28 / 04 / 2024

doğal yaşam parkı nerede

doğal yaşam parkı nerede

Ramazan Bayramı'nda şehir dışına çıkmayanların gezmek için bir alternatifi de İzmir Doğal Yaşam Parkı. Kentte, bazı aileler, çocuklarıyla 125 türden yaklaşık bin 500 hayvanın yaşadığı parkı gezmeyi tercih ediyor.

Kocaeli Doğal Yaşam Parkı’na yeni yol yapılıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yol bakım ve onarım çalışmalarını aralıksız sürdürürken bazı yerlerde de yeni yollar oluşturuyor. Fen İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler Doğal Yaşam Parkı’na ulaşım için yeni bir yol açıyor.

Türkiye'nin en büyük Doğal Yaşam Parkı inşaatı başladı!

Trabzon'da 82 bin 900 metrekare alan üzerine kurulacak olan Türkiye'nin en büyük '' Doğal Yaşam Parkı ve Geçici Hayvan Bakımevi " Doğu Karadeniz'e hizmet verecek.

Artık konut alamayan arsa ve tiny house alıyor: İşte arsa yatırımında öne çıkan yerler! 

Depremler, enflasyon, doğal yaşam gibi nedenlerle vatandaşlar son zamanlarda yatırımlarını arsalara yöneltti. Arsalarında Tiny House yani tekerlekli evler kurmak isteyen vatandaşlar en çok Trakya bölgesi ile ilgileniyor. Sabit Tiny House'lar için de yapı ruhsatı almak gerekiyor.

Arsago’dan doğada yaşam ve yatırım için yepyeni bir başlangıç!

Türkiye’nin dijital gayrimenkul uzmanı Arsago, doğada yeni nesil yaşam ve yatırım alanları oluşturmaya devam ediyor. Arsago, şehir hayatından uzaklaşarak doğada yeni bir başlangıç yapmak isteyen yatırımcılara hizmetlerine devam ediyor.

Antalya Kent Yaşam Parkı Projesi tamamlanıyor!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Karaalioğlu Kent Yaşam Parkı Projesi bünyesinde yer alan Kent Müzesi çalışmalarını yerinde inceledi. 

Çağlar Bozkurt, köyüne 10 milyon TL'lik yatırımla doğam yaşam alanı kazandırdı!

Muğlalı turizmci Çağlar Bozkurt, doğup büyüdüğü köyünden 40 dönümlük arazi satın alarak köye doğal yaşam alanı kazandırdı.

İptal edilen 'Sahil Antalya Yaşam Parkı' ile ilgili ses kayıtları ortaya çıktı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin, 'Sahil Antalya Yaşam Parkı' işletme ihalesini tek taraflı iptal etmesinin ardından, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Cansel Çevikol Tuncer’in ortaya çıkan ses kaydı tartışmaları aleevlendirdi...

İzmir Kozak Yaylası'nda Doğal Yaşam Parkı kuruluyor!

İzmir Büyükşehir Belediye Kozak Yaylası Doğal Yaşam Parkı’nı kurmak için çalışmalara başladı. Park kırsal kalkınma ve ekolojik turizmle bölgenin ekonomik ve sosyal gelişimine fayda sağlayacak...

Doğal sit alanı Kıbrıs Kanyonu turizme kazandırılacak!

Ankara'nın Mamak ilçesinde bulunan Kıbrıs Kanyonu'nun doğal yaşam turizmine kazandırılması planlanıyor.

Samsun Sarıgazel'e hayvanat bahçesi inşa edilecek!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir yaptığı açıklamada, "Sarıgazel Tabiat Parkı içerisinde bin 700 dönümlük alan içerisinde yapılacak olan Hayvanat Bahçesi ile hayvan dostlarımızı doğal yaşam alanına taşıyacağız" diye konuştu.

Kocaeli Ormanya’ya ikinci otopark inşa ediliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Doğal Yaşam Parkı Ormanya ikinci otoparkı inşa ediyor.

Trabzon Botanik ve Doğal Yaşam Alanı açıldı!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Trabzon Botanik ve Doğal Yaşam Alanı hizmete açıldı.

Makyol’un Beylikdüzü’nde çocuklar için tasarladığı Yaşam Parkı açıldı!

Beylikdüzü’nde ev sahiplerine hayatın merkezinde bir yaşam sunan Makyol Yaşam, 4 bin metrekare alana sahip park ve meydanı bölge halkının hizmetine açtı. 

Bahçeşehir Gölet’teki inşaat çalışmaları doğal yaşamı etkiledi!

Bahçeşehir Gölet’teki inşaat çalışmaları nedeniyle çevredeki doğal yaşam etkilendi. Bölgede yuvası olan oluklu kertenkeleler, sokaklara çıkmaya başladı.

Bingöl Genç Murat Kültür ve Sosyal Yaşam Parkı ihalesi 9 Nisan'da!

Genç Belediyesi, Genç İlçesi, Kültür Mahallesi Murat Nehri mevkiide Genç Murat Kültür ve Sosyal Yaşam Parkı projesini 9 Nisan'da ihale ediyor..

doğal yaşam parkı nerede Haberi

doğal yaşam parkı nerede


İzmir Doğal Yaşam Parkı, sıcak havaya rağmen bayram tatilinde yoğun ilgi görüyor.


Ramazan Bayramı'nda şehir dışına çıkmayanların gezmek için bir alternatifi de İzmir Doğal Yaşam Parkı. Hava sıcaklığının gölgede 35 derece civarında olduğu kentte, bazı aileler, çocuklarıyla 125 türden yaklaşık bin 500 hayvanın yaşadığı parkı gezmeyi tercih ediyor.


Sıcaktan bunalan ziyaretçiler, özellikle özel ısıtma ve nemlendirme sağlanıp tropik yağmur ormanları koşulları oluşturulan "Tropik Merkez"de bir nebze olsun rahatlama imkanı buluyor.


"Tropik Merkez"de yılanlar, kertenkeleler, timsahlar, kaplumbağalar, papağanlar, koi balıkları, marmosetler ve meyve yarasaları ile tropik bitkiler yer alıyor.


Geçen yıl 875 bin ziyaretçi ağırlayan Doğal Yaşam Parkı'nın, yıl sonunda ziyaretçi sayısında 1 milyonu aşması...