12 / 05 / 2024

diyarbakırdaki tarihi ev

diyarbakırdaki tarihi ev

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki tarihi ev restoran kütüphaneye dönüştürüldü. İşletmeci Erim: "Müşterilere tarihi Diyarbakır evinde kitap okuma fırsatı sunuyoruz" dedi.

O ilde 2 adet 3+1 daire satılıyor! Ev sahibi olmak isteyenler bu tarihi kaçırmayın!

Mamak Belediyesi, Ankara ili, Mamak ilçesi, Ege Mahallesi'nde yer alan 2 adet 3+1 daireyi satıyor. Ev sahibi olmak isteyenler bu tarihi kaçırmayın! İşte ayrıntılar...

Ev ve araba almak isteyenler kesinlikle bu tarihi bekleyin! İslam Memiş kırmızı kodla uyardı!

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş, ev ve araba almak isteyenler için tarih verdi ve üstüne basa basa uyardı. Bu tarihi bekleyin...

TOKİ'den ucuz konut bekleyen Diyarbakırlılar dikkat! Bu tarihi sakın kaçırmayın!

Dar gelirli aileileri ev sahibi yapmaya devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı merakla beklenen Diyarbakır projesinin ihale tarihini açıkladı. İşte detaylar...

TOKİ o illerdeki projeleri için beklenen tarihi açıkladı! Ucuz ev bekleyenler dikkat! Sakın kaçırmayın!

Dar gelirli aileleri düşük taksitlerle ev sahibi yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı yeni projeleri için beklenen tarihi açıkladı. Peki TOKİ hangi illerde konut inşa edecek? İşte şehir şehir o projeler...

Cennet Mahallesi dizisindeki tarihi ev satıldı!

Türk televizyon tarihine bir dönemine damga vuran Cennet Mahallesi dizisinin çekildiği ev rekor fiyata satıldı.

ABD’de 139 yıllık tarihi ev yeni adresine taşındı!

ABD’de 139 senelik Victoria tarzı 2 katlı ev, 400 bin dolar maliyetle 800 metre uzaklıktaki başka caddeye taşındı.

Diyarbakır'da tarihi kalıntıların üzerine bina inşa edildi!

Diyarbakır Silvan'da Eyyübiler dönemine ait tarihi hamam ve şehir kalıntıları üzerine bina yapıldığı ortaya çıktı. 

Tekirdağ'daki tarihi yapılar restore ediliyor!

Tekirdağ'da Reşat Nuri Güntekin'in Çalıkuşu romanının bir bölümünün kaleme alındığı tarihi ev ile Marmaraereğilisi ilçesindeki Konstantin Evi'nin restore edilmesi için çalışmalar başlatıldı. 

Diyarbakır’da ev fiyatları yüzde 300 zamlandı!

Diyarbakır’da Kurban Bayramı öncesi bin 500 ile bin 600 TL arasında kiralanan daireler, tayin ve üniversite öğrencilerinin geleceği süreçle beraber fırsatçılarça yüzde 300’e kadar zam yapıldı.

Diyarbakır'da kerpiç ev çöktü: 9 çocuktan 2'si öldü!

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde bulunan 2 katlı kerpiç ev çöktü. Göçük altında kalan 9 çocuktan iki kız kardeş hayatını kaybetti.

Adana Döşeme'deki tarihi ev göçüyor!

Adana Döşeme Mahallesi Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Halil Tunçsoy, “Tarihi mahallemizin mozaikleri tek tek yok oluyor” dedi.

Karacasu'da tarihi ev ve sokaklar aslına dönüyor!

Aydın Karacasu'da tarihi ev ve sokaklar aslına dönüyorAydın il Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz, Karacasu’daki koruma altına alınan tescilli sokaklarda incelemeler yaptı.

Hatay'ın tarihi taş evleri zamana direniyor!

Birçok medeniyete ev sahipliği yapan Antakya'da tarihi ev ve sokaklar yıllara meydan okuyor. Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör: "Bu evler turizme hizmet ederken bir de yöre halkının kültürünü de en güzel şekilde yansıtıyor" dedi.

diyarbakırdaki tarihi ev Haberi

diyarbakırdaki tarihi ev

Diyarbakır'da bir işletmeci tarihi Diyarbakır evini, restoran kütüphane olarak işletmeye açtı.


Tarihi Sur ilçesinde bazalt taşından yapılan evini restoran kütüphaneye dönüştüren Abdurrezak Erim'in mekanına gelen müşteriler yöresel ürünlerle kahvaltı yaptıktan sonra kütüphaneye geçip kitap okuyor.


İşletmeci Erim, AA muhabirine, geleneksel yapıya sahip evi, turizme kazandırmak için restoran kütüphane açmayı kararlaştırdıklarını söyledi.


Restoranda Diyarbakır kültürüne ait birçok argümanı sergilediklerini vurgulayan Erim, bu sayede yabancı müşterilerinin kent hakkında bilgi sahibi olduklarını dile getirdi.


"Bu mahallede doğdum, büyüdüm. Diyarbakır 28 medeniyete beşiklik etmiş bunun için burada bir kütüphane yaptık" diyen Erim, müşterilerin kahvaltı yaptığı mekanda kitap okuma fırsatı sundukları için mutlu olduklarını kaydetti.


Erim, şöyle dedi:


"Burayı gören bir daha geliyor. Kütüphaneyi görenler hayranlıklarını dile getiriyorlar. Kahvaltı yapmak istemeyenler kitap okuyarak, kahve içerek zamanı geçirmek istiyor. Birçok yerde...