04 / 05 / 2024

Diyarbakır yenileme

Diyarbakır yenileme

Hükümet Sur’un ‘aslına uygun’ olarak ‘yeniden yapılacağını’ söylüyor. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültürel Miras ve Turizm Daire Başkanı Nevin Soyukaya’ya göre amaç kenti değiştirmek.

Diyarbakır Bağlar'da kentsel dönüşüm hız kesmiyor!

Diyarbakır Bağlar'da hem kentsel dönüşüm hem kentsel yenileme faaliyetleri hız kesmeden devam ediyor...

Diyarbakır Dağkapı meydanına kentsel yenileme projesi!

Diyarbakır'daki Dağkapı Meydanı, 'kentsel yenileme projesi' ile yenişlenecek. Proje kapsamında Dilan sineması kültür merkezi haline getirilecek...

Diyarbakır Kurtalan arası 2 saate indi!

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) 5. Bölge Müdürlüğü, son durak Kurtalan’da raylar ve traversler yenilendi. Yapılan yenileme çalışmaları ile daha önce 4-5 saat süren Diyarbakır Kurtalan arasının 2 saate indiği belirtildi.

Diyarbakır'daki kaldırım yenileme çalışmaları tamamlanıyor!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yeni yerleşim bölgelerinde kaldırım yapım, kent genelinde ise bakım ve onarım çalışmalarını sürdürüyor.

Diyarbakır'da kaldırım yenileme çalışmaları başladı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kent genelinde kırılan ve yerinden çıkan kaldırım ve bordür taşlarını onarmak için çalışma başlattı.

Diyarbakır Sur'daki Hanlar Bölgesi yenileniyor!

Diyarbakır Sur İlçesi Gazi Caddesi Hanlar Bölgesi yenileme projesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından uygulanacak.

Diyarbakır'da parklara 32 milyon TL yatırım yaptı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, bir yılda Anıtpark, Sanat Sokağı yenileme çalışmaları ile Sümerpark Güneş Enerji Santrali’ni tamamladı. Park bahçe ve yeşil alan çalışmalarına geçen yıl 32 milyon lira yatırım yapıldı.

Diyarbakır Anıtpark önümüzdeki ay açılıyor!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, Anıtpark’ta yenileme çalışmalarını tamamlama aşamasına getirdi. 2 milyon 53 bin TL’ye mal olan çalışmalar, önümüzdeki ay tamamlanarak halkın hizmetine açılacak.

Diyarbakır Ulu Cami aydınlatıldı!

İslam aleminin 5. Harem-i Şerif'i olarak kabul edilen Diyarbakır Ulu Cami, ses ve aydınlatma sistemi yenileme çalışmalarının ardından yeniden ibadete açıldı.

Diyarbakır'da kentsel yenileme şart!

Diyarbakır'da kentsel yenilemenin şart olduğuna belirten DİKENT Başkanı Mehmet Ali Elbey, en büyük isteğinin bu yenilemeyi yaparken, Diyarbakırlı tedarikçi ve müteahhitler ile çalışmak olduğunu vurguladı

Mehmet Ali Elbey: Diyarbakır'da kentsel yenileme şart!

Diyarbakır’da kentsel yenilemenin şart olduğuna belirten DİKENT Başkanı Mehmet Ali Elbey, En büyük isteğinin bu yenilemeyi yaparken, Diyarbakırlı tedarikçi ve müteahhitler ile çalışmak olduğunu vurguladı

Diyarbakır Anıtpark yenileniyor!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Anıtpark’ta yenileme çalışmalarına devam ediyor. Yıl sonunda halkın kullanımına açılacak park, donatı alanlarıyla engellilerin, çocukların, kadınların daha rahat yararlanacağı bir hale getirilecek,

Diyarbakır'da 850 bin liraya lüks daire!

Doğu'nun Paris'i Diyarbakır'da lüks dairelerin fiyatları 850 bin lirayı gördü. Yiğit İnşaat'ın Yönetim Kurulu Üyesi Önder Yiğit, "Yakında 1 milyon liraları konuşuruz. Havuzlu, spor sahaları olan, içinde sosyal tesisleri olan küçük siteler hızla artıyor" d

Diyarbakır yenileme Haberi

Diyarbakır yenileme

Roma’dan beri dar sokaklarıyla bilinen Suriçi’nden artık tank ve panzerler ‘rahatlıkla’ geçebiliyor. Dünya Kültür Mirası Listesi’nde olan surların üzerine tuvalet, gözetleme kuleleri ve bayrak direkleri dikilmiş durumda. Sur’daki operasyonlar sırasında 75 hektarlık alandaki altı mahallenin 10 hektarı tamamen yıkıldı. Yaklaşık 20 bin insan kendi kentinde ‘mülteci’ oldu.


Hükümet Sur’un ‘aslına uygun’ olarak ‘yeniden yapılacağını’ söylüyor. GazeteduvaR’dan Mustafa Kuleli’ye konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültürel Miras ve Turizm Daire Başkanı Nevin Soyukaya’ya göre amaç kenti değiştirmek.


Gazeteduvar’dan Mustafa Kuleli’nin röportajından önemli başlıkları sizler için derledik. İşte o röportaj:


Sur neden bu kadar önemli Türkiye, Ortadoğu ve dünya için?


Diyarbakır, kendine egemen olan tüm kültürlerin bıraktığı izlerden özgün bir kültür yaratmış ender şehirlerdendir. Artukluların, Mervanilerin, Akkoyunluların başkentliğini yaptı. Roma’nın doğu sınır başkenti. Osmanlı’nın beylerbeyi yani eyalet...