21 / 05 / 2024

diyarbakır tekstil kentte kaç firma olacak

diyarbakır tekstil kentte kaç firma olacak

Güneydoğu Tekstil Sanayi ve İş Adamları Derneği, Diyarbakır'a dev bir tekstil kent kuruyor. 70 firmanın faaliyet göstereceği bin 400 dönümlük ihtisas bölgesinde, 10 bin kişiye istihdam sağlanacak...

Diyarbakır'da yıkılan 3 bina için 'kolonları kesildi' iddiası! Projeler bir bir incelenecek!

Diyarbakır'da yerle bir olan Diyar Galeria sitesinin altındaki marketin kolonlarının kesildiği ileri sürüldü. Kentte incelemelerde bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ı gören vatandaşlar, tepkilerini dile getirdi. İşte ayrıntılar...

TOKİ Diyarbakır'da 18 bin 578 konut inşa etti!

Diyarbakır'da Bismil Ovası Tarımsal Sulama Tesisleri, Diyarbakır Tekstil OSB 30 Fabrika, 4. Otosanayi Sitesi ve Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Açılış Töreni"ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, törende TOKİ tarafından kentte inşa edilen projeler hakkında bilgi verdi.

Diyarbakır'a yeni millet bahçesi müjdesi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentte yeni millet bahçeleri inşa etmek için düğmeye bastı.

Diyarbakır'da kripto para çetesi çökertildi!

Son zamanlarda ülke gündeminin ilk sıralarında yer alan kripto para dolandırıcılığında Diyarbakır öne çıkan şehirler arasında yer aldı. Hafta sonu kentte yapılan operasyonda vurgun yapan çete çökertildi. 

Diyarbakır hafif raylı sistemleri için ihale yapıldı!

Diyarbakır halkının uzun süredir beklediği ve kentte toplu taşımayı rahatlatacak proje için ihale gerçekleşti. 

Diyarbakır'da mola evleri inşa ediliyor!

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Münir Karaloğlu, kentte engelli vatandaşlar için mola evleri inşa edileceğini açıkladı. 

Diyarbakır İçkale'de restorasyon çalışmaları başladı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentte yer alan  bin 300 yıllık tarihi İçkale’de 2’inci etapta restorasyon çalışmalarına başladı.

Diyarbakır Tekstil İhtisas OSB'de 60 firmaya arsa tahsis edildi!

İstanbul’da işçi bulmakta zorlanan tekstil ve hazır giyim firmaları Diyarbakır’a yöneldi. Diyarbakır Tekstil İhtisas OSB'de 60 firmaya arsa tahsis edildi.

Diyarbakır'a 41 milyar liralık yatırım yapıldı!

Diyarbakır'a bugüne 41 milyar yatırım yaptıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan,  kentte eğitim, spor, sağlık, altyapı, ulaşım, alanında hayata geçirilen yatırımlar ve sosyal yardımlar hakkında bilgi verdi.

Diyarbakır'a 160 milyon liralık altyapı yatırımı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın destek ve himayelerinde Diyarbakır'a havalimanına ilave pist, Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ve atıksu arıtma tesisi yapımı olmak üzere 160 milyon liralık altyapı yatırımı kazandırıldı.

Diyarbakır’da yatırım atağı!

Diyarbakır’da tekstil ve turizmde yatırım atağı yaşanıyor. Kentte Türkiye’nin ilk tekstil organize sanayi bölgesinin temeli atıldı. 49 fabrika yatırım için hazır halde.

Diyarbakır Tekstil İhtisas OSB'de yer tahsisi yapıldı!

Diyarbakır’da terör olaylarının sona ermesiyle yatırımların önü açıldı. İstanbul’daki firmaların oluşturduğu 49 firmaya Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde yer tahsisi yapıldı.

Diyarbakır Yeni Bağlantı Yolu için yıkımlar tamamlandı!

Kentte araç trafik yoğunluğunu azaltmak için çalışmalarına devam eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir ile Bağlar ilçelerini birbirine bağlayacak olan yeni bağlantı yolu üzerindeki 4 apartmanı kamulaştırarak yıkımını tamamladı.

diyarbakır tekstil kentte kaç firma olacak Haberi

diyarbakır tekstil kentte kaç firma olacak

Güneydoğu Tekstil Sanayi ve İş Adamları Derneği, Diyarbakır'a dev bir tekstil kent kuruyor. 70 firmanın faaliyet göstereceği bin 400 dönümlük ihtisas bölgesinde, 10 bin kişiye istihdam sağlanacak.


Güneydoğu Tekstil Sanayi ve İş Adamları Derneği (GÜNTİAD), Diyarbakır'a 10 bin kişilik istihdamın yaratılacağı dev bir tekstil kent kuruyor. Bin 400 dönümlük arazi üzerinde yer alacak olan konfeksiyon ihtisas bölgesinde, 70 firma faaliyet gösterecek. GÜNTİAD Başkanı İhsan Oğurlu, arazinin bu yıl içinde firmalara tahsis edilmesini planladıklarını, bu konuda bakanlıklarla görüşmelerin sürdüğünü söyledi. İstanbul, Kahramanmaraş, Gaziantep gibi tekstil ağırlıklı illerden yoğun talep aldıklarını belirten Oğurlu, "Burada sadece konfeksiyon üretimi yapacağız. Yan sanayi olmayacak. Özellikle İstanbul gibi büyük şehirlerde tekstil üretimi sıkıntılı bir sürece girdi. Eleman sıkıntısı yaşanıyor. Diyarbakır, 10 bin kişilik istihdam yaratarak buna...