27 / 04 / 2024

Türkiye'nin en büyük Doğal Yaşam Parkı inşaatı başladı!

Türkiye'nin en büyük Doğal Yaşam Parkı inşaatı başladı!

Trabzon'da 82 bin 900 metrekare alan üzerine kurulacak olan Türkiye'nin en büyük '' Doğal Yaşam Parkı ve Geçici Hayvan Bakımevi " Doğu Karadeniz'e hizmet verecek.



Trabzon Büyükşehir Belediyesine tahsis edilen Maçka ilçesinin Esiroğlu Mahallesi ile merkeze bağlı Çağlayan Mahallesi sınırları içinde bulunan 82 bin 900 metrekarelik alan üzerine inşa edilecek, ''Doğal Yaşam Parkı ve Geçici Hayvan Bakımevi", Doğu Karadeniz'de yaralanan ya da bakıma muhtaç hayvanlara ev sahipliği yapacak.


Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanlığınca Trabzon Büyükşehir Belediyesine tahsis edilen orman vasfındaki taşınmaz üzerinde inşa edilecek "Doğal Yaşam Parkı ve Hayvan Bakımevi"nin ihalesinin 22 Ocak 2014'de yapıldığını söyledi.


Trabzon Büyükşehir Belediyesince yapılan ihale sonucu projenin, 4 milyon 240 bin lira bedelle özel bir şirkete verildiğini belirten Bulut, sözleşmenin 25 Nisan 2014'de imzalandığını vurguladı.


Orman ve Su İşleri Bakanlığının projeye 2 milyon 400 bin lira destek verdiğini ifade eden Bulut, "Proje kapsamında hayata geçirilecek bakımevi, müdürlüğümüze bağlı Trabzon, Rize, Giresun, Gümüşhane ve Artvin'e hizmet edecek kapasiteye sahip olacak. Bakımevinde sokak hayvanlarının bakımlarının yanı sıra bir de kedi evi bulunacak" dedi.


Bakımevinde hayvanların barınacağı bölümler, tedavilerinin ve ameliyatlarının gerçekleştirileceği ameliyathaneler ile ziyaretçiler için dinlenme alanlarının yer alacağını dile getiren Bulut, şöyle devam etti:


"Bakımevinde, ayrıca bölgemizde yaşayan yaban hayvanlarının tedavi ve rehabilitasyonlarının yapılacağı yaban hayvanları rehabilitasyon merkezi de kurulacak. Böylece yaban hayvanlarının tedavileri için bölge dışına çıkmamıza gerek kalmayacak. Yerinde tedavi ile daha çok yaban hayvanının kısa sürede tedavisi yapılarak, doğaya sağlıklı şekilde kazandırılması sağlanacak."


Bulut, inşaatın en kısa zamanda tamamlanarak bakımevinin hizmete açılacağını dile getirerek, müdürlüklerince 2013 yılında 85 memeli, 162 kanatlı olmak üzere 247 yaban hayvanının doğada yaralı olarak bulunduğunu ve tedavilerinin yapıldığını kaydetti.


AA


Geri Dön