28 / 04 / 2024

diyarbakır teşvik paketi

diyarbakır teşvik paketi

Teşvik paketlerinin etkisiyle Diyarbakır bir yandan yeni yatırımcı çekerken, bir yandan da mevcut işletme sahipleri ve işadamları yatırımlarını büyütüyor. Daha önce Diyarbakır’da yatırımını bırakan Diyarbakırlı işadamları da memleketlerine dönüyor

Doğu ve Güneydoğu yatırım hamlesi terörü bitirecek!

Erzurum, Kars, Ağrı ve Iğdır'daki sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Başbakan Yıldırım'ın Diyarbakır'da müjdesini verdiği Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik yatırım hamlesiyle bölgedeki terör olaylarının sona ereceğini umut ediyor.

Yeni teşvik paketi arsa ve bina yatırımcısını motive etti!

TGSD Başkanı Fayat, Doğu ve Güneydoğu illerini kapsayan yeni teşvik paketinin arsa ve bina yatırımı yapmak istemeyenleri de yatırıma yönelttiğini kaydetti.

Şeref Fayat'tan Diyarbakır teşvik paketi değerlendirmesi!

Başbakan Binalı Yıldırım’ın Diyarbakır’da açıkladığı yatırım teşvik paketini değerlendiren TGSD Başkanı Şeref Fayat: "Yeni yatırım için engeller kalktı; istihdam, arsa ve bina desteği ile zincirin tüm halkaları tamamlandı" dedi.

Deprem bölgesindeki yatırımlar için 479 teşvik belgesi düzenlendi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır yaptığı açıklamada deprem bölgesindeki yatırımlar için 479 teşvik belgesi düzenlediklerine değinerek, bu teşvik belgelerinde öngörülen toplam yatırım tutarının 61 milyar lira olduğunu söyledi.

Deprem felaketinden sonra yeni değişiklik: Sismik izolatör ve kauçuktan taşıyıcı kolon üretimi için teşvik arttı!

Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar, bugünkü 32128 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Deprem felaketinden sonra yeni değişiklik: Sismik izolatör ve kauçuktan taşıyıcı kolon üretimi için teşvik arttı!

İlk kez ev alacaklara teşvik paketi! Türkiye’de de uygulanır mı?

Emlak krizi yaşayan Çin’de hükümet ilk kez ev alacaklar için harekete geçti. Emlak krizini çözmek isteyen yönetim ilk kez ev alacaklar için teşvik paketi hazırlayarak emlak sektörünü canlandırmak için düğmeye bastı. Benzer bir durumun Türkiye’de olabileceği ise bir soru işareti.

Yatırımcıya temmuz ayında 38 milyar liralık teşvik verildi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı temmuz ayında 868 yatırım teşvik belgesi düzenlerken, belge alan projelerin yatırım tutarı 38 milyar 165 milyon 474 bin 953 lira oldu.

Çukurova Havalimanı için 2.3 milyar TL'lik yatırım teşvik belgesi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Nisan 2021'e ait yatırım teşvik belgelerinin olduğu liste Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında açıklandı. Nisan 2021'in en yüksek bedelli teşvik belgesi Mersin ilinde hayata geçirilecek olan Çukurova Havalimanı için verildi. 

Mart 2021'de 1256 yatırım teşvik belgesi verildi!

Çalışmalarına devam eden Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Mart ayında 1256 yatırım teşvik belgesi imzaladı. 

Şubat ayında 943 yatırım teşvik belgesi verildi!

Çalışmalarına devam eden Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Şubat ayında 943 yatırım teşvik belgesine imza attı.

Ocak 2021'de 929 yatırım teşvik belgesi verildi!

Çalışmalarına devam eden Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ocak'ta 929 yatırım teşvik belgesi verilmesine imza attı.

Samsun'da hayata geçirilmesi planlanan 2.2 milyar TL'lik 109 proje, yatırım teşvik belgesi aldı!

Samsun Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına rağmen yatırımcıların teşvik başvurularının 2020'de bir önceki yıla göre yükseldiği şehirde, 2020'de teşvik tutarında 2019 yılına göre yüzde 56 artış yaşandığı kaydedildi.

2013'ten bu yana, 1676 teşvik belgesiyle 18 milyar TL'lik özel sektör yatırımı desteklendi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, dijitalleşme, yeşil büyüme, temiz üretim, atık yönetimi, geri dönüşüm, endüstriyel simbiyoz ve kaynak verimliliği konularında önemli çalışmalar yürüttüklerini belirterek, "2013'ten bu yana, düzenlediğimiz 1676 teşvik belgesiyle geri kazanım konusundaki 18 m

Aralık 2020'de 1.181 yatırım teşvik belgesi verildi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 2020'nin Aralık ayında 1181 yatırım teşvik belgesi düzenledi.

Diyarbakır OSB'de 22 fabrika için yer tahsisi yapıldı!

Kurulduğu günden bu yana etap etap genişleyerek büyüyen ve teşvik uygulamaları sayesinde girişimcilerin her zaman yoğun ilgi gösterdiği Diyarbakır OSB'de, koronavirüs salgınına rağmen bu yıl 22 firmaya fabrika kurulması için yer tahsisi yapıldı.

Ekimde 974 yatırım teşvik belgesi verildi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ekim ayında 974 yatırım teşvik belgesi düzenledi.

diyarbakır teşvik paketi Haberi

diyarbakır teşvik paketi

Teşvik paketlerinin etkisiyle Diyarbakır bir yandan yeni yatırımcı çekerken, bir yandan da mevcut işletme sahipleri ve işadamları yatırımlarını büyütüyor. Daha önce Diyarbakır’da yatırımını bırakan Diyarbakırlı işadamları da memleketlerine dönüyor


Diyarbakır’da 2012 yılında uygulanmaya başlanan teşvik paketinden yararlanan küçük ve büyük işletmeci sayısı oldukça fazla. Bu paketten yararlanarak yeni yatırımcı da gelen şehirde daha önce yatırımı bırakan Diyarbakırlı işadamları da dönüş yolunda. Özellikle anahtar teslim fabrika ve üst yapı adına yapılacak inşaat ile turizm yatırımları anlamında ilgi büyük. Bu anlamda Başbakanlık Toplu konut İdaresi (TOKİ) tarafından sürdürülen çalışmalara katılmak isteyen firma sayısı da oldukça fazla.



Mevcut teşvik paketi Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi’nde yer bırakmamış diyebiliriz. Birkaç defa ek yatırımlarla büyüyen sanayi alanı için şimdi yeni bir yer de inşa edilecek. Başbakan Binali...