Boeing, Diyarbakır ve Yozgat'ta bilişim sınıfı açtı!

Eğitime verdiği desteği sürdüren Boeing, Mayıs ayında Diyarbakır 'daki Bağıvar İlköğretim Okulu 'nda ve Yozgat 'taki Araplı Hacı İbrahim şžimşek İlköğretim Okulu 'nda kurduğu bilişim teknolojileri sınıflarını hizmete açtı

Diyarbakır'a Dicle Vadisi Projesi yapılacak!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Dicle Vadisi Projesi, Diyarbakır için bir başka projemiz. Dicle Nehrine rağmen yeşil alan miktarının oldukça düşük olduğu Diyarbakıra, yeşil  ile mimarinin uyum içinde yükseldiği yeni bir yaşam alanı kazandırıyoruz" diye ko

Diyarbakır partner kenti Haberi

Diyarbakır partner kenti



Türkiye Turizm Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Diyarbakır’ı 2015 yılında partner kent ilan etti. TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy; “Doğru projelerle Diyarbakır’ı hakettiği, yere taşımamız gerekiyor. Bu sorumluluk öncelikle Diyarbakır halkının sonra bizim, sonrada bütün Türkiye'nin sorumluluğudur. Önümüzdeki yıl TÜRSAB olarak iki şehir ilan ettik. Bu şehirler önce Diyarbakır, sonra Konya'dır. Binlerce tescilli turist ve kültürel değeri olan Diyarbakır'ın aslında kimseye ihtiyacı yok sadece huzura ihtiyacı var. Biz çözüm değil birlikte yaşam süreci istiyoruz, dedi. 



İstanbul Feshane’de gerçekleşen Diyarbakır Tanıtım Günleri’nin 2. gününde Turizm zirvesi gerçekleşti. Lütfü Kırdar Kongre Merkezi’nde düzenlenen Turizm Zirvesi’ne Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Diyarbakır Vali Yardımcıları ve İstanbul’da çok sayıda turizm acente temsilcileri katıldı.




“DİYARBAKIR İÇİN HERKES SORUMLULUĞUNU YERİNE GETİRMELİ”

Toplantıya katılan Turizm acentelerinin Diyarbakır’a turistik geziler...