06 / 05 / 2024

Diyarbakır ulaşım

Diyarbakır ulaşım

Bölge ekonomisine, turizmine büyük katkı verecek olan 5 milyon kapasiteli Diyarbakır Havalimanı, mayısta hizmete açılıyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Mehdi Eker, "seçimlerden önce açıyoruz" dedi.

Diyarbakır'a hafif raylı sistem müjdesi!

Diyarbakır Sanayici ve İşadamları Derneği 'nin (DİSİAD) toplantısında konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak, yakında Hafif Raylı Sistem ile ilgili müjdeli haber vereceklerini belirtti.

Diyarbakır'da ulaşım bayramın ilk günü ücretsiz!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı otobüsler, Otobüs İşletme Müdürlüğü tarafından Kurban Bayramı’nın birinci günü kent merkezinde ve ilçelerde yolucuları ücretsiz taşıyacak. Kurban satış ve kesim yerleri belirlendi....

Diyarbakır'da dudak uçuklatan dev operasyon! Parayı 'Bitcoin' yapmışlar!

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, dev bir operasyon gerçekleştirdi. Operasyonda şüphelilerin parayı bitcoin yaptıkları belirtildi.

Diyarbakır'a tramvay hattı müjdesi!

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu'ndan Diyarbakır halkını sevindiren haber geldi. Karaloğlu DiyarRay Tramvay Hattı için çalışmaların başladığını dile getirdi.

Diyarbakır'da surlara zarar veren yapılar yıkılacak!

Diyarbakır surlarında devam eden restorasyon hakkında bilgi veren Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu surlara zarar veren yapıların ortadan kaldırılacağını dile getirdi. 

Diyarbakır Külliyesi 'nin inşaatında son durum ne?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından temelleri atılan Diyarbakır’daki Merkez Cami ve Külliyesi'nde inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, külliye inşaat alanında incelemelerde bulundu. 

Diyarbakır Bağlar'da kentsel dönüşüm için ilk adım atıldı! 

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, “Bağlar Kentsel Dönüşüm Toplantısı"nda  Bağlar ilçesi için planlanan kentsel dönüşüm kapsamında ilk kazmanın 2021 temmuz ayında vurulacağını açıkladı.

Diyarbakır'a millet bahçesi müjdesi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Diyarbakır'a millet bahçesi müjdesi verdi. Karaismailoğlu, Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün de bulunduğu 45 bin metrekarelik alanı Millet Bahçesi'ne ilave etme kararı aldık.

Diyarbakır Surları'nın restorasyon ihalesi tamam!

Diyarbakır'da UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan tarihi surlarda restorasyon ve temizlik çalışmaları hızla sürüyor. Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, "6 burcun restorasyonunu kapsayan bir restorasyon ihalesi yaptık'' dedi.

Diyarbakır'a 41 milyar liralık yatırım yapıldı!

Diyarbakır'a bugüne 41 milyar yatırım yaptıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan,  kentte eğitim, spor, sağlık, altyapı, ulaşım, alanında hayata geçirilen yatırımlar ve sosyal yardımlar hakkında bilgi verdi.

Adıyaman'a yapılması planlanan ulaşım yatırımları TBMM'de!

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu 2018 yılında Adıyaman iline yapılması planlanan ulaşım yatırımlarının neler olduğunu sordu..

TOKİ Diyarbakır Üçkuyu kura çekilişi sonuçları açıklandı mı?

TOKİ Diyarbakır Üçkuyu kura çekilişi sonuçları açıklandı mı? TOKİ Diyarbakır Kayapınar Üçkuyu kura çekilişi sonuçları henüz açıklanmadı. Projenin kura çekilişi 1 Ocak'ta yapılacak.

Diyarbakır Kayapınar Üçkuyu başvuruları 18 Kasım'da başlıyor!

Diyarbakır Kayapınar Üçkuyu projelerinde yer alan 428 adet konut için başvurular 18 Kasım itibariyle başlıyor.

Malatya-Elazığ-Diyarbakır hızlı treni için ilk adım atıldı!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Malatya'da, Elazığ'da, Diyarbakır'da sözü verilen hızlı tren projeleri için ilk adımın atıldığını kaydetti.

Diyarbakır Sur'da kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor!

Diyarbakır’ın Sur ilçe Belediye Başkan Vekili Bilal Özkan, Alipaşa ve Lalebey mahallelerinde devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarını anlattı.

Diyarbakır ulaşım Haberi

Diyarbakır ulaşım


Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin körüklü tek havalimanı olarak inşa edildiğini belirtti. Eker şunları söyledi: "6 körük, 4 açıkta aynı anda 10 uçak alabilecek. Tamamen sivil bir havalimanı olacak. Arkadan 9 kilometrelik alan çevre yoluna bağlanıyor. Havalimanına giriş-çıkış sivil olacak. Son Bakanlar Kurulu'nda da gündeme geldi. Seçimlerden önce...