01 / 05 / 2024

Diyarbakır Sur inşa çalışmaları

Diyarbakır Sur inşa çalışmaları

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ufuk Nurullah Bilgin Diyarbakır Sur'daki çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada, "Sur 'daki hak sahiplerinin yüzde 90'ına ulaştık, bunların da yüzde 87'siyle uzlaştık." şeklinde konuştu...

Diyarbakır Sur'a 240 odalı yeni otel! 78 milyon 675 bin TL'ye mal olacak!

Diyarbakır İli, Sur İlçesi, Çaruği Mahallesi'ndeki Eflatun Özel Eğitim Özel Sağ. Spor Turizm İnşaat firması tarafından okul olarak kullanılan binanın, Yeni Güneş Eğitim ve Öğretim Kurumları işletmeciliği yetkilisi tarafından satın alınarak otel olarak hizmet sunulması planlanıyor. 

Diyarbakır'daki 400 ağır hasarlı binanın yıkımına başlanacak: Çalışmalar 3 ayda tamamlanacak!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Diyarbakır'daki 400 ağır hasarlı binanın yıkımına yakında başlanacağı açıklandı. Çalışmaların 3 ayda tamamlanması planlanıyor. 

TOKİ Diyarbakır projesi için beklenen tarih geldi! Tam 333 konutluk yeni projeyi sakın kaçırmayın!

Yeni konut üretim çalışmalarını son sürat sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Diyarbakır'da inşa edeceği proje için de start verdi. Tam 333 konutluk yeni projeyi sakın kaçırmayın...

Bakırköy Belediyesi 27 milyon TL'ye kültür merkezi inşa ettirecek! İşte ihale detayları...

İstanbul İli Bakırköy Belediye Başkanlığı kültür merkezi ve evlendirme dairesi inşa ettirecek. Söz konusu ihale 28 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Diyarbakır Sur'da 52.5 milyon TL'ye icradan satılık tarla!

Diyarbakır İcra Dairesi Diyarbakır Sur'da yer alan tarlayı 52 milyon 530 bin TL bedelle icradan satışa çıkardı.

Diyarbakır Sur'da 16.9 milyon TL'ye satılık 2 arsa!

Sur Belediyesi, Diyarbakır Sur'da yer alan 2 adet arsayı 16 milyon 898 bin 282 TL bedelle satışa çıkardı.

Diyarbakır Sur'da kaçak yapılar ortadan kaldırıldı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sur ilçesinde yer alan millet bahçesi üzerindeki kaçak yapıların yıkımını gerçekleştirdi.

Diyarbakır Sur'da inşası tamamlanan yapılar hak sahiplerine teslim ediliyor!

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ufuk Nurullah Bilgin Diyarbakır Sur'daki çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada, "Sur 'daki hak sahiplerinin yüzde 90'ına ulaştık, bunların da yüzde 87'siyle uzlaştık." şeklinde konuştu...

Diyarbakır Sur'da anahtar teslimleri başladı!

Diyarbakır’da düzenlenen operasyon sonrasında Sur'da inşa edilen konutlar hak sahiplerine teslim edilmeye başlandı. 

Diyarbakır Sur'da tamamlanan konutların anahtar teslimi başladı!

Diyarbakır'da gerçekleştirilen operasyonlarla terörden temizlenerek yeniden yaşam başlatılan Sur'da bitirilen konutların anahtar teslimi başlatıldı.

Diyarbakır Sur'da ticari alanların satılmasına tepki!

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği ve Diyarbakır Ticaret Borsası yazılı bir açıklamada bulunarak, Sur'daki ticari alanların tek tek ihale ile satılması halinde kısa sürede atıl duruma düşeceklerini ifade etti.

Diyarbakır Surları Ramazan'da açılacak!

Diyarbakır Sur'daki restorasyon çalışmaları hakkında bilgi veren Vali Karaloğlu, surların Ramazan ayında açılacağını dile getirdi. 

Diyarbakır'daki tarihi Borsa Han kamulaştırılarak restore edilecek!

Diyarbakır Sur'daki 19. yüzyıl Osmanlı eserleri arasında yer alan Borsa Han, kamulaştırılarak restore edilecek.

Diyarbakır Sur inşa çalışmaları Haberi

Diyarbakır Sur inşa çalışmaları

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde inşaat çalışmaları tamamlanan konut, iş yeri ve butik otellerin hak sahiplerine teslimi sürüyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, terör örgütü PKK'nın saldırıları sonucu yoğun hasar gören Diyarbakır'ın Sur ilçesinde devlet eliyle başlatılan ihya çalışmaları dahilinde inşa edilen projelerle büyük bir dönüşüm başladı.

Sur ilçesinin Alipaşa ve Lalebey mahallelerinde 5 etapta başlatılan çalışmalar dahilinde TOKİ 1. etapta bulunan toplam 47 konut, 8 iş yeri ve 2 butik otel yapısından sözleşmeleri imzalanan 28'inin anahtar teslimleri için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından program gerçekleştirildi.

Alipaşa Mahallesi'nde yapılan programda, ailelerin bir kısmı yaptıkları incelemelerden sonra anahtarlarını teslim alırken bazı aileler de gördükleri eksiklerin giderilmesini talep etti.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ufuk Nurullah Bilgin, Diyarbakır Alipaşa Mahallesi'nde 5 etaptan tamamlanan ilk etabı teslim ettiklerini, kalan diğer etapların da...